Allvarliga bedrägerier och misskötsel inträffade på FTX säger likvidatorerKälla: Adobe/Studio_East

Bahamanska likvidatorer som arbetar på den nu konkursade kryptovalutabörsen FTX tror att det förekom "allvarligt bedrägeri och misskötsel" på börsen, har domstolsdokument avslöjat.

"Fynden från de provisoriska kolliderarna hittills indikerar att FTX och gruppen av närstående företag kan ha ägnat sig åt allvarliga bedrägerier och misskötsel", står det i dokumenten, enligt flera nyhetskanaler.

Dokumenten hänvisar sannolikt till mediaavslöjanden förra veckan, när nyheten kom att Sam Bankman-Frieds kryptovalutahandelsföretag, Alameda Research, var skyldig omkring 10 miljarder euro till FTX. . Rapporter har också indikerat att FTX missbrukade kundmedel och gjorde ett misslyckat lån på 500 miljoner euro till kryptolångivaren Voyager Digital i maj.

Voyager Digital ansökte om konkurs i juli i år efter att ha fastnat i smittan efter kollapsen av kryptohedgefonden Three Arrows Capital.

Anklagelserna mot FTX av likvidatorerna gjordes i ansökningar som lämnades in på onsdagen till den amerikanska konkursdomstolen för New Yorks södra distrikt. Dokumenten arkiverades på uppdrag av de bahamiska likvidatorerna Brian Simms, Kevin Cambridge och Peter Greaves.

Förutom att avslöja "bedrägeri och misskötsel" som förekommer vid FTX, försöker de nyligen inlämnade dokumenten också blockera försäljningen av alla FTX-tillgångar tills domstolen fattar ett beslut om nästa steg enligt amerikansk konkurslagstiftning. .us

Nansen: "Starka (kedje)band" mellan FTX och Alameda

Samtidigt avslöjade en rapport från kryptoanalytikplattformen Nansen på torsdagen att banden mellan FTX och Alameda, två av Bankman-Frieds mest framstående företag, har varit nära "från början."

Nansen-analytiker kom till slutsatsen genom att studera en serie transaktioner i kedjan mellan Bankman-Fried-företagen och hitta bevis på stora överföringar av FTX:s egna FTT-token mellan de två enheterna. Han tillade att majoriteten av Alamedas kapital "är FTX:s egen centralt kontrollerade token, FTT."

Dela detta