Trots förändringarna som gjorts av sin föregångare kommer Final Fantasy 16 inte att ge oss en stor öppen värld.

Vi såg en stor marknadsföringspress idag, i form av en serie intervjuer med Final Fantasy 16-producenten Naoki Yoshida. I ett samtal med IGN (öppnas i en ny flik), bekräftade Yoshida att den kommande exklusiva PS5 skiljer sig markant från Final Fantasy 15.

"För att föra en berättelse som känns som att den omfattar alla och bortom, bestämde vi oss för att undvika en öppen världsdesign som begränsar oss till en enda öppen världsplats, och istället fokusera på en områdesbaserad fristående speldesign som kan ge spelarna en bättre känsla. på en verkligt "global" skala”, säger han.

Yoshida förklarar dock att hans uppföljare fortfarande kommer att innehålla "inspirationen" från de spelen, så alla som gillade 15-metoden kommer inte att vara långt efter. "För att skapa ett spel som kunde upphetsa och få resonans hos inte bara våra kärnfans, utan även den här nya generationen, spelade vi många spel själva, och ja, i [Final Fantasy 16] hittar du inspiration från den senaste öppningen världsrollspel. triple A".

Skådespelarna i Final Fantasy 15 har tagit ökenvägen.

(Bildkredit: Square Enix)

Beyond a Troubled Legacy

Många hoppas på en nystart med Final Fantasy 16, och det är inte svårt att se varför den, efter Final Fantasy 15:s oroliga storyline, hamnade i utvecklingshelvetet innan den omprofilerades, vilket i praktiken startade utvecklingen igen 2012. 2016, 15 var äntligen släpptes och även om de granskades väl, var fansen inte så förälskade.

Jag är ett fan av 15, men när jag spelade det vid lanseringen var dessa utvecklingsproblem uppenbara. Om du tittar på den öppna världen hittar du en vacker plats full av fantastiska landskap, men bara under mitten av spelet. Den andra halvan av 15 går sedan bort från det öppna formatet, vilket ger berättelsen en linjär bana, och du kan tydligt se hur designidéer kolliderade under utvecklingen.

Ännu värre, det finns praktiskt taget inget meningsfullt att göra genom det. När Ignis inte körde bilen åt dig var det jobbigt att köra. Den öppna världen av 15 var inte hemsk, men den var inte bra heller. Royal Edition lade till ytterligare uppdrag, men vid det här laget kändes det mer som en återhämtning. Med allt detta i åtanke kan jag se varför Yoshida tar en mer moderat inställning till 16, och jag tror att det kommer att bli ett starkare spel för honom.

Dela detta