Forskning i USA | Jämförelsen

Forskning i USA | Jämförelsen

En av veteranerna i detta utrymme, US Search är ett enkelt men effektivt verktyg för folksökning och bakgrundskontroll som har tillhandahållit information sedan 1993. Tjänsten, ett privat företag baserat i Culver City, Kalifornien, låter dig söka efter alla som använder endast ett namn, telefonnummer eller adress.

USA:s utredningsrapporter innehåller ofta felaktig information, så de kan inte användas för officiella ändamål som kredit- eller anställningskontroller (dvs. de följer inte FCRA). Plattformen är dock fortfarande användbar för att återknyta kontakten med en gammal vän eller undersöka historien om en ny bekantskap.

I vår amerikanska forskningsöversikt hjälper vi dig att avgöra om den här människornas hitta är värt det.

Granskning av forskning i USA

US Search erbjuder endast en månadsplan med obegränsade rapporter (Bildkredit: US Search)

Paket och priser

Forskning i USA är något ogenomskinlig med deras prissättning, det är inte på förhand med en kostnad eller ett alternativ att kontakta dem för en anpassad offert. Utan en prissida är det svårt att avgöra hur mycket företaget tar ut. Efter en testsökning kunde vi bara hitta en plan, som erbjuder obegränsade rapporter för €19.86 per månad, med planen för automatisk förnyelse (kräver ett telefonsamtal för att avbryta). Det fanns ingen möjlighet att köpa en enda rapport. Betalning görs via PayPal eller ett större kreditkort.

Det finns ingen gratis provperiod, men de erbjöd oss ​​ett specialerbjudande på 1.99 € i 5 dagar, med obegränsade sökningar.

Egenskaper

US Search är ett användbart men relativt låg kvalitet verktyg för att extrahera information från offentliga register. Alla databaser som används av US Search är allmänt tillgängliga. Den största fördelen med denna tjänst är att den sammanställer flera olika poster till en rapport.

Granskning av forskning i USA

US Search erbjuder en lista med resultat gratis så att du kan hitta den specifika person du letar efter innan du betalar för en rapport (Bildkredit: US Search)

Du kan söka efter personer med namn, telefonnummer, adress eller e-postadress, och US Search visar en stor lista med sökresultat för att hjälpa dig hitta exakt den person du letar efter. Till skillnad från andra sökverktyg ställer US Search inte upp en betalvägg för att starta din sökning, men alla resultat kräver betalning. Du kommer att kunna se listan över personer som hittats för att hitta rätt person, och du betalar bara för att få tillgång till en persons fullständiga rapport.

Rapporterna innehåller grundläggande information såsom namn på familjemedlemmar, tidigare adresser, egendom i besittning och brottsregister. Lyckligtvis erbjuder de också alla kända telefonnummer, e-postadresser och sociala medier-ID så att du kan komma i kontakt med vem du än letar efter. Detta gör US Search särskilt användbart för att återansluta till en gammal vän eller sedan länge förlorad familjemedlem.

Problemet med US Search är att deras information ofta bara är delvis korrekt. I vår undersökning fann vi till exempel att de flesta rapporter innehöll felaktig information om familjemedlemmar och tidigare adresser blandat med korrekt information. Delvis på grund av dessa felaktigheter, följer US Search inte Fair Credit Reporting Act. Därför kan rapporterna som genereras av detta verktyg inte användas för att filtrera jobbkandidater eller anställningar.

Dessutom är forskningsrapporter i USA ofta ofullständiga. Även om de lovar information på sociala medier och fastighetsregister, saknades dessa uppgifter ofta i rapporterna vi granskade. Tyvärr finns det inget sätt att veta vilka datafält som finns i en rapport förrän du köper en betald prenumeration för att se den.

Sökningarna är åtminstone snabbare än vissa andra tjänster och tar bara en minut eller två. Dessutom hade vi inte en hög med popup-fönster att klicka på som andra gör för att fördröja resultat. Vi noterar också möjligheten att utföra ett "Informationsopt Out" för att ta bort din egen personliga information från US Research Database.

