Om du letar efter en ny fitness tracker är Fitbit Charge 4 och nya Fitbit Charge 5 värda din uppmärksamhet, men vilken är den bästa Fitbit för dig?

Charge-serien har alltid varit fokuserad på träning, och Fitbit Charge 4 var en riktig spelväxlare när den kom 2020 med sin integrerade GPS, som gjorde det möjligt för användare att spåra löpningar, promenader och cykelturer utan att bära telefonen.

Det var inte det första Fitbit med ett GPS -chip (Fitbit Surge och Ionic hade också), men det var den överlägset tunnaste och lättaste, vilket gör det till ett bra alternativ för alla som börjar köra.

Det var en svår handling att följa, men t.exFitbit Charge 5 har ännu mer att erbjuda. Det behåller inte bara GPS-chippet (förpackat i en 10 % smalare låda), Den har också en EDA (elektrodermal aktivitet) stressmonitor, som ses på Fitbit Sense, samt en EKG-sensor (elektrokardiogram) för att kontrollera din hjärthälsa.

Det finns också en livfull ny AMOLED-skärm i stället för Charge 4:s monokroma display, tillsammans med en smart ny design som ersätter den gamla klockans hårda vinklar med mjukare linjer.

Sin embargo, Det betyder inte nödvändigtvis att Charge 5 är det bästa alternativet för alla.. Läs vidare för Ta reda på de viktigaste skillnaderna mellan de två träningsspårarna och välj den som är rätt för dig.

Pris och släppdatum

 • Fitbit Charge 5 för närvarande tillgänglig för förbeställning
 • Fitbit Charge 4 reduceras ofta kraftigt

Fitbit Charge 4 släpptes den 15 april 2020, prissatt till $149.95 / €129.99 / AU$229.95 (samma lanseringspris för Charge 3). Ändå, kan nu hittas mycket billigare, särskilt på försäljningsevenemang som Amazon Prime Day och Black Friday.

Fitbit Charge 5 är för närvarande tillgänglig för förbeställning, och Fitbit säger att de planerar att börja leverera "på hösten", vilket bör betyda mellan september och november 2021. Det kostar $179.95 / €169.99 / AU$269.95, och vi kommer sannolikt inte att se några rabatter under ganska lång tid ännu .

Komplett sortiment av Fitbit Charge 4 -fodral och banddesigner

Fitbit Charge 4 hade ett plasthölje och fanns med en mängd olika silikon-, vävda och läderremmar (Bildkredit: Fitbit)

Kort sagt, om din budget är knapp, Charge 4 är det billigaste alternativet och det är osannolikt att det kommer att ändras någon gång snart.

Design

 • Charge 4 har ett plastfodral; 5A last i rostfritt stål
 • Charge 5 har ett mer modernt och strömlinjeformat utseende
 • Ytterligare band finns att köpa separat

Fitbit Charge 4 och Charge 5 är slimmade enheter, med ett smalt rektangulärt hölje som sitter i jämnhöjd med bandet. Det är dock här likheterna slutar.

Charge 4 har ett plastfodral med en kantig design och ett mörkt färgschema (svart, mörkblått och mörklila). Standardutgåvan har ett silikonband med plastspänne, och specialutgåvan kommer med ett extra vävt nylonband med reflekterande trådar inbäddade i materialet.

Kvinna som gör yoga med Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 har ett mjukt Infinity Band -band, vilket gör det mer bekvämt att bära medan du sover och tränar (Bildkredit: Fitbit)

Charge 5 har ett hölje i rostfritt stål och är 10 % smalare än Charge 4. Linjerna är mjukare och jämnare (matchar de i Fitbit Versa 3, Sense, Inspire 2 och Luxe) och den finns i tre färger: svart, månvit och stålblå. Alla versioner har ett Infinity-band av silikon, som använder ett mjukt spänne och stift istället för ett hårt spänne, vilket det är bekvämare att bära när du sover.

Ytterligare silikon-, tyg- och läderremmar för båda klockorna finns att köpa separat, men observera att de använder olika tillbehör, snälla vilket innebär att du inte kan använda Charge 4-remmar med en Charge.5, eller vice versa.

Övervaka

 • Charge 4 har en svartvit skärm
 • Charge 5 har AMOLED -färg

Ett av våra största klagomål om Fitbit Charge 4 är dess skärm., som kan användas perfekt, men gör inte klockan rättvisa. Detta är en monokrom OLED-pekskärm, med en relativt låg upplösning som begränsar mängden träningsdata som kan visas på en gång, och gör det svårt att kontrollera appaviseringar, eftersom du bara kan se ett litet utdrag av texten.

