Formel 2021-säsongen 1 lovar att bli minnesvärd, vilket gör F1 TV-dedikerad sportstreamingtjänst till en viktig tjänst för motorsportentusiaster.

Erbjuder tittarna omfattande täckning av tävlingsdagar, träningspass, hagar och massor av exklusivt F1-innehåll, läs hela vår guide till hur du använder F1 TV online och din TV.

Nu finns tillgängligt i fler länder än någonsin, service-appen har också fått en stor översyn för den nya säsongen, med täckning som erbjuds i Full HD och tillgång till en mängd arkivfilmer.

Läs vidare för att ta reda på mer om F1 TV. Vi ger dig en bättre uppfattning om vad som ingår, hur mycket det kostar och hur du kan streama hela den här säsongens Formel 1-action på F1 TV.

Vad är F1 TV och F1 TV Pro?

F1 TV är den exklusiva streamingtjänsten för FIAs Formel 1 World Championship. Tjänsten är tillgänglig i 85 olika länder och kommer i två olika nivåer:

F1 TV Pro är premiumerbjudandet av tjänsten och ger abonnenter livesändning av säsongens alla Formel 1-lopp. Utöver det kan du också streama varje spårsession för alla GP och få tillgång till alla förares kameror och teamradios ombord, samt få tillgång till livesändningar av F2, F3 och Porsche Supercup.

En annan exklusiv för F1 TV Pro-abonnenter är tjänstens fantastiska live timing-funktion, som låter dig se telemetri i realtid och förarens däckanvändningshistorik under tävlingar.

Huvudskillnaden mellan det mycket billigare F1-tv-åtkomstnivån är att det inte inkluderar live täckning, men erbjuder omprogrammeringar och höjdpunkter på efterfrågan.

Båda nivåerna ger on-demand tillgång till mer än 2,000 timmar F1-bilder, med ett överskott från varje Grand Prix sedan 1981.

Var kan jag titta på F1 TV och F1 TV Pro?

F1 TV Pro erbjuder livestreaming på sex språk i 85 territorier. Exklusiva tv-rättigheter i vissa länder innebär dock att premiumnivån F1 TV Pro och dess liveracing-täckning inte är tillgänglig överallt, och endast nivååtkomst till F1-TV är tillgänglig i dessa regioner.

Till exempel är F1 TV Pro tillgänglig i USA och Kanada, men inte i Storbritannien och Irland, tack vare Skys ramavtal med FIA. Dessutom är F1 TV Pro inte tillgängligt i Australien, Nya Zeeland, Spanien eller Tyskland.

Du kan ta reda på vilken täckning som finns tillgänglig på F1 TV i ditt område genom att klicka här.

Hur mycket kostar F1 TV och erbjuder den en gratis testperiod?

Priset på F1 TV varierar lite från region till region. I USA kostar F1 TV Pro för närvarande €79 för ett årsprenumeration, med F1 TV Access till ett pris av €26,99 per år.

Tjänsten erbjuder också en 7-dagars gratis testversion av F1 TV Pro i utvalda länder, inklusive USA.

Hur ser jag på F1 TV?

Det är ganska lätt att börja titta på alla F1 TV-bilracingerbjudanden. Börja med att besöka tjänstens webbplats, välja rätt region och registrera dig eller dra nytta av denna kostnadsfria provperiod.

Tjänsten erbjuder dedikerade appar för de flesta större plattformar som t.ex Apple, Android, Roku och Amazon Fire App.

Tjänsten kan också visas på en PC via alla större webbläsare.

Hur ser jag på min TV?

Nu när F1 TV erbjuder sin strålande 1080p-täckningDet är synd att tjänsten för närvarande inte erbjuder dedikerade appar för smarta TV-apparater eller ens Apple TV.

Allt är dock inte förlorat. För powersportentusiaster som vill ha den traditionella känslan av att sitta i soffan och titta på allt det varma gummit, de kan också streama F1 TV från en webbläsare med Apple Airplay eller Google Chromecast, så att du kan se allt på skärmen.

Var kan jag titta på F1?

Som nämnts har inte alla regioner ett F1-tv-paket med direktsändning av Grand Prix, exklusive Storbritannien, Irland och Australien. Kolla sedan in vår dedikerade guide för att få F1 livestreaming, för den bästa informationen i dina regioner.

De som vill se all action när Down Under händer betjänas av Fox Sports, som äger rättigheterna för livestreaming för säsongen 2021 i Australien. Om du inte har Fox som en del av ditt betal-TV-paket kan det bästa vara att prenumerera på dess systererbjudande, den växande streamingtjänsten Kayo Sports.

Bäst av allt, Kayo erbjuder en gratis testperiod på två veckor!

Efter det Kayo Sports grundpaket kostar €25 per månad och låter användare streama på två enheter samtidigt. Tjänsten erbjuder också en plan Kayo Sports Premium, som ger tre samtidiga streams för €35 per månad.

Du kan se alla 1 F2021 GPs i Storbritannien och Irland via Sky Sports och dess dedikerade Sky Sports F1-kanal. Prenumeranter kan också titta när de är på språng med Sky Go-appen, som finns på nästan alla moderna telefoner, surfplattor, bärbara datorer, PC och konsoler.

Medan USA och Kanada är väl anslutna till F1 TV som erbjuder full live-täckning av tävlingarna i båda regionerna, har tittare i båda länderna också möjlighet att titta på genom traditionella linjära sändare.

För säsongen 1 kommer ESPN att tillhandahålla full täckning i USA. Sladdklippare har också tur eftersom du kan få ESPN utan att ha en dyr bunt kablar genom stora leverantörer som Sling TV och fuboