Forza Motorsport tillkännagavs första gången 2020. Sedan dess har Microsoft varit ganska tyst om den kommande racing-sim. Förutom några smygtittar och några teasers vet vi fortfarande inte mycket.

Även om det fortfarande finns massor av mysterier kvar, ser det verkligen ut som att det kommer att bli en teknisk presentation av vad Xbox Series X verkligen kan göra. Vi kan inte vänta på att se hur det går mot Gran Turismo 7 på PS5. En stor fråga fansen har om Forza Motorsport är om den kommer att släppas på nästa generations konsoler som Xbox One. Hittills har det inte kommit någon bekräftelse från Turn10, utvecklaren av spelet.

Vad vi vet är att det fanns ett speltest där fansen fick frågan om vad de tyckte om Forza Motorsport i dess nuvarande skick. Inte bara det, utan Turn10 delade nyligen en titt på spelets "Corner Mastery"-system. För tillfället är det allt vi vet om Forza Motorsport. När Microsoft och Turn10 avslöjar mer kommer den här sidan att uppdateras.

Innehållsförteckning

Forza Motorsport: direkt till säden

 • Vad är det? Det åttonde bidraget i Forza Motorsport-racingserien
 • När kan jag spela det? Våren 2023
 • Vad kan jag spela? Xbox Series X|S och PC

Forza Motorsport: releasedatum och plattformar

Cerca de un auto amarillo

(Bildkredit: Microsoft)

Forza Motorsport kommer under våren 2023 (troligen mellan mars och juni) och kommer att lanseras på Xbox Series X, Xbox Series S och PC.

Eftersom spelet är inriktat på de senaste tillgängliga konsolerna kan vi rimligen förvänta oss att det kommer att dra nytta av några nya funktioner som ray tracing eller 120fps-läge. Det ryktas att Forza Motorsport släpps på Xbox One också, men det har ännu inte bekräftats. Den kommer också att finnas tillgänglig på Xbox Game Pass från dag ett.

Men det finns för närvarande vissa tvivel angående detta releasefönster. Under septembers Forza Monthly-ström (öppnas i en ny flik) erbjöd General Manager Dan Greenawalt och Creative Director Chris Esaki en utvecklingsuppdatering, som bekräftar att poleringen inte kommer att börja förrän nästa år. Greenwalt sa:

«Det sista steget, som kommer in nästa år, är polering. Och polering är verkligen viktigt. Om du har ett bra spel som [Forza] Motorsport och många nya system som du designar om, är det mycket yta att putsa. Och det tar lång tid. Den sanna konsten att utveckla spel är att inte bita av mer än du kan modifiera. […] Vi är i full produktion nu och vi kommer att gå in i den poleringsfasen någon gång nästa år.”

Microsoft har inte bekräftat några förseningar ännu, men vi kommer att hålla dig uppdaterad när vi får mer information.

Forza Motorsport: spel

Forza Motorsport primer plano del interior de un coche de carreras

(Bildkredit: Microsoft)

Forza Motorsport känns som en ren racing-sim som det bara kan bli, och ger en stor uppdatering av vad Forza Motorsport 7 erbjuder. Till att börja med kommer det att vara ett "stort generationssprång" från tidigare spel. Chris Esaki, spelets kreativa chef, har delat med sig av detaljer om hur Forza Motorsports fysik har utvecklats sedan Forza Motorsport 7.

"För att sätta det fysiska arbetet i perspektiv... förändringarna vi har gjort sedan Forza Motorsport 7 hittills är fler än de förändringar vi har gjort från [Forza Motorsport] 4 till [Forza Motorsport] 7. Det är i grunden en enorm generationsutveckling språng i spelet".

Enligt Esaki har även däckkollisionsmodellen reviderats. Från det första spelet genom Forza Motorsport 7 har däcken alltid haft en enda kontaktpunkt med banan och förnyat sig med 60 cykler per sekund (60 Hz).

