Kameraägare kan domineras av fullformatskraftverk som Canon EOS R3, men Fujifilm bär fortfarande flaggan för APS-C-kameror med mindre sensorer, och det senaste skvallret tyder på att överväger fortfarande att lansera 2 versioner av sitt nästa flaggskepp, Fujifilm X, H2.

Enligt "pålitliga källor" från Fuji Rumors, "Fujifilm har inte en, utan snarare 2 Fujifilm X-H2-kameror planerade att släppas 2022". Om det stämmer skulle detta vara en enorm lansering för alla som letar efter en ny spegellös kamera som kan ta en blandning av stillbilder och video.

Tidigare X-H2-skvaller har tippat den spekulumlösa kameran för 8K-videokraft och även att introducera nästa generations X-Trans-sensor för första gången på några år i Fujifilm-kameror. Men frågan är, Av vilken anledning 2 X-H2-modeller?

Fuji Rumors måste fortfarande hantera fler ledtrådar om vad som kan skilja de 2 X-H2-modellerna åt. Och det är fortfarande oklart om de nuvarande läckta specifikationerna, inklusive denna nya X-Trans-sensor och dess kostnad under 250 €, kommer att gälla för de två modellerna. Men vi kan göra välgrundade gissningar baserat på senaste berättelser från Fujifilm och dess rivaler.

Att släppa 2 eller till och med 3 versioner av exakt samma kamera är ganska vanligt.. Panasonic, till exempel, lanserade Panasonic S1, Panasonic S1R och Panasonic S1H 2019. Både S1 och S1H har 1 MP fullformatssensorer, men SXNUMXH har några betydande förändringar som gör den till en mycket större orienterad modell.

Sony har använt en liknande strategi med Sony A7S III, även om den största skillnaden med denna modell är dess utomordentligt lågupplösta 12MP-sensor. Detta verkar vara en mindre trolig strategi för Fujifilm, som traditionellt har stoltserat med att erbjuda exakt samma sensor- och processorkombination i de flesta av sina modeller. Istället uppmanas köpare att välja den modell som är rätt för dem utifrån andra faktorer, som design.

Med detta i åtanke tror vi att det är mer troligt att de två ryktade Fujifilm X-H2-modellerna kommer att byggas kring samma sensor och processor, med de största skillnaderna i deras design, grepp och videofokus. I alla fall, X-H2 materialiserar sig helt klart som en enorm lansering, även om vi fick vänta mer än 4 år.

Analys: Bild bygger bit för bit av Fujis helbilds-motståndare

(Bildkredit: Avenir)

Fujifilm X-H2 borde komma i två versioner, men vad kan de vara? 2

Fujifilm X-H2 håller på att bli en enorm lansering för Fuji och kameraentusiaster i allmänhet.. Oavsett om det är för entusiaster eller avancerade proffs, är det övre segmentet av marknaden nu full av attraktiva fullformatsmodeller från Sony, Canon, Nikon och Panasonic. Men Fujifilms APS-C-linje har länge erbjudit ett viktigt alternativ med lite olika egenskaper, och Det är bra att veta att denna stam förmodligen kommer att fortsätta i en ny generation med X-H2.

Vad som förblir oklart är exakt hur Fujifilm planerar att skilja X-H2 från sina fullformatsrivaler.. En av de största nackdelarna med X-H1, trots sin fantastiska prestanda, var att den saknade Fujifilms X-series traditionella charm, som dess resevänliga storlek och vikt.

Detta betyder att ett annat alternativ för X-H2 är att dess 2 förmodade versioner kommer att ha ganska olika design, som Fujifilm X-T3 och X-T30. När det gäller den senare var X-T3 den professionella allroundmaskinen, medan X-T30 gav kompakta dimensioner som förvandlade den till en av de bästa resekamerorna.

Fujifilm har redan bevisat att den kan integrera in-body image stabilization (IBIS), en av särdragen med X-H1, i en mindre kropp med den senaste Fujifilm X-S10. Sedan, ett möjligt scenario för X-H2 är att vi kommer att få en kompakt vloggkamera (kanske en X-H20), samt ett professionellt kraftpaket med all kylning som behövs för att generera 8K-video.

Detta skulle göra det möjligt för Fujifilm att erbjuda de två kamerorna för mindre än 2.500 XNUMX euro och positionera dem som mer prisvärda alternativ till sina fullformatskonkurrenter.. Sony, för att ta ett exempel, har verkligen skapat en miniversion av sin Sony A7S III med Sony A7C, och en liknande strategi från Fuji är inte bara vettig, utan är praktiskt taget nödvändig för att fortsätta erbjuda oss starka alternativ till sina större rivaler.

Dela detta