Facebook Reels lanseras över hela världen för iOS och Android med nya funktioner

Facebook Reels lanseras över hela världen för iOS och Android med nya funktioner

I likhet med Instagram Reels rullar Facebook ut sin egen version av den TikTok-influerade funktionen för första gången utanför USA från och med idag (22 februari), och rullar ut till 150 länder, inklusive Storbritannien.

I ett blogginlägg tillkännager Facebook också funktioner som hjälper kreatörer att tjäna pengar på rullarna de skapar, samt rullar som kan vara i upp till 60 sekunder och fler funktioner kommer.

Facebook Reels lanserades i USA i september 2021, och användare kan komma åt korta videor från vänner och sidor, allt i ett avsnitt.

Men elefanten i rummet är där Instagram står och om Facebook Reels har en plats tillsammans med TikTok, Snapchat och andra.

Nya funktioner kommer också

Förutom möjligheten att skapa 60-sekunders rullar, kan du också skapa remixar av befintliga rullar som andra har skapat. Det fungerar på samma sätt som duetter på TikTok, där du kan använda en befintlig video för att visa dina reaktioner eller svara på originalvideon.

Om du är mitt uppe i att skapa en ny rulle och behöver ta en paus kan ett nytt "Spara i utkast"-alternativ hjälpa dig att fortsätta där du slutade senare på dagen.

Det kommer också att finnas sätt att dela dina Reels genom Stories, samt en dedikerad Reels-tagg överst i Facebook-appen för att göra det lättare för användare att hitta andra videor.

Äntligen, sätt att tjäna pengar på Reels växer sakta fram, som en kommande funktion som heter Stars, som är ett sätt att "tipsa" kreatörer medan en live-rulle pågår.

Facebook-rullar i aktion på iOS

(Bildkredit: Meta)

Reels försöker efterlikna det som har gjort TikTok framgångsrikt hittills. Instagram Reels har tydligen gjort det bra för Meta, men Instagram Stories är fortfarande dess lysande pärla.

Tiden får utvisa om det är värt det att ha två typer av Meta Reels, men för tillfället kan bättre funktioner med en global utrullning hjälpa Facebook bättre att vända sig mot video, jämfört med dess tidigare ansträngningar för Facebook Live och Facebook Video Streams.