I Forza Motorsport finns det nu åtta kontaktpunkter med banan och motorn kommer att uppdateras med 360 cykler per sekund (360 Hz). Det är en 48-faldig ökning av troheten för en endäckskrock. Olika däckblandningar har också bekräftats, en serie för första gången. Hårda, medelstora och mjuka däckblandningar kommer att fördjupa gameplay och racingstrategi, och Esaki sa att det kommer att leda till "nya och spännande spelbeslut under ett lopp."

Miljöfaktorer kommer också att behöva beaktas i Forza Motorsport och har potential att göra varje varv annorlunda, enligt Esaki.

"Vi arbetar med saker som spårtemperatur och hur det påverkar saker som grepp och däcktryck och däckslitage. Du kan också föreställa dig hur tid och väder förändras, tillsammans med det nya däckslitagemönstret och alla nya sammansättningar leder till en större körupplevelse och djupare racing.

Forza Motorsport Trailers

officiell förhandsvisning
Under avtäckningen av Xbox och Bethesda i juni 2022 fick Forza Motorsport en ny officiell trailer. I drygt en minut har vi sett Turn10 driva denna nya Xbox-hårdvara.

speldemo
Forza Motorsport-trailern följdes omedelbart av en utmärkt speldemo, som innehöll den fiktiva banan som kallas Maple Valley. Att dra full nytta av strålspårningen och nya dynamiska väderfunktioner, att se är att tro och du kan kolla in hela demon nedan.

Trailer
Forza Motorsport tillkännagavs med en världsförsta trailer vid Microsofts Xbox Games Showcase 2020. Trailern avslöjar inte mycket, men motorfilmerna är verkligen imponerande. Kolla in det nedan:

Forza Motorsport: Game Testing

Un primer plano de un coche naranja

(Bildkredit: Microsoft)

Turn 10 har avslöjat att Forza Feedback Panel (öppnas i en ny flik) kommer att tillåta spelare att lägga vantarna på nästa Forza Motorsport, så att communityn kan forma spelet. Det är enkelt att registrera sig: du måste vara över 18 år och godkänna en sekretesspolicy, som du kan dra tillbaka när som helst om du bestämmer dig för att lämna programmet.

Det första speltestet ägde rum den 8 maj 2021 och resulterade i en "ton av fantastisk feedback" från samhället. Enligt creative director Chris Esaki. Esaki sa att efter speltestet var laget ganska säkra på att alla var "superexalterade och energiska" av det som visades. Han förklarade också att anledningen till att endast små delar av spelet testas är att Turn 10 får "kritisk feedback" i "specifika områden".

Men om du missar det första spelprovet, frukta inte. Mer speltestning förväntas äga rum i framtiden, även om vi väntar på ett exakt datum för att ta reda på när det kommer att ske.

Forza Motorsport: Lista över bilar

Lugar de trabajo de varios autos doblando una esquina en un día soleado

(Bildkredit: Microsoft)

Vilken typ av bilar kan vi förvänta oss att se i Forza Motorsport, och ännu viktigare, vilket fordon kommer att visas på omslaget till spelet? Även om det är svårt för oss att gissa hela listan vid det här laget, har vi åtminstone en uppfattning om hur många bilar som kommer att finnas i spelet, baserat på Forza Motorsport 7:s totala summa.

Forza Motorsport 7 innehöll 700 bilar och 32 banor, vilket är ett imponerande antal. Även om det inte finns någon garanti för att nästa spel kommer att överträffa den siffran, främst på grund av det faktum att bilarna sannolikt kommer att behöva förnyas eller uppgraderas för nästa generations system, förväntar vi oss att Forza Motorsport kommer nära den siffran.

Hittills har 41 bilar bekräftats i Forza Motorsport, inklusive nio nya. Faktum är att användaren YoungRhombus har upprätthållit en aktiv lista på GT Planets forum (öppnas i en ny flik). Stort tack till dem, eftersom vi använde den här listan för att bygga listan nedan:

När fler bilar bekräftas kommer de att läggas till i denna sektion.

