Forza Motorsport ser imponerande ut i speldemon

Microsoft har avslöjat nya Forza Motorsport och den är helt fantastisk, med full användning av ny teknik som ray tracing för att göra den till en av de mest imponerande kontrollerna som finns. Men tilläggen är mer än huddjupa.

Som en del av sin Xbox och Bethesda-showcase har Microsoft avslöjat det senaste bidraget i sin mer simuleringsfokuserade Forza Motorsport-racingserie. Den tog bort siffrorna från titeln, vilket återspeglar att detta är en ny era för serien på Xbox Series X.

Tillsammans med en trailer för racingspelet, som du kan kolla in nedan, har utvecklaren Turn 10 Studios beskrivit några av de viktigaste trailers för detta inlägg.

De mest uppenbara förändringarna är de grafiska framstegen. Turn 10 använder strålspårning i Forza Motorsport för att förmedla detaljer som bilar som reflekterar färg från andra bilar, samt fotogrammetri och 3D-rendering för att skapa hyperrealistiska miljöer och växtlighet.

Ytterligare ett stort framsteg är den nya dynamiska tidsfunktionen. När du springer kommer du att se tiden på dygnet förändras, solen går ner och skuggorna blir längre. Den har en visuell förändring, med saker som att körljusen tänds, och på banan de visade oss, som kretsar kring en karneval, tänds lamporna på pariserhjulet.

Men det är inte bara en visuell förändring, när solen går ner så gör omgivningstemperaturen det, vilket gör att banan blir kallare och det påverkar din bils grepp. Det är en subtil men betydande förändring i hur du kommer att klara dig, särskilt när du kombinerar det med dynamiskt väder och den nya förmågan att ändra din däcksammansättning och bränsleblandning.

Det verkar finnas mycket fler beslut i mitten av loppet än vad du kan fatta i tidigare spel, och det är en betydande förändring.

Du kan se mer i speldemon:

Microsoft har bekräftat att alla spel i dess showcase kommer att vara spelbara inom de närmaste 12 månaderna, så även om vi inte har något releasedatum för Forza Motorsport, behöver vi inte vänta för länge.

Dela detta