Om du funderar på att köpa en fitnesstracker kan du slitas mellan Fitbit Versa 2 och Fitbit Versa 3. Nu när Fitbit Versa 4 har kommit ut har båda ovanstående enheter mycket låga priser, så nu är perfekt tid för att komma ombord, särskilt eftersom Versa 4 inte fick lika höga poäng som tidigare iterationer i vår recension. Med sin imponerande uppsättning funktioner kommer Versas 2 och 3 sannolikt att toppa din lista över möjliga alternativ. Vi är här för att hjälpa dig att fatta rätt beslut.

Det är inte bara så att Versa 3 är den bästa Fitbit för alla. Versa 2 är några år äldre, men den har bestått tidens tand väl och innehåller många funktioner du kan förvänta dig att hitta i en modern smartklocka, inklusive spårning av blodsyremättnad (SpO2), musikströmning, kompatibilitet med Amazon Alexa och möjligheten att göra kontaktlösa betalningar via NFC. Kolla in vår Fitbit Versa 2-recension för mer här.

Den erbjuder också inbyggd musiklagring, som nya Versa 3 saknar, och den är billigare, vilket kan vara en deal breaker om din budget är knapp.

Fitbit Versa 3

(Bildkredit: Fitbit)

Ännu viktigare är att Versa 3 har sin egen inbyggda GPS, som ger mer exakta resultat än Versa 2, som måste växla tillbaka på din telefon för att spåra plats. Om du tränar för ditt första löparevenemang kan detta vara vad som tippar vågen till fördel för Versa 3. Du kan läsa vår fullständiga recension av Fitbit Versa 3 för en fullständig uppdelning av denna klocka från funktionsspäckad fitness.

Läs vidare för att lära dig om alla de viktigaste skillnaderna mellan de två enheterna, så att du kan göra rätt val.

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3: pris och tillgänglighet

Fitbit Versa 2 lanserades i september 2019 och är fortfarande tillgänglig direkt från Fitbit. Den säljs för närvarande för $109.95 / £149.99 / AU$199.95, men det finns fortfarande massor av billigare enheter tillgängliga från tredjepartsbutiker.

Versa 3 lanserades i september 2020. Den kostar något mer än den tidigare modellen i USA och Storbritannien, och är betydligt dyrare i Australien.

När detta skrivs är Versa 3 tillgänglig från Fitbit för $159.95 / £169.99 / AU$219.95, även om du kanske kan hitta ett bättre pris i en tredjepartsbutik. Vi har samlat de bästa erbjudandena nedan.

När du köper någon av klockan kan du också registrera dig för en gratis testversion av Fitbit Premium, vilket ger dig ytterligare funktioner på smartphone-appen, inklusive tillgång till mer historisk data, såväl som meditationssessioner ledda av Deepak Chopra och ytterligare träningspass. . Provversionerna av Versa 2 och Versa 3 pågår i sex månader, vilket sparar dig runt 30 USD/£24/AU$45 extra på enheten.

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3 Vad är

filter: 35 mm AMOLED
Batteri: Batteritid på mer än 6 dagar.
Musiklagring: 2,5 GB
Högtalare: Nej
GPS: Nej

Fitbit Versa 2 är en gammal, men en guld. Med en pekknapp så populär att den togs tillbaka för Versa 4, inkluderade den också låtminne på enheten, även om avsaknaden av inbyggd GPS begränsar dess användning när, säg, du vill köra telefonfritt.

till

 • Förbättrad lättviktsdesign
 • Alltid på visningsalternativ
 • Bra autonomi

Kontra

 • Brist på GPS
 • Ingen Spotify-uppspelning offline
 • Ingen integration med Apple Health eller Google Fit

1670334201 433 Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3 Vad är

filter: 40 mm AMOLED
La Bateria: Batteritid i 6 dagar
Musiklagring: Nej
Högtalare: Ja
GPS: GPS + GLONASS

Fitbit Versa 3 tillhandahåller ett uppdaterat sensornätverk, spårning av menshälsa, Spotify-kontroller på enheten (men inte musiklagring) och mer. Det är en fantastisk uppgradering från 2:an, men den tappar pekknappen och beröringsersättningen kan vara svår att använda.

till

 • Bra skärm
 • Inbyggd GPS
 • Lätt och bekvämt

Kontra

 • dåligt utformad sidoknapp
 • Kräver ett Fitbit Premium-abonnemang för att låsa upp avancerade funktioner
 • Inget offline Spotify-stöd

Fitbit Versa 2 kontra Fitbit Versa 3: design

 • Samma grundform och material.
 • Versa 3 har modernare linjer
 • Versa 2 har en specialutgåva variant

Fitbit Versa 2 och Versa 3 ser ganska lika ut vid första anblicken, men det har gjorts flera uppdateringar.

För Versa 3 introducerade företaget nya designprinciper, med hjälp av böjda former som det säger är inspirerade av människokroppen. Det är ett mer modernt utseende överlag, vilket kan hjälpa till att tippa skalan till din fördel om design är en av dina prioriteringar.

Faktum är att Versa 3 ser nästan identisk ut med den ursprungliga Fitbit Sense, som lanserades samtidigt, men har en märkbart annorlunda uppsättning funktioner, inklusive en sensor som upptäcker förändringar i hudens konduktivitet, oavsett om den används för att uppskatta din stress. nivå.

