New SMS firewall helps Vodafone reduce scam texts by three

La Comisión Federal de Comunicaciones (FCC) de EE. UU. ha propuesto nuevas reglas para ayudar a abordar el problema de los mensajes de texto fraudulentos, incluido el uso de la misma tecnología que se usa para potenciar los estándares de autenticación de identificación de la persona que llama.

Tillsynsmyndigheten säger att "robotext"-kampanjer blir allt mer problematiska, vilket tyder på en ökning av klagomål från den amerikanska allmänheten.

Det indikerar att illvilliga aktörer använder till synes äkta SMS-meddelanden för att försöka samla information för att begå identitetsstöld eller stjäla inloggningsuppgifter som kan användas för andra typer av bedrägliga aktiviteter.

Bedrägliga meddelanden i USA

Många meddelanden utger sig som meddelanden från budfirmor, banker och sjukvård, som alla hanterar känsliga uppgifter.

FCC-förslagen skulle kräva att mobiloperatörer blockerar sådana textmeddelanden på nätverksnivå om de verkar komma från ett ogiltigt, otilldelat eller ej utfärdat nummer.

Utöver den tekniska fixen rekommenderar FCC även ytterligare konsumentutbildning och uppmanar allmänheten att inte svara på eller klicka på länkar i misstänkt kommunikation och att rapportera incidenten för att stärka skyddet på nätverksnivå.

"Det amerikanska folket är trötta på bedrägliga textmeddelanden och vi måste använda alla verktyg som står till vårt förfogande för att fixa det", säger FCC:s ordförande Jessica Rosenworcel.

"Nyligen har bedrägliga textmeddelanden blivit ett växande hot mot konsumenternas plånböcker och integritet. Mer kan göras för att ta itu med detta växande problem och idag lanserar vi officiellt ett försök att ta en seriös, heltäckande och ny titt på vår policy mot oönskad robotex.

En el Reino Unido, Vodafone informó una caída del 76 % en los mensajes de texto fraudulentos (se abre en una pestaña nueva) después de instalar un nuevo firewall de SMS.

Dela detta