Om du funderar på att köpa en träningsspårare, Fitbit Versa 2 och Fitbit Versa 3 kommer sannolikt att stå högt på din lista över möjliga kandidater, det är därför vi är här för att hjälpa dig att välja rätt för dig.

Det handlar inte bara om huruvida den nya modellen är den bästa Fitbiten. Versa 2 är några år äldre men har bestått tidens tand väl och innehåller många funktioner du kan förvänta dig att hitta i en modern smartklocka, inklusive spårning av blodsyremättnad (SpO2), musikströmning, Amazon Alexa och möjligheten att göra kontaktlösa betalningar via NFC.

(Bildkredit: Fitbit)

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3 1

Det är också en snygg klocka med en elegant infattning i rostfritt stål, ett urval av tre färger och en specialutgåva med ett vävt jacquardband utöver den vanliga silikonen.

Den erbjuder också inbyggd musiklagring som nya Versa 3 saknar, och den är billigare, vilket kan vara en deal breaker om du har en budget.

Det saknas dock en del av de mest avancerade verktygen i Versa 3, särskilt när det gäller träningsspårning. Ännu viktigare är att Versa 3 har sin egen inbyggda GPS, som ger mer exakta resultat än Versa 2, som du måste piggyback på din telefon för att spåra plats. Om du tränar för ditt första tävlingsevenemang, kanske det är det som tippar vågen till förmån för Versa 3.

Läs vidare för att ta reda på alla de viktigaste skillnaderna mellan de två enheterna så att du kan fatta rätt beslut.

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3L: pris och tillgänglighet

Fitbit Versa 2 lanserades i september 2019 och är för närvarande tillgänglig direkt från Fitbit för 179.95 € / 169.99 € / 299.95 €. Du kan ofta hitta det billigare hos tredjepartsåterförsäljare, men Fitbit gör sin egen försäljning också, när du kanske kan hämta det för ännu mindre.

Versa 3 blev tillgänglig för förbeställning i augusti 2020 och började levereras i september samma år. Den kostar något mer än den tidigare modellen i USA och Storbritannien, och är betydligt dyrare i Australien.

I skrivande stund är Versa 3 tillgänglig från Fitbit för €229.95 / €199.99 / €399.99AU, men du kanske kan hitta ett bättre pris i en tredjepartsbutik. Vi har samlat de bästa erbjudandena nedan.

När du köper någon av klockorna kan du också registrera dig för en tre månaders gratis provperiod på Fitbit Premium, vilket ger dig ytterligare funktioner i smartphone-appen, inklusive tillgång till mer data. Historia, samt meditationssessioner ledda av Deepak Chopra. och ytterligare utbildning. .

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3: design

 • Samma form och grundläggande material
 • Versa 3 har modernare linjer
 • Versa 2 har en specialutgåva variant

Fitbit Versa 2 och Versa 3 ser ganska lika ut vid första anblicken, men det har gjorts flera uppdateringar.

För Versa 3 introducerade företaget nya designprinciper som använder böjda former som det säger är inspirerade av människokroppen. Det är ett mer modernt utseende överlag, vilket kan hjälpa till att tippa skalan till din fördel om design är en av dina prioriteringar.

Fitbit Versa 2

(Bildkredit: Fitbit)

Faktum är att Versa 3 ser nästan identisk ut med Fitbit Sense som lanserades samtidigt, men den har en betydligt annorlunda uppsättning funktioner, inklusive en sensor som upptäcker förändringar i din huds konduktivitet, som den använder för att uppskatta din stress nivå.

Båda Versa-klockorna har ett polymerfodral med en elegant aluminiumram och en mjuk silikonrem som standard, även om Versa 2 också finns i en specialversion med en extra vävd jacquardrem ingår.

Oavsett vilken klocka du köper får du både små och stora armband i lådan och du kan köpa alternativa modeller om du vill ha en förändring.

Versa 2 finns i tre färger:

 • Svart med kolaluminium
 • Sten med dimgrå aluminium
 • Kronblad med kopparros i aluminium

Versa 3 har fem färgalternativ:

 • Midnatt med mjukt guldfolie
 • Svart med svart aluminium
 • Rosa lera med mjukt guldaluminium
 • Tistel med slät gyllene aluminium
 • Oliv med slät gyllene aluminium

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3: skärm

 • De har båda en AMOLED-skärm
 • Fitbit Versa 3 har högre upplösning

Båda klockorna delar samma fyrkantiga AMOLED-skärm med rundade hörn.

