Välkommen till TechRadars Fitbit Versa 4-recension. När Google förvärvade Fitbit 2020 förväntade vi oss hälften att de bästa Fitbitarna, inklusive klockor som Fitbit Versa 4, skulle köra Googles WearOS-programvara i framtiden, men så blev det inte. Den här klockan ser mer ut som en modifierad version av Fitbit Versa 3.

Det är inte heller en allmän uppdatering av Versa 3 på något sätt. Det är en nybörjarklocka, men den har inte all den smarta potentialen hos vissa rivaler, som de bästa Apple Watch-modellerna.

Tredjepartsappar är ute, liksom musikuppspelning och kontroll, vilket utan tvekan är mycket viktigare. Det betyder att Fitbit Versa 4 inte är en klocka som låter folk komma ut och träna utan en telefon, och det är en besvikelse.

Fitbit Versa 4 är en något mindre exakt träningsmätare för löpare än till exempel en Apple Watch Series 8 eller Garmin Venu 2 också. Och det lämnar honom på skakig mark.

Men även om det inte finns några riktiga superlativ att skryta med, är Fitbit Versa 4 fortfarande väldigt lätt att uppleva. Batteriet räcker länge om du inte använder visningsläget "alltid-på", Fitbits lån av Pixel Watchs gränssnittsdesign presenterar dess smartare funktioner på ett tilltalande sätt, särskilt aviseringar. Och trots den fitnessrelaterade kritiken vi kommer att täcka i den här recensionen, är det lätt nog för människor som vill hänga med med vanliga löpturer och promenader.

 • Fitbit Versa 4 på Best Buy för $149.95 (öppnas i en ny flik)

(*4*)Fitbit Versa 4 recension: Pris och tillgänglighet

Fitbit Versa 4 är det billigare alternativet till en Fitbit Sense 2. Den kostar $229.95 / £199.99 / AU$379.95, en bra bit mindre än $299.95 Fitbit Sense 2 / £269.99 / AU$445.95.

Den lanserades i slutet av september 2022, två år efter Versa 3. Till det priset inkluderar några av de uppenbara konkurrenterna Garmin Venu Sq 2 och Apple Watch SE, som kostar något mindre respektive något mer.

Dagens bästa Fitbit Versa 4-erbjudanden

Innehållsförteckning

Fitbit Versa 4 recension: Design och display

 • Det ser mycket ut som den senaste modellen.
 • Bra OLED-skärm
 • 50m vattentäthet

Fitbit Versa 4 ser mycket ut som Versa 3. Det är en attraktiv boxig klocka. Skärmbeläggningen är krökt glas. Ramen är av aluminium och baksidan av plast.

Det är en mindre premiumdesign än en Apple Watch SE, men den är klart mer stilfokuserad än Venu 2 Sq, Garmins närmaste alternativ. Det finns inget nytt och spännande att se här, men det finns en viktig skillnad från den senaste Versa 3-modellen.

Fitbit lade till en fysisk knapp till Versa 4, där Versa 3 använder en ganska irriterande kapacitiv panel. Den nya knappen känns lite billig, kanske för att där fodralet har en snygg anodiserad finish är knappen glänsande. Först tänkte jag att det kanske var plast. Så är inte fallet. det är metall. Ändå är det mycket bättre att ha en fysisk knapp än en kapacitiv knapp.

Jag har aldrig varit ett fan av "over-under" stilen av klockrem som används av Fitbit Versa 4, och Apple Watch för den delen. Däremot uppnår den den högkomforta vattenstämpeln att du ibland glömmer att du ens har klockan på dig. Och det kommer inte att sluta i katastrof heller, eftersom en vattentäthet på 50 m är mer än tillräckligt för att klara en dusch eller ett bad på ytan.

Den väger 40g all inclusive -rem plus sfär- enligt vår våg, vilket är väldigt lätt.

Skärmen är en 336 x 336 pixlar OLED, precis som Versa 3. Skärmramen är mycket, mycket större än Apple Watch Series 8, men det är inte så svårt att förlåta när klockan är betydligt billigare. . Skärmen är också skarp, färgstark och tillräckligt ljus för att vara tydlig utomhus på en solig dag.

 • Design- och visualiseringsbetyg: 4/5

(Bildkredit: Andrew Williams)

Fitbit Versa 4 recension: Funktioner

 • Fitbit OS har designats om för att se ut som WearOS
 • inget musikstöd
 • Begränsad intelligens, men bra aviseringshantering

Fitbit Versa 4 får inte WearOS, smartwatch-plattformen från sin ägare, Google. Det klassiska gränssnittet för Fitbit-operativsystemet har dock designats om för att vara mer i linje med Googles nya hemstil.

Ett svep åt vänster och höger tar dig mellan widgetliknande skärmar för var och en av Fitbit Versa 4:s huvudfunktioner. Dessa inkluderar dina dagliga steg, en översikt över din puls för den senaste dagen, en sömn och en väderrapport.

Scrolla ner på urtavlan så kommer du till listan med aviseringskort. Genom att svepa nedåt från urtavlan får du tillgång till kärnfunktioner som Stör ej, skärmens ljusstyrka och visningsläge alltid.

Det är ganska okomplicerat, och Fitbit verkar ha minskat Versa 3/Sense-generationsfördröjningen avsevärt. Det kan bero på mjukvaruuppgraderingar eller ny processorhårdvara, som Fitbit som vanligt inte berättade så mycket om. Hur som helst, det är goda nyheter. Nu är det bara en liten paus när man öppnar "ansökningar", .