 • Acura- 2020 #6 ARX-05 DPi (NY), 2018 #36 Gradient Racing NSX GT3 (NY)
 • Apollo - Apollo Intense Emotion 2018
 • Aston Martin - 2017 #7 Aston Martin Racing V12 Vantage GT3, 1958 DBR1
 • Audi- 2021 RS e-tron GT, 2018 #44 R8 LMS GT3 (NUEVO)
 • BAC- 2014 singel
 • BMW- 2018 #1 BMW M Motorsport M8 GTE, 2017 #24 BMW Team RLL M6 GTLM
 • brabham- 2019BT62
 • Cadillac- 2021 #31 Whelen Racing DPi-VR (NY)
 • Chaparral- 1966 #66 Chaparral 2E Coches
 • Jaga- 2020 Corvette Stingray Coupe, 2020 Corvette Racing C8.R #3 (NUEVO), 1969 Camaro SS Coupe
 • Undvika - 2018 Challenger SRT Demon, 2014 #93 SRT Motorsports Viper GTS-R, 1969 Charger R/T Hemi
 • Eagle-Weslake – 1967 T1G
 • Ferrari- 1967 #24 Ferrari SpA 330 P4
 • Jag går- 1969 Mustang Boss 302, 1966 #2 GT40 Mk II Le Mans
 • Formeldrift – 2020 #151 Toyota GR Supra, 2018 #64 Nissan 370Z
 • genet – 2019 #6 Team LNT Ginetta G60-LT-P1 (NY)
 • Honda- 1967 RA300
 • Koenigsegg- 2020 Jesko
 • Lamborghini Huracan EVO 2020, 2018 #63 Squadra Corse Huracan Super Trofeo EVO (NY)
 • Lola- 2014 #70 Mazda hastighetskälla B12/80
 • Mazda- 1991 #55 Mazda 787B
 • McLaren- 2019 Senna GTR (NY), 1966 M2B
 • Mercedes-AMG – 2018 GT3 (NY)
 • kvicksilver- Cougar Eliminator 1970
 • NIO- 2016 EP9
 • Nissan- GT-R NISMO 2020 [R35]2019 370Z NISMO
 • Porsche- 2021 911 GT3, 2017 #911 Porsche GT Team, 911 RSR, 2018 Challenger SRT Demon, 2014 #93 SRT Motorsports Viper GTS-R, 1969 Charger R/T Hemi

Lista över Forza Motorsport-banor

Captura de pantalla de Forza Motorsport

(Bildkredit: Microsoft)

Hittills känner vi till fem banor som borde ingå i Forza Motorsport. Än en gång, tack till YoungRhombus för att du håller koll. De bekräftade spåren är följande:

 • WeatherTech Laguna Seca Tour
 • Maple Valley Race Course (fiktiv)
 • Circuit de Spa-Francorchamps
 • Kyalami Grand Prix Circuit (NY)
 • Hakone Circuit (fiktivt, NYTT)

Forza Motorsport: nyheter och rykten

Captura de pantalla de Forza Motorsport

(Bildkredit: Microsoft)

Forza introducerar Corner Mastery System
När vi väntar på nästa stora Forza Motorsport-avslöjande har Turn 10 gett fansen en liten uppdatering i ett nytt Twitter-inlägg. Turn 10 introducerade ett nytt "hörnmästarsystem" och rådde honom att fokusera träningspass på de svåraste kurvorna på en bana. Ännu bättre, du kan jämföra hörnresultat i realtid och konkurrera med andra spelare.

I nya #ForzaMotorsport vill vi hjälpa dig att låsa upp ditt snabbare jag. Corner Mastery System fokuserar dina träningspass på de svåraste områdena på banan, och vi gör det mer socialt och uppkopplat där spelare tävlar och jämför hörnresultat i realtid. pic.twitter.com/z1RrSFYuti 27 juli 2022

Se mer

Xbox One på korten?
Ursprungligen tänkt att vara en exklusiv konsol för Xbox Series X | Tillsammans med en PC-version tyder läckta bilder på att Forza Motorsport kan komma till Xbox One också.

Tidigare i år på r/gamingleaksandrumors (öppnas i en ny flik) dök två Forza Motorsport-förhandsbilder upp, enligt uppgift tagna i juli 2021. Det finns inte mycket att hämta från själva bilderna, dessa visar bara ett garage. ..

Dela detta