Gränssnitt och i bruk

Det amerikanska sökgränssnittet är enkelt, men inte exakt optimerat. När du surfar på webbplatsen har du alternativ att söka efter en person med namn, telefonnummer eller adress. Det finns flera flikar för personsökning, kriminalregister, bakgrundskontroller och mer. Dessa flikar ändrar dock inte de tillgängliga sökparametrarna eller innehållet i de rapporter som presenteras för dig. Längs vägen ber US Search om ett fullständigt namn och e-postadress. Före kassan visas bara namnet du sökte efter (som du förmodligen redan vet), en stad och en ålder.

Granskning av forskning i USA

Amerikanska forskningsrapporter presenteras på en enda webbsida (Bildkredit: US Research)

Rapporter presenteras på en enda webbsida, vilket generellt innebär att de är svåra att navigera och kräver mycket rullning. Det är ingen stor sak, men det skulle vara trevligt om rapporterna kom i PDF-format med innehållsförteckningar, eller om US Search-webbplatsen erbjuder flikar för att navigera genom informationen. US Search erbjuder ingen mobilapp, och dess rapporter har tyvärr samma utökade vertikala layout när de visas på en smartphoneskärm.

Vi skulle betygsätta gränssnittet som lätt att använda för en nybörjare, men för förenklat för mer avancerade användare.

Granskning av forskning i USA

US Search erbjuder grundläggande telefon- och e-postsupport (Bildkredit: US Search)

Apoyo

US Search erbjuder inte mycket stöd. Det finns inte ens en dedikerad supportsida, FAQ eller supportportal. Vi kunde inte heller hitta ett chatt- eller communityforumalternativ.

Du kan kontakta företaget via en direkt e-postadress eller ett avgiftsfritt telefonnummer (10:00 till 8:00 Eastern Standard Time, måndag till fredag, stängt på vissa helgdagar), men förvänta dig inte mycket hjälp. Företagsrepresentanter hanterar i första hand fakturerings- och kontofrågor och kan inte hjälpa dig att hitta någon som kan använda programvaran.

Granskning av forskning i USA

US Search använder 256-bitars kryptering (bildkredit: US Search)

säkerhet

US Search använder 256-bitars kryptering för att skydda sökresultat och kontoinformation. Det finns dock inga säkerhetsåtgärder, såsom tvåfaktorsautentisering (2FA), för att skydda ditt konto från missbruk.

Vi tyckte också att det var talande att den amerikanska utredningen helt enkelt kräver att du markerar en ruta som säger att du inte kommer att missbruka dess rapporter genom att förfölja eller trakassera någon. Företaget gör ingenting för att verifiera identiteten på personer som använder dess tjänst, men återigen, detta är standardpraxis och dess konkurrenter vet inte heller sina användare innan de tillhandahåller information.

Konkurrens

För pengarna tror vi att det finns bättre folksökningstjänster än US Search. Instant Checkmate, till exempel, tar 34.78 € mer per månad, men informationen du får är av högre kvalitet och är mycket mer sannolikt att vara exakt. Tjänsten innehåller också mer omfattande information inklusive konkurser och vapenlicenser, vilket kan vara till hjälp, till exempel om du letar efter någon i ditt närområde.

Om du behöver göra en bakgrundskontroll för ett jobb, behöver du en tjänst som följer Fair Credit Reporting Act (FCRA). GoodHire, som börjar på 29,99 € per sökning, är ett bra alternativ, även om det är dyrare.

Slutlig dom

US Search är ett prisvärt verktyg för att köra ett obegränsat antal personsökningar varje månad, vilket gör det till ett värdefullt alternativ. Den här tjänsten tillhandahåller dock ofta ofullständiga eller felaktiga rapporter. När du inte kan vara säker på att informationen du får är korrekt, minskar värdet av amerikanska sökrapporter drastiskt. Vi rekommenderar att du väljer en mer exakt personsökning, även om det kostar lite mer.

Vi har också lyft fram de bästa tjänsterna för bakgrundskontroll.