FIFA 23 kan möta en ny utmanare till fotbollstronen i form av... en Lego fotbollsmatch.

Enligt VGC har Lego samarbetat med 2K Games för att släppa flera nya sporttitlar inspirerade av deras byggleksaker. Flytten kommer när varumärket enligt uppgift ser ut att utöka sin spelproduktion efter slutet av sitt exklusiva avtal med TT Games.

Om det stämmer kommer det att vara den första Lego-titeln som utvecklats av ett företag utanför TT Games på över ett decennium, och dess senaste spel, Lego Star Wars: The SkyWalker Saga, kommer snart.

Officiella detaljer har ännu inte släppts, men det verkar finnas minst tre Lego-sportspel under utveckling. Den första är ett fotbollsspel som arbetas på av Sumo Digital (Team Sonic Racing, Sackboy: A Big Adventure), som kommer att släppas senare i år för att sammanfalla med 2022 FIFA World Cup.

Sedan, 2023, kommer vi förmodligen att få ett Lego-racingspel med öppen värld som Visual Concepts arbetar på (WWE 2K22), följt av ett annat spel som släpps ännu senare baserat på en stor sportserie. Vår gissning skulle vara baseboll eller basket.

Detaljer är fortfarande oklara, och med nyhetsläckor kommer vi sannolikt att kunna höra något officiellt snart, men detta samarbete kan se att gästkaraktärer från Lego-licenser kommer in i handlingen. Det betyder att vi kunde se Harry Potter sparka runt en fotboll med Batman och Obi-Wan Kenobi; det får vi dock vänta och se.

Åsikt: Var snäll och var inte en FIFA-klon

Det här tillkännagivandet är minst sagt en överraskning, men det är tänkt att vara ett försök från 2K att expandera till spel riktade till yngre publik. Att ta in en bekant partner som Lego är verkligen vettigt om du hoppas uppnå dessa mål, även om vi är skeptiska till hur djupt korsningen mellan Lego och sporten kommer att gå.

Lego Racing är vettigt. Lego Technic-bilar har varit en stapelvara i märket i några år nu och vi fick se några coola anpassningsalternativ läggas till för att göra spelet mer autentiskt för Lego. Men vi ser inte hur liknande idéer skulle kunna införlivas i en fotbollsmatch eller någon annan sport.

Visst, några nya Lego-set har väckt Old Trafford och Santiago Bernabéu-stadion till liv i klossform, men det här är vuxenorienterade diorama och inte ombilder av fotbollsspelet med legoklossar.

Med tanke på framgången och uppfinningsrikedomen hos Lego-titlarna som utvecklats av TT Games, hoppas vi att vi inte bara ser en Lego-imitation av plast av FIFA 23. Men eftersom den här studion inte ligger bakom det här projektet, får vi vänta och se vad 2K tillkännager för att veta mer om spelet är på riktigt.

Och hej, i värsta fall kommer vi fortfarande att ha Mario Strikers Battle League att falla tillbaka på senare i år om vi letar efter en mer tecknad fotbollsmatch. Och det finns alltid Konamis eFootball också...

Dela detta