Fords första helelektriska pickup, F-150 Lightning, har äntligen börjat slå ut på uppfarter i USA, och ägarna hittar ett oväntat tillbehör i leveranslådan.

En av Lightnings mest imponerande egenskaper är dess tvåvägsladdningsförmåga, vilket innebär att den kan driva andra elektriska Ford-modeller eller till och med ett helt hem. Men enligt de senaste inläggen på Lightning Owners-forumet (öppnas i en ny flik) (som upptäckts av InsideEVs (öppnas i en ny flik)), tillhandahåller biltillverkaren också kunderna en adapter för att ladda strandade Teslas.

J1772-adaptern, som är "kompatibel med alla Tesla-fordon", skulle Ford inte tidigare ha inkluderat som standardtillbehör för att leverera med F-150 Lightning - Tesla själv säljer en nästan identisk kontakt (öppnas i en ny flik) för 50 € på sin egen hemsida, även om de nya ägarna till den så kallade "framtidens lastbil" verkar välkomna överraskningen.

"Om jag hittar några döda Tesla så låter jag min Ford Lightning komma till undsättning", skämtade en forumanvändare, medan en annan skrev: "Jag lägger till en 'Tesla Rescue Squad'-dekal."

Ta en titt på en bild av adaptern i fråga nedan:

(Bildkredit: Lightning Forum / PipeFitter52)

Naturligtvis är det oklart om Ford faktiskt hånar sin bilkonkurrent, som fortfarande är det största namnet på elfordonsmarknaden, med införandet av detta tillbehör, men det är svårt att se flytten som ett marknadsföringsknep. subtil (Bryr Ford verkligen om att ge sina kunder möjlighet att ladda bilar från konkurrerande tillverkare?).

Ironiskt nog skulle det förmodligen vara mer fördelaktigt för Teslas att vara utrustade med Ford-kompatibla laddningsmöjligheter, eftersom de förstnämnda har tillgång till ett stort nätverk av proprietära laddningsstationer som erbjuder förare fler laddningsmöjligheter än någon annan elbilstillverkare. .

Ändå är vi benägna att tro att Fords införande av adaptern inte är något annat än en ironisk nick till Elon Musks företag. Och det är i alla fall långt ifrån höjdpunkten med F-150 Lightning.

Genom att låna sitt namn från en tidigare prestandafokuserad iteration av den bästsäljande F-serien, kan Fords elektriska pickup accelerera från 0 till 60 mph på bara 4 sekunder, tack vare en 555-hk fyrhjulsdriven drivlina. , och erbjuder driver hela 775 lb-ft vridmoment.

Naturligtvis är Lightning också en extremt kraftfull maskin. Standardvarianten med 18-tumshjul erbjuder en maximal nyttolast på 907 kg, samt en dragkapacitet på upp till 4536 3 kg. För att lägga till lite perspektiv betyder det att den bekvämt kan dra en fullvuxen flodhäst bakom sig, eller två och en halv Tesla Model XNUMX...

Dela detta