Fitbit Luxe vs Fitbit Inspire 2: Välj rätt träningsspårare för dig

Fitbit Luxe vs Fitbit Inspire 2: Välj rätt träningsspårare för dig

Fitbit Luxe är en enhet designad och fullspäckad med funktioner. Dess polerade hölje i rostfritt stål rymmer en fantastisk färgskärm med vacker grafik, medan Fitbit Inspire 2 har en lågupplöst monokrom skärm. Till skillnad från Inspire 2 kan Luxe också mäta hudtemperatur och blodsyremättnad, vilket ger dig en större bild av din hälsa.

till

Kontra

Fitbit Inspire 2 kan vara lite mer grundläggande och funktionell än Fitbit Luxe, men till ungefär två tredjedelar av priset på standard Luxe-utgåvan kan det vara tillräckligt för att få fler budgetmedvetna kunder. Dessutom har Inspire 2 faktiskt mycket bättre batteritid jämfört med Luxem, som varar i cirka fem dagar mellan laddningarna, medan Inspire 2 varar upp till 10 dagar.

till

Kontra

Vid första anblicken ser Fitbit Luxe och Fitbit Inspire 2 väldigt lika ut, men det finns stora skillnader mellan de två lätta träningsspårarna.

Även om det inte har gjorts några bekräftade iakttagelser av en Fitbit Luxe 2 ännu, lanserades Fitbit Inspire 3 i slutet av 2022.

Om du har en stram budget är Inspire 2 den bästa Fitbit för dig. Den kostar ungefär två tredjedelar av priset på standardutgåvan av Fitbit Luxe, och finns ofta till rabatterat pris från tredjepartsåterförsäljare.

Båda enheterna ser bra ut, men om stil är din högsta prioritet kommer Fitbit Luxe att passa dina behov bättre. Dess hölje i rostfritt stål ger lite mer glans, och den speciella Luxe-utgåvan kommer med ett guldfärgat länkarmband som gör den till en riktig pärla.

Las mejores ofertas de Fitbit Inspire 2 y Fitbit Luxe de hoy

Fitbit Inspire 2 Fitness... (öppnas i en ny flik)Walmart (öppnas i en ny flik)Fitbit-produkter som NYA... (öppnas i en ny flik)amazonas (öppnas i en ny flik)

Luxe har också en mycket mer imponerande skärm, som är färg istället för monokrom, och har en högre upplösning för skarpare grafik. Detta har dock en enorm inverkan på batteritiden; Luxe körs i cirka fem dagar mellan laddningarna, medan Inspire 2 fortsätter i upp till 10 dagar. Om du inte vill koppla in din klocka ofta är Inspire 2 det bästa alternativet.

Båda klockorna erbjuder ett bra utbud av träningsverktyg, men endast Luxe mäter hudtemperatur och blodsyremättnad, vilket kan vara användbara indikatorer på förändringar i din hälsa, såsom en möjlig infektion. De är inte medicinska verktyg och kan inte användas för att diagnostisera ett tillstånd, men om du vill få den mest kompletta bilden av din hälsa kan de mycket väl motivera den extra kostnaden för Luxe.

Siga leyendo para obtener más detalles sobre ambos relojes para que pueda tomar la decisión correcta.

Fitbit Deluxe

Fitbit Luxe (Bildkredit: Fitbit)

Award

Award

Fitbit Luxe blev tillgänglig för förbeställning direkt från Fitbit den 19 april 2021 och började levereras i början av juli, prissatt till $149.95 / £129.99 / AU$199.95.

Fitbit Inspire 2 lanserades den 25 september 2020 för $99.95 / £89.99 / AU$179.95. Det är dock ofta tillgängligt med rabatt, och vi har sett några särskilt bra erbjudanden på Black Friday 2020, trots att enheten bara var en månad gammal då.

I skrivande stund kommer båda enheterna med en gratis sexmånaders provperiod på Fitbit Premium för nya användare.

Design och display

Design

Både Fitbit Luxe och Fitbit Inspire 2 har en slimmad design med mjukt böjda kanter (som Fitbit säger är inspirerade av människokroppens linjer), men det finns flera viktiga skillnader.

Fitbit Inspire 2 har ett plastfodral och stängning med spänne, medan Fitbit Luxe är gjorda av rostfritt stål, vilket ger den ett mer elegant och premiumutseende.

Båda enheterna kommer med ett silikonband, men specialutgåvan Fitbit Luxe kommer också med en guldfärgad länkrem i rostfritt stål från smyckesdesignern Gorjana (öppnas i en ny flik). Ytterligare vävda, läder-, metall- och silikonremmar för båda klockorna säljs separat.

Båda klockorna är vattentäta till 50 meter, vilket gör dem lämpliga för dusch och simning, men inte för mer intensiva vattensporter.

fitbit inspire 2

Fitbit Inspire 2 (Bildkredit: Fitbit)

Övervaka

Fitbit Inspire 2:s skärm är ljus och lätt att läsa i alla ljusförhållanden, men Fitbit Luxe är vida överlägsen.

Fitbit Inspire 2 har en bakgrundsbelyst monokrom OLED-skärm med en upplösning på 126 x 36 pixlar, medan Luxe har en AMOLED-färgskärm med en upplösning på 206 x 124 pixlar. Det innebär skarpare grafik, tydligare text och mycket mer information som syns på skärmen samtidigt.

Den här förbättrade skärmen har dock en märkbar inverkan på strömförbrukningen. Fitbit Inspire 2 har en batteritid på upp till 10 dagar, medan Fitbit Luxe bara varar fem dagar innan den behöver laddas upp.

särdrag

Smart Watch-funktioner

Ingen av dessa enheter är fullskaliga smartklockor (om det är vad du letar efter, kolla in Fitbit Sense och Versa 3), men de har fortfarande ett blygsamt urval av verktyg som hjälper dig i vardagen.

Fitbit Inspire 2 och Fitbit Luxe låter dig få samtals- och sms-varningar, samt aviseringar om smartphone-appar, direkt på handleden. De är kompatibla med Android- och iOS-smarttelefoner.

Det finns ingen NFC för någon av enheterna, så du kommer inte att kunna göra kontaktlösa betalningar via Fitbit Pay, och det finns ingen musiklagring. Det går inte heller att ladda ner ytterligare applikationer.

Fitbit Deluxe

Fitbit Luxe (Bildkredit: Fitbit)

träningsspårning

När det kommer till träningsspårning har dessa två klockor mycket mer att erbjuda. Både Inspire 2 och Luxe erbjuder pulsmätning hela dagen (plus vilopuls och pulsvariation) och stegräkning hela dagen.

De har också mer än 20 dedikerade sportspårningslägen (som kan ställas in via Fitbit-appen), med SmartTrack för att automatiskt upptäcka träningspass och börja logga dem om du glömmer att göra det själv. Till skillnad från Fitbit Charge 4, Versa 3 eller Sense har dock varken Inspire 2 eller Luxe inbyggd GPS. Istället utnyttjar de telefonens GPS för att spåra distans och tempo under löpning, promenader och cykelturer.

Vill du ha mer information om din hälsa? Fitbit Luxe har även en pulsoximeter för att upptäcka syremättnad i blodet. Detta är inte aktiverat vid lansering, men kommer att aktiveras via en firmwareuppdatering inom en snar framtid.

Luxe har också en sensor för att upptäcka hudtemperatur. Detta är inte en ersättning för en termometer (hudtemperaturen kan påverkas av omgivning och fysisk aktivitet) och kan inte användas för att diagnostisera sjukdom, men oväntade förändringar i hudtemperaturen kan vara ett tidigt tecken på infektion och förtjänar att studeras.