Square Enix har äntligen tillkännagett den andra delen av Final Fantasy 7 Remake-projektet, även om det inte längre kallas en remake.(*7*)

Officiellt introducerad som Final Fantasy 7 Rebirth, kommer den att släppas vintern 2023 som en exklusiv PS5. Vi fick vår första titt på titeln under Final Fantasy 25:s 7-årsjubileum, som avslutades med en för närvarande namnlös tredje part. vardagsrum. (*7*)

Det korta utdraget av spelet visade oss Cloud Strife, Zack Fair och Sephiroth. Du kan också höra en voiceover från Aerith som tipsar om viktiga händelser från det ursprungliga PS1-spelet. Det är ett mycket känt ögonblick i Final Fantasy 7 och det finns ingen garanti för att det kommer att hända igen i Rebirth, men det kan vara obehagligt för vissa. Om det inte är ett problem kan du se trailern nedan:(*7*)

Annars har 25-årssändningen några fler överraskningar på gång. Efter sex månaders exklusivitet på Epic Games Store för PC, lanseras Final Fantasy 7 Remake Intergrade idag på Steam. Ännu bättre, den är också kompatibel med Steam Deck.(*7*)

Slutligen tillkännagavs också Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion, med en utgåva i slutet av 2022. Square Enix kommer till alla större konsoler och PC och remastrar om denna en gång PSP-exklusiva prequel, som fokuserade på Zack Fair. . Reunion ger den en visuell uppgradering, nya 3D-modeller, full röstskådespeleri för all dialog och ett nyarrangerat soundtrack.(*7*)

(*7*)(Bildkredit: Square Enix)

Är Rebirth vad fansen verkligen ville ha?

Vid det här laget är det ingen hemlighet att Final Fantasy 7 Remake tog ett drastiskt annorlunda tillvägagångssätt och det kommer att finnas spoilers i nästa stycke. (*7*)

Medan Remake börjar som PS1-spelet får vi snart veta att händelserna tar en drastiskt annorlunda vändning. Men Remake erkänner samtidigt vad som ursprungligen hände genom Ghostly Whispers, som försökte bevara den ursprungliga tidslinjen. Med sitt nederlag trotsar vår grupp hjältar ödet och sätter kursen mot en ny tidslinje utan begränsningar för kontinuitet. (*7*)

Remake blev till slut väl recenserad, och även om jag personligen älskade det tillvägagångssättet, gjorde det några fans splittrade. Efter år av att ha velat ha en enkel remake var Square Enix uppenbarligen inte nöjd med att vila på lagrarna av den ursprungliga Final Fantasy 7. Så det är ingen överraskning att Rebirth fortsätter detta tillvägagångssätt, så att ta bort ordet "Remake" från namnet på den andra delen är ganska lämpligt.(*7*)

Just nu kan den som letar efter en enkel remake av Final Fantasy 7 vara bättre betjänt av Final Fantasy 7: Ever Crisis. Genom att hålla Active Time Battle-systemet från originalspelet, skildrar detta den mest omfattande samlingen av Final Fantasy 7, så förvänta dig att detta anpassar det ursprungliga PS1-spelet, Advent Children, Before Crisis, Crisis Core och Dirge of Cerberus.(*7* )

Ever Crisis verkar dock inte täcka hela Final Fantasy 7-bygget, bara dess nyckelhändelser. Det är också endast mobilt, och tack vare dess gratis-att-spela episodiska modell och stöd för loot box, skulle jag inte heller säga att det är ett perfekt alternativ. Ändå, om du är nyfiken på att prova, har 25-årsjubileumssändningen bekräftat en betaversion av Ever Crisis senare i år.(*7*)

Dela detta