Fitbit Versa 2

(Bildkredit: Fitbit)

Båda Versa-klockorna har ett polymerfodral, med en smart aluminiumram och ett mjukt silikonband som standard, även om Versa 2 också kommer i en specialutgåva med ett extra jacquardvävt band.

Vilken klocka du än köper får du både små och stora band i lådan, och du kan handla alternativa modeller om du känner för att byta upp.

Versa 2 finns i tre färger:

 • Svart med kolaluminium
 • Sten med aluminium Mist Grey
 • Kronblad med rosa aluminiumkoppar

Versa 3 erbjuder fem färgalternativ:

 • Midnatt med aluminio Soft Gold
 • Svart med svart aluminium
 • Rosa lera med mjukt guldaluminium
 • Tistel med slät guldklinga
 • Oliv med aluminium Soft Gold

Fitbit Versa 2 vs. Fitbit Versa 3: skärm

 • De har båda en AMOLED-skärm
 • Fitbit Versa 3 har en högre upplösning

Båda klockorna delar samma fyrkantiga AMOLED-skärm med rundade hörn.

Versa 2 har en upplösning på 300 x 300 pixlar, medan Versa 3 har en upplösning på 336 x 336 pixlar, vilket innebär att den kan visa mer detaljerad grafik, skarpare grafik och mer text på en gång (särskilt användbart när du tar emot en smartphone). meddelanden).

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3: Hälso- och fitnessfunktioner

 • Fitbit Versa 3 har inbyggd GPS
 • Versa 3 har andningsövningar
 • Båda har en SpO2-sensor

Den största skillnaden mellan de två klockorna är att Versa 3 har en egen inbyggd GPS, medan Versa 2 måste använda din telefons GPS-mottagare.

Detta innebär att Versa 3-ägare kan springa, cykla eller gå utan sin telefon, och deras rutt, distans och hastighet registreras alltid under träningen.

Klockor med inbyggd GPS tenderar också att ge mer exakta resultat än de som är beroende av en smartphoneanslutning, vilket gör Versa 3 till ett bättre val om du tränar för ett evenemang som 5k eller 10k, där varje gård räknas. För en mer avslappnad övning duger Versa 2.

Både Versa 2 och Versa 3 har pulsspårning dygnet runt, samt stegspårning hela dagen. De har också mer än 24 dedikerade träningslägen, samt automatisk spårning om de upptäcker att du har börjat träna utan att manuellt starta spårning.

De övervakar också din sömn och ger dig en rapport om dina sömnmönster och sömnkvalitet i Fitbit smartphone-appen varje morgon.

(* 2 *)

(Bildkredit: Fitbit)

Båda klockorna kan också spåra din andningshastighet, men endast Versa 3 innehåller också en förinstallerad app som erbjuder guidade andningssessioner.

Både Versa 2 och Versa 3 erbjuder övervakning av blodsyremättnad (SpO2), men det är värt att notera att de bara gör detta medan du sover, till skillnad från vissa mer avancerade sportklockor, som låter dig göra en stickprovskontroll när som helst.

Det är inte ett medicinskt verktyg, men det kan vara användbart för att kontrollera tecken på tillstånd som sömnapné (som gör att du kortvarigt slutar andas under natten), vilket är värt att prata med din läkare om. Fitbit-appen kan generera rapporter som du kan dela med din husläkare.

Fitbit Versa 2 kontra Fitbit Versa 3: smarta klockfunktioner

 • Versa 2 kan lagra musik
 • Versa 3 låter dig ta emot samtal
 • Båda stöder kontaktlösa betalningar

Det finns stora skillnader mellan Fitbit Versa 2 och Versa 3 när det kommer till den övergripande smartklockans funktionalitet, vilket kan göra den nya klockan mer tilltalande.

Versa 2 och Versa 3 är kompatibla med Amazon Alexa, men Versa 2 är också kompatibel med Google Assistant, vilket gör det till det bästa alternativet om du har utrustat ditt hem med smarta enheter från Google Home.

Det finns också skillnader när det kommer till musik. Båda klockorna låter dig styra din Spotify-spellista från handleden (så länge du har en Spotify Premium-prenumeration), och Versa 3 stöder även streaming från Deezer.

Men medan Fitbit Versa 2 kan lagra upp till 300 låtar, kan Fitbit Versa inte. Om du inte använder en musikströmningstjänst kan du välja Versa 2.

Fitbit Versa 3

(Bildkredit: Fitbit)

Till skillnad från Versa 2 låter Versa 3 dig ta samtal på handleden och skicka samtal till röstbrevlådan om du är mitt i ett träningspass, så länge din telefon är inom Bluetooth-räckvidd.

Båda enheterna kan ta emot appaviseringar och stödja kontaktlösa betalningar via Fitbit Pay, även om det är värt att kontrollera att din bank är en av de som stöds. Apple Pay och Google Pay är mycket mer kompatibla.

Du kan ladda ner ytterligare appar för båda klockan via Fitbits appbutik, tillgänglig via smartphoneappen.

Dagens bästa Fitbit Versa 2 och Fitbit Versa 3 erbjudanden

Dela detta