Fire Emblem Engage kan vända ryggen åt Three Houses

Fire Emblem Engage kan vända ryggen åt Three Houses

En ny trailer för det kommande taktiska RPG Fire Emblem Engage har avslöjats och visar upp spelets huvudhistoria.

Fire Emblem Engage är planerad till en release den 20 januari på Nintendo Switch och är det senaste inlägget i den långvariga serien av fantasy taktiska RPGs. Även om det inte är en uppföljare till Fire Emblem Three Houses, följer Engage i fotspåren på sin kritikerrosade föregångare. Som med andra titlar i Fire Emblem-serien, förvänta dig en radikal plot med hög insats, turbaserade strider och uppslukande karaktärsrelationer.

Av trailern att döma ser det dock ut som att Engage kommer att gå en mer traditionell väg, i linje med tidigare spel i serien. Den syftar tydligt till att berätta en äldre fantasihistoria genom att dess huvudperson, Alear, reser över fyra nationer på en strävan efter att besegra en ond drake – klassiska grejer.

Detta står i skarp kontrast till handlingen i Tre hus, där dess huvudperson har slagit rot och blivit lärare på en officersakademi. Även om historien om Three Houses är episk och höginsats, är den genomsyrad av historien om akademin, dess studenter och deras erfarenheter.

Att gå tillbaka till grunderna är verkligen ett djärvt drag, och vi har ännu inte sett om det är rätt drag för serien.

Är du säker som hus?

Fire Emblem Three Houses lade till något magiskt till seriens formel. I sin roll som lärare på officersakademin guidar han inte bara sina elever ut i strid, utan undervisar och blir vän med dem utanför striden. Three Houses introducerade också en tidsstyrningsmekaniker, där man bara kunde umgås eller undervisa ett visst antal elever per månad.

Även om detta verkligen var en ny riktning för serien, gjorde denna Persona 5-liknande begränsning för hur du kunde spendera din tid varje ögonblick så mycket mer värdefullt. Dessutom gav det dig möjligheten att träffa skådespelarna i uppsättningen utöver den vanliga upplåsbara dialogen (känd som "stödkonversationer"), som traditionellt utlöses endast genom att slåss nära en given allierad i strid. .

Officersakademin lade till en rik och uppslukande bakgrund till berättelsen och erbjöd något verkligt distinkt.

Medan stödsamtal alltid har tillfört en välkommen känsla av djup till relationer i Fire Emblem-spel, tillförde officersakademin en rik och uppslukande bakgrund till historien och erbjöd något verkligt distinkt.

något lånat, något nytt

en grupp på fyra

(Bildkredit: Nintendo)

Engage ser en återgång till några sedan länge förlorade älskade spelmekaniker. Den flinta-och-sax-inspirerade uppsättningen av styrkor och svagheter som utgjorde vapentriangeln i tidigare spel är redo att återvända. Dessutom, att döma av den första trailern (öppnas i en ny flik), ser det ut som att bataljonerna av soldater som stödde karaktärerna i Three Houses inte heller kommer tillbaka.

Jag har varit ett fan av Fire Emblem under en pinsamt lång tid, och jag räknar mig själv till dem som är glada över att se några av dessa gamla funktioner komma tillbaka. Det vore dock synd att släppa nya och positiva funktioner som en del av detta försök att föra serien tillbaka till sina rötter.

Som sagt, det finns hopp. Den första trailern visade hur Alear vandrade runt i ett område som såg ut att påminna om Three Houses officersakademin, och även om vi inte har några konkreta detaljer om detta område av "Somniel" kanske de intelligenta systemen inte ger upp vägen de har tagit. de följde efter. har tagit in de tre husen. Svaret kommer med tiden.