Fitbit Versa 4 ser ut som en smartklocka, men ju mer du bär den desto mindre ser den ut. Stödet för appar från tredje part, efter år av nedgång som en krukväxt som inte vattnar, har tagits bort helt. Du kan inte lagra musik på klockan, du kan inte ladda ner den Versa 3-kompatibla Spotify-appen för att styra musikuppspelningen i realtid. Du får inte ens grundläggande kontroll över musikuppspelning på en ansluten telefon, den typ av funktioner som grundläggande träningsspårare har.

En del intelligens återstår dock. Mycket mer av gränssnittet ägnas åt aviseringar än på de flesta klockor som denna. Alla får ett "kort" som går att bläddra i, precis som översikten över mejl och meddelanden i WearOS. Fitbit Versa 4 är också kompatibel med Amazon Alexa, vilket kan tyckas konstigt när Fitbit nu är ett Google-företag. Tryck och håll in sidoknappen så visas Alexa. Du kan be den att ställa in alarm, morgondagens väder eller starta ett träningspass.

Alla frågor som kräver svar kommer att besvaras som text på skärmen och talas genom Versa 4-högtalaren med text-till-tal. Det är ganska bra, även om högtalarkvaliteten är dålig. Den är tyst och lyckas förvränga väldigt tydligt även vid denna låga volym, som att kasta ut ett av de där musikaliska födelsedagskorten.

Fitbit Versa 4 måste också vara ständigt ansluten till din telefon för att Alexa ska fungera. Den har enligt uppgift Wi-Fi inuti, men den är inaktiverad, vilket innebär att interaktion måste ske via Bluetooth, som drivs av din telefon. Trådlösa betalningar är den senaste anmärkningsvärda smarta funktionen. Du kan ställa in Fitbit Pay för att använda Versa 4 för betalningar, precis som du skulle göra med en Apple Watch, Garmin eller WearOS.

Fitbit säger att det kommer att bli fler i framtiden. Google Wallet är på väg att läggas till som ett alternativ till Fitbit Pay och, mycket mer intressant, Google Maps-stöd finns också på korten. Det betyder inte att du kommer att kunna ladda ner block med kartdata eller navigera utan din telefon. Tidiga rapporter tyder på att Versa 4 helt enkelt kommer att få sväng-för-sväng-navigeringspåminnelser från en ansluten telefon, vilket borde vara praktiskt om du är på väg någonstans till fots.

Fitbit Versa 4 kan ha de grundläggande smartwatch-funktionerna du vill ha eller behöver. Trådlösa betalningar? Aviseringar? Grundläggande smart assistentstöd? Den här avskalade stilen är dock långt ifrån vad vi hade när Fitbit hade en liten men entusiastisk appscen.

Det är osannolikt att vi kommer att se mycket expansion inom detta område, för om dessa Fitbit "hälso"-klockor blir för smarta kommer de att konkurrera för nära med Googles WearOS-band.

Fitbit Versa 4 Rem och fäste

(Bildkredit: Andrew Williams)

Fitbit Versa 4 recension: Batteritid

 • Den kan hålla i ungefär en vecka vid lätt användning.
 • Uthålligheten reduceras till 2-3 dagar med Always On-läget
 • Batteritiden matchar påståendena

Det finns dock ett område att uppskatta i dessa ytligt smarta klockor, som de från Garmin och, från en annan vinkel, Huawei. De ger dig fortfarande mycket bättre batteritid än en Apple Watch eller WearOS.

Fitbit säger att Versa 4 varar "6+ dagar." Efter att ha haft klockan regelbundet i knappt två dagar, 44 timmar för att vara exakt, hade den tappat 29%. Detta är mycket i linje med Fitbits påstående, som tyder på att en laddning kommer att pågå i drygt sex dagar.

Faktum är att det fortfarande pågick sju dagar efter att vi började hålla ett öga på batteriet, med 9% livslängd kvar efter en vecka, men det berodde mest på en dålig vana att oavsiktligt ta bort klockor.

En timmes GPS-spårad löpning sänkte laddningsnivån med 7%, vilket tyder på att 14 timmars GPS kan uppnås, även om Fitbit bara betygsätter klockan till 12 timmar.

Det motståndet översätts till en helt annan upplevelse än en Apple Watch. Att ladda en gång i veckan istället för en gång om dagen är en välsignelse. Det är dock bara om du använder Fitbit Versa 4 i dess standardläge, där skärmen bara slås på efter ett svep med handleden, en knapptryckning eller ett tryck på skärmen.

Det finns också ett alltid-på-läge som håller skärmen på hela dagen. Det halverar batteriet ungefär, vilket innebär att du behöver ladda Fitbit Versa 4 ungefär var tredje dag, kanske till och med efter två dagar om du är en stor användare. En del av den där Fitbit-brisen försvinner med alltid-på-läget, men det är det roligaste sättet att bära klockan när den är på.

Fitbit Versa 4 recension: Hälso- och fitnessspårning

 • Pulsmätning matchar inte Apple eller Garmin
 • Ytterligare lägen, men det är grunderna som räknas
 • Sin sensor EKG o EDA

Gå över till hälsa och fitness och du kommer att se hur Versa 4 skiljer sig från Sense 2. Den förlorar alla high-end hälsoartiklar. Det betyder att det inte finns något EKG, som används för att bedöma ditt hjärtas hälsa, och ingen EDA-sensor. Detta styr din svettproduktion, som en indikator på stress. Fitbit Versa 4 kommer med GPS, en optisk pulssensor och en höjdmätare, som används för att räkna antalet trappor du klättrar varje dag. Som sådan saknar Versa några av de "hälsosamma" vinklarna i Sense 2, men den behåller alla viktiga konditionselement.

Men efter att ha jämfört Versa...

Dela detta