Fitbit-appen har ett nytt verktyg som låter dig registrera dina dagliga glukosnivåer och ber dig att ange dem dagligen.

Att ta och kontrollera blodsockret är viktigt för personer med diabetes, vilket hjälper dem att hantera sitt tillstånd. Att behålla dem tillsammans med all data som din klocka samlar in (som de senaste träningspass, sömn och dagliga aktivitetsnivåer) hjälper dig att se hur ditt blodsocker påverkas av din livsstil.

Appen kan också skicka vägbeskrivningar för att kontrollera ditt blodsocker direkt till din klocka, så att du aldrig glömmer att läsa och ta det vid samma tid varje dag.

Fitbit-enheter kan inte mäta glukos själva; Istället importerar Fitbit-appen avläsningar från OneTouch Reveal-appen, som ansluts till Verio Reflect smarta blodsockermätare. Mätaren visar dig med en blick om ditt blodsocker ligger inom sitt normala intervall och synkroniserar data med din telefon så att du kan utforska mer data om du vill.

Fitbit blodsocker

(Bildkredit: Fitbit)

OneTouch Reveal är den enda appen som är kompatibel med Fitbit för närvarande, men snart kommer du att kunna synkronisera andra användares data.

Ta kontrollen

För att komma igång öppnar du Fitbit-appen och väljer "Upptäck" och sedan "Hälso- och träningsstatistik". Lägg till rutan "Blodsocker" på skärmen "Idag" och tryck sedan på den för att ansluta din OneTouch-app och din mätare.

Den rullas för närvarande ut till alla användare i USA, endast på engelska, och förväntas vara tillgänglig i hela landet i slutet av februari. Förhoppningsvis når den snart andra territorier.

Som Fitbit förklarar, den nya funktionen är inte en ersättning för professionell medicinsk rådgivning och bör inte användas för att diagnostisera eller behandla något tillstånd. Istället är det i utbildningssyfte och kan ge en användbar utgångspunkt för dig att prata med din läkare om livsstilsförändringar.

 

 

Dela detta