Fitbit Charge 5 i månvitt

Fitbit Charge 5 har en färg AMOLED-skärm, med ett alternativ som alltid är på så det är enkelt att se statistik vid en överblick mitt under träningspasset (Bildkredit: Fitbit)

Fitbit Charge 5:s skärm är ungefär lika stor, men den är i AMOLED-färg, med skarp grafik och animation. Den ser mycket ut som den på Fitbit Luxe, i själva verket kan det vara samma enhet. Det här är en enorm uppgradering som gör att Charge-serien är i linje med konkurrerande enheter som Xiaomi och Amazfit.

klockfunktioner

 • Båda klockorna visar smarttelefonaviseringar
 • Båda är kompatibla med Fitbit Pay
 • Charge 5 stöder inte Spotify -spellistor

Varken Fitbit Charge 4 eller Charge 5 är fullfjädrade smartklockor (du vill ha Fitbit Sense eller Versa 3 för det), men de erbjuder fortfarande en handfull användbara funktioner utanför träningsspårning.

T.ex. båda klockorna kan visa smartphoneaviseringar och båda har NFC-teknik för kontaktlösa köp via Fitbit Pay (vilket kan vara extremt användbart för att plocka upp en vattenflaska på en varmkörning. oväntat).

Båda har även ett "smart wake"-larm, som försiktigt vibrerar klockan vid optimal tidpunkt i din sömncykel, så att du vaknar utvilad och utan att störa din partner.

Om du är en Spotify Premium-prenumerant kan du bli förvånad över att få veta det samtidigt Fitbit Charge 4 låter dig styra din spellista från handleden, den funktionen har tagits bort för Charge 5.

Fitness spårning

 • Båda har GPS ombord
 • Charge 5 har EKG- och EDA -sensorer
 • Avgift 5 ger Premium -prenumeranter en beredskapspoäng

Fitbit Charge 4 och Charge 5 har en bra uppsättning träningsspårningslägen samt inbyggd GPS. Det betyder att du fortfarande kommer att kunna hänga med i din position och ditt tempo under träningspass utomhus, även om du väljer den lite äldre modellen.

Sin embargo, Charge 5 har mycket fler hälso- och träningsverktyg att erbjuda, inklusive en EDA-sensor (elektrodermal aktivitet), som sett på Fitbit Sense. Den använder din huds ledningsförmåga för att bedöma fysiologiska förändringar orsakade av stress. Fitbit-appen hjälper dig att förstå de faktorer som påverkar din stressnivå och vidta åtgärder för att kontrollera den.

En annan funktion som tagits är en EKG-sensor och en app, vilket gör att du kan kontrollera efter tecken på förmaksflimmer. Detta kan vara ett tidigt tecken på hjärtsjukdom, ochÄven om Charge 5 inte är en medicinsk enhet, om den upptäcker något fel, kan du skapa en rapport med Fitbit-appen som du kan använda och dela med din läkare.

Fitbit 5 laddning

Fitbit Charge 5 ger Fitbit Premium -prenumeranter en daglig beredskapspoäng, med rekommendationer för träning eller aktiv återhämtning baserat på deras aktivitetsnivåer, pulsvariabilitet och sömnmönster (Bildkredit: Fitbit)

Om du är en Fitbit Premium-prenumerant kommer Fitbit Charge 5 också att ge dig ett dagligt fitnessresultat. Varje morgon berättar detta för dig hur energisk och väl återställd du är, baserat på din sömn, senaste aktivitet och din pulsvariation. Den använder också dessa data för att föreslå aktiviteter som du kan prova från Fitbit-appens katalog över träningspass, meditationspass och andningsövningar.

Om du till exempel är väl utvilad och pigg kan appen föreslå en hård löprunda, men om du är tröttare kan det föreslå att du testar aktiv återhämtning med ett skonsamt yogapass. Men verktyget Readiness Score kommer endast att vara tillgängligt för Fitbit Premium-prenumeranter, så det är värt att överväga den extra kostnaden när du fattar beslut.

Dagens bästa Fitbit Charge 4-erbjudanden

Fitbit Charge 5 vs Fitbit Charge 4 vad du behöver1630161022 670 5 4 Fitbit Charge XNUMX vs Fitbit Charge XNUMX vad du behöver

RebajasTOPP. 1
Fitbit Luxe, Elegance Style för att komma i form Förbättra ditt välbefinnande., Activity Tracker Unisex...
Fitbit Luxe, Elegance Style för att komma i form Förbättra ditt välbefinnande., Activity Tracker Unisex...
Batteri som räcker upp till 7 dagar och dränkbart upp till 50m; Kompatibel med enheter från iOS 13 och Android 8.0
104,11 EUR
Dela detta