Fitbit Versa 2 recensioner | teknisk radar

Fitbit Versa 2 recensioner | teknisk radar

två minuters recension

Fitbit Versa 2 var företagets första riktiga smartklocka, och den har bestått tidens tand väl. Även om den nu har ersatts av Fitbit Versa 3 (som har den extra fördelen med inbyggd GPS), är det fortfarande en av de bästa Fitbits du kan köpa, och är särskilt bra om du letar efter en budget smartklocka.

Efter lanseringen av Fitbits första smartklocka, Ionic, kämpade företaget för att konkurrera med Apple Watch och Garmins dedikerade löparklockor. Sedan kom Fitbit Versa och bytte företag. Inte överraskande följde Fitbit snabbt efter med Versa 2 och, senare, Versa 3.

Med Versa 2 har Fitbit återigen bevisat att du inte nödvändigtvis behöver funktioner i toppskiktet för att göra en fantastisk sportklocka, och den behöver inte bränna ett hål i plånboken.

Fitbit Versa 2: Nyckelfunktioner

Pantalla: pantalla táctil AMOLED de 300 x 300 píxeles
Materiales: caja de reloj de aluminio
Anslutning: Bluetooth 4.0 och Wi-Fi 802.11 b/g/n
Vattentålighet: upp till 50m
Sensorer: 3-axlig accelerometer, optisk pulsmätare, höjdmätare, sensor för omgivande ljus, vibrationsmotor, NFC, mikrofon och relativ SpO2-sensor
Batteritid: 5 dagars normal användning

Till skillnad från de flesta andra smartklockor på marknaden försöker Versa 2 inte ersätta din telefon; i själva verket kan man kalla det en avskalad version av en smartklocka. Och det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Versa 2 riktar sig helt och hållet till ivrig träningsanvändare snarare än de som letar efter bärbar produktivitet, vilket gör den till en förlängning av Fitbits utmärkta utbud av träningsspårare, men med extra fördelar.

Medan hälso- och aktivitetsspårning står i centrum, överbryggar Versa 2 gapet mellan telefon och handled genom att erbjuda meddelanden och kalenderaviseringar, sätt att styra dina smarta heminställningar och lyssna på musik från din telefon under en löprunda eller träning.

Fitbit har fortsatt att uppdatera Versa 2 med nya funktioner sedan lanseringen 2019. Nya funktioner som det smarta larmet och ytterligare urtavlor verkade inte vara tillräckligt för företaget, så den senaste uppdateringen ger en effektnivåmonitor. oxygen som styr nivåerna av syre i blodet. när du sover.

Den nya Versa 2 ser ut att konkurrera med alla avancerade smartklocka

Den nya Versa 2 verkar konkurrera med alla avancerade smartklocka (Bildkredit: Future)

Precio y fecha de lanzamiento de Fitbit Versa 2

Fitbit tillkännagav Versa 2 den 28 augusti inför IFA 2019, där företaget först introducerade enheten för allmänheten. Versa 2 är tillgänglig att köpa nu, och du kan hämta den från Fitbits webbplats (öppnas i en ny flik) eller från större återförsäljare, i butik eller online.

Fitbit Versa 2 kostar $199,99 / £199,95 / AU$329,95, även om det finns en specialversion som säljs för £229,95 / £219,99 / AU$379 och kommer med ett chassi Mist Grey eller Copper Rose och ett premiumvävt boxband.

Vid lanseringen var Versa 2 prissatt på samma sätt som sin föregångare i USA och Storbritannien, men är något högre i Australien och matchar nästan priset på Apple Watch Series 3 i de flesta regioner.

Genom att köpa en Versa 2 får du också en sju dagars gratis provperiod på Fitbit Premium, företagets nya prenumerationsbaserade fitnesstjänst. Men de som köper Versa 2 Special Edition kommer att få en gratis 90-dagars provperiod på Fitbit Premium (mer om den här funktionen senare).

(* 2 *)

Versa 2:s design borde passa de flesta handleder (Bildkredit: Future)

Design och display

Designbetyg: 4/5

Cuando se trata de diseño, el mantra de Fibit parece ser uno de "si no está roto, no lo arregles". El diseño de "círculo" del Apple Watch original y Versa parece haber sido adoptado por los usuarios y Fitbit lo ha trasladado al Versa 2. A primera vista, el nuevo reloj deportivo se ve sorprendentemente similar a su predecesor, pero una inspección más cercana revela una unos pequeños ajustes que le dan al Versa 2 un aspecto muy elegante.

Med en djup på 0,47 tum (12 mm) är den bara något tjockare än Apple Watch 3, men eftersom chassit smalnar av mot hjärtmonitorn nedan ser den faktiskt tunnare ut. Och med en skärmstorlek på 40 mm passar den de flesta handleder.

Avsmalnande chassi gör den smalare än den egentligen är

Det avsmalnande chassit gör att det ser smalare ut än vad det faktiskt är (Bildkredit: Future)

Tack och lov har Fitbit tagit bort sitt varumärke från Versas nedre ram, vilket betyder att Versa 2:s ramar är lite tunnare, vilket ger dig lite mer skärmfastighet än tidigare. Även om skärmens svarta bakgrund i allmänhet gör ett bra jobb med att dölja ramarna, är de ganska uppenbara från vissa vinklar, även om de är lätta att missa.

Donde el Versa original tenía tres botones en el chasis, dos a la izquierda y uno a la derecha, el Versa 2 tiene solo un botón a la izquierda y sirve tanto como botón de "selección" como botón de "atrás". Esto significa que nunca estará a más de una pulsación o dos de distancia de la función a la que necesita acceder, mientras que el resto de la navegación que necesita hacer se realiza a través de la pantalla táctil.

Un solo botón le da al Versa 2 un aspecto más minimalista

En enda knapp ger Versa 2 ett mer minimalistiskt utseende (Bildkredit: Future)

På tal om skärmen, det är den enda större hårdvaruuppgraderingen som är värd att nämna. Till skillnad från Versas LCD-skärm har andra generationens Fitbit-smartklocka gått in i eran av den briljanta AMOLED-pekskärmen, som skyddas av Gorilla Glass 3.

Es capaz de alcanzar más de 1000 nits de brillo, aunque descubrimos que en realidad era demasiado brillante para el uso general, configurando nuestro Versa 2 en la configuración de brillo más baja todo el tiempo. Incluso en una configuración "baja", la resolución de pantalla de 300 x 300 es nítida y, gracias a su sensor de luz ambiental, puede ajustar el brillo para adaptarse al entorno en el que se encuentra.

La pantalla siempre encendida no tiene demasiadas opciones de personalización

Den alltid påslagna skärmen har inte för många anpassningsalternativ (Bildkredit: Framtid)

En annan viktig funktion som Fitbit har lagt till Versa 2 är ett alltid-på-alternativ. Som standard är det här alternativet inaktiverat och du måste komma åt panelen för klockinställningar för att ändra detta val. Vid lanseringen fanns det inga anpassningsalternativ för den alltid påslagna urtavlan och fram till nu var den begränsad till ett enda standardalternativ för analogt eller digitalt. Men en ny firmware-uppdatering har nu lagt till många tredjepartsansikten som alltid är på, varav några kan anpassas. De är tillgängliga i den medföljande appen, även om de flesta av dem är betalalternativ, med endast ett fåtal gratis urtavlor tillgängliga.

Om du föredrar att använda skärmen som alltid är på (det är trots allt trevligt att kunna se urtavlan utan att behöva röra armen) kommer du att upptäcka att detta halverar din batteritid.

Fitbit Versa 2: prisjämförelse