Versa 2 har en upplösning på 300 x 300 pixlar, medan Versa 3 har en upplösning på 336 x 336 pixlar, vilket innebär att den kan visa mer detaljerad grafik, skarpare grafik och mer text på en gång (särskilt användbart när man tar emot smarttelefonaviseringar) .

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3: Hälso- och fitnessfunktioner

 • Fitbit Versa 3 har inbyggd GPS
 • Versa 3 erbjuder andningsövningar
 • Båda har en SpO2-sensor

Den största skillnaden mellan de två klockorna är att Versa 3 har sin egen inbyggda GPS, medan Versa 2 måste använda telefonens GPS-mottagare.

Detta innebär att Versa 3-ägare kan springa, cykla eller gå utan sin telefon, medan du fortfarande övervakar din rutt, distans och hastighet under ditt träningspass.

Inbyggda GPS-klockor tenderar också att ge mer exakta resultat än de som är beroende av en smartphone-anslutning, vilket gör Versa 3 till ett bättre alternativ om du tränar för ett evenemang som en 5k eller 10k där varje meter räknas. . För en mer avslappnad träning kommer Versa 2 att vara perfekt.

Både Versa 2 och Versa 3 har pulsspårning dygnet runt, samt stegspårning under hela dagen. De har också mer än 24 dedikerade träningslägen, samt automatisk spårning om de upptäcker att du har börjat träna utan att manuellt initiera spårning.

Fitbit Versa 2

(Bildkredit: Fitbit)

De övervakar också din sömn och ger dig en rapport varje morgon om dina sömnvanor och kvalitet i Fitbit-smarttelefonappen.

Båda klockorna kan också spåra din andningshastighet, men endast Versa 3 innehåller också en förinstallerad app som erbjuder guidade andningssessioner.

Både Versa 2 och Versa 3 erbjuder blodsyremättnadsövervakning (SpO2), men det är värt att notera att de bara gör detta medan du sover, till skillnad från några mer avancerade sportklockor, som gör att du kan utföra spotkontroll när som helst.

Det är inte ett medicinskt verktyg, men det kan vara till hjälp för att upptäcka tecken på tillstånd som sömnapné (som gör att du kortvarigt slutar andas på natten), så det är värt att diskutera med din läkare. Fitbit-appen kan generera rapporter som du kan dela med din husläkare.

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3: Smartwatch-funktioner

 • Versa 2 kan lagra musik
 • Versa 3 låter dig ta emot samtal
 • Båda stöder kontaktlösa betalningar

Det finns stora skillnader mellan Fitbit Versa 2 och Versa 3 när det gäller smartwatchens övergripande funktionalitet, vilket kan göra den nya klockan mer attraktiv.

Versa 2 och Versa 3 är kompatibla med Amazon AlexaMen Versa 2 stöder också Google Assistant, vilket gör det till det bästa alternativet om du har utrustat ditt hem med smarta enheter från Google Home.

Det finns också skillnader i musik. Båda klockorna låter dig styra din Spotify-spellista från handleden (så länge du har ett Spotify Premium-abonnemang), och Versa 3 stöder även streaming från Deezer.

Fitbit Versa 3

(Bildkredit: Fitbit)

Men medan Fitbit Versa 2 kan lagra upp till 300 låtar, kan Fitbit Versa inte. Om du inte använder en musikströmningstjänst kan du välja Versa 2.

Till skillnad från Versa 2, Versa 3 låter dig ta samtal på handleden och skicka uppringare till röstbrevlådan om du är mitt i ett träningspass, så länge din telefon är inom Bluetooth-räckvidd.

Båda enheterna kan ta emot appaviseringar och stödja kontaktlösa betalningar via Fitbit Pay, men det är värt att kontrollera att din bank är en av dem som stöds. Apple Pay och Google Pay är mycket mer kompatibla.

Du kan ladda ner ytterligare appar för vilken klocka som helst via Fitbit app store, tillgängliga via smartphone-appen.

Dela detta