Låt mig officiellt säga: webbplatsen för Google Kalender är perfekt.

Tja, det är verkligen det mest lämpliga ordet här. Googles standardgränssnitt för skrivbordskalender är fullt fungerande och får jobbet gjort.

Det är faktiskt ganska bra, tills du upplever ett riktigt bra Chrome OS-kalenderalternativ och inser hur mycket effektivare, effektivare och allmänt roligare din Chromebook-baserade kalender kan vara.

Jag har pratat om min favoritapp för Google-ansluten skrivbordskalender för tillfället, den nyligen förvärvade Cron, och låt mig berätta: Fenomenalt börjar inte ens beskriva det.

Cron är dock för närvarande endast tillgänglig för Windows- och Mac-system, vilket blåser ut oss på Chrome OS-sidan av floden. (Jag rör mig mellan ett Windows-system och vissa Chromebooks, så jag har mina fötter i mina två grumliga och konstigt ångande virtuella vattensamlingar.)

Men var rädda om dig, mina coola Chromebook-vänner: Jag hittade en anständig och lika enastående fristående kalenderapp som fungerar utmärkt i Chrome OS-miljön. Och om du har varit uppmärksam här länge så är det en app som kan se förvånansvärt bekant ut.

Din nya Chromebook-kalenderkompanjon

Jag låter dig inte vänta: appen vi pratar om är ett Android-centrerat kalenderverktyg som heter företagskalender 2. Den integreras direkt med Google Kalender, så allt du behöver göra är att installera den och ge den endast kalendertillstånd, så är du igång på några sekunder.

Business Calendar 2 är appen jag aktivt rekommenderar i min samling av bästa Android-kalenderappar som det bästa alternativet för en komplett och lättanvänd kalenderuppgradering på Android. Och sedan en ny uppdatering är din upplevelse på Chromebook-fronten lika trevlig.

Aplicación de calendario de Chromebook: vista mensual JR

Specifikt har apputvecklaren introducerat storskärmsförbättringar som gör att appen på ett intelligent sätt kan anpassa sitt gränssnitt till vilken skärmstorlek som helst och se särskilt snygg ut i en skrivbordsstorlek. Med ett gäng inbyggda nya tangentbordsgenvägar ger det en kalenderupplevelse på nästa nivå som känns skräddarsydd för skrivbordsanvändning.

Men bortsett från allt det fina med det storleksspecifika gränssnittet, glänser Business Calendar på grund av de många användbara extrafunktionerna den lägger till din kalenderhanteringsekvation.

Till exempel, när du tittar på din månadsvy och vill zooma in på ett visst antal dagar, kan du helt enkelt klicka eller trycka och dra över de dagar du vill, och Business Calendar kommer omedelbart att skapa en anpassad bild i farten. – förstorad vy för dig.

Aplicación de calendario de Chromebook: vista ampliada JR

Appen är packad med andra liknande effektivitetshöjande gester, som alla fungerar lika bra med fingret som de gör med musen. Några anmärkningsvärda exempel:

  • I den här flerdagarsvyn, såväl som i standardveckovyn, kan du dra ett tjusigt litet skjutreglage för att zooma in eller ut och se mer eller mindre information på skärmen utan att behöva rulla. (Titta ner från skärmdumpen ovan så ser du vad jag pratar om!)
  • Även i den här veckovyn kan du förlänga varaktigheten för en händelse genom att klicka eller knacka en gång och sedan dra den uppåt eller nedåt.

Aplicación de calendario de Chromebook: extensión de eventos JR

  • I agendavyn kan du högerklicka för att välja flera händelser och sedan flytta, ta bort eller redigera dem alla på en gång, vilket är en förbättring jämfört med de flera steg som krävs för att göra något liknande på webbplatsens Google Kalender-standard.

Aplicación de calendario de Chromebook: selección de eventos múltiples JR

  • Och, kanske min favoritfunktion av allt, på standardskärmen för att skapa händelser kan du fylla i valfritt antal fält och sedan spara den specifika inställningen som en mall för framtida användning. Du kan göra den tillgänglig som ett snabbt autoslutförande eller till och med som standardinformation som fylls i på varje ny händelse som utgångspunkt.

Aplicación de calendario para Chromebook: plantillas JR

Och få det här: Även om du inte tar dig tid att ställa in mallar, kommer Business Calendar att erbjuda autokompletterande förslag baserat på din tidigare kalenderaktivitet varje gång du skapar en ny händelse, med förslagen till och med synkroniserade på flera enheter. (både Android och Chrome OS) där du installerade appen.

Aplicación de calendario para Chromebook: sugerencias de autocompletar JR

På tal om gränssnittet för att skapa evenemang, det sätt som Business Calendar placerar din nuvarande kalender precis bredvid det nya evenemangsformuläret och låter dig se och till och med interagera med din befintliga kalender samtidigt som du lägger till något nytt är en nästan smärtsam logisk touch, eller hur? tro?

Business Calendar har många andra tidsbesparande extrafunktioner, inklusive möjligheten att skapa fördefinierade grupper av olika individuella kalendrar, sedan visa och dölja dem med ett enda klick eller tryck på appens favoritfält längst ner på skärmen. skärmen (eller på höger sida, om din Chromebook har en mindre skärm), för att inte tala om möjligheten att skapa en anpassad flytande åtgärdsknapp som ger dig snabb åtkomst till alla kalenderrelaterade funktioner du använder oftast.

Dess aviseringar är också rikare och mer produktiva än vad du får på Google Kalenders webbplats, med inbyggda alternativ för att snooze varningar när du vill, och du kan anpassa praktiskt taget alla aspekter av appen på din Chromebook, allt från temat och färger till teckenstorlek och närvaron eller frånvaron av nästan varje individuellt tänkbart element.

Aplicación Calendario de Chromebook: Configuración JR

Jag säger det. Grejer. Öst. Fantastisk. Och nu är det lika bra på en Chromebook som på en Android-telefon.

Business Calendar 2 är gratis i sin grundläggande form med en valfri uppgradering av 7 € som tar bort annonser och låser upp några avancerade funktioner (inklusive det tidigare nämnda mallsystemet). Och om du betalar en gång för den här uppdateringen kommer den att gälla både din Chromebook och alla Android-enheter som har appen installerad.

Om du spenderar lika mycket tid på att titta på din planerare som jag gör, kommer det att vara sju dollar väl använda. Men även om du håller fast vid appens kostnadsfria inställning kommer du att bli förvånad över kvaliteten på uppgraderingen den ger ditt liv.

Bra dagbok!

Vill du ha ännu mer insikt från Google? Prenumerera på mitt veckobrev för att få tips och information på nästa nivå direkt till din inkorg varje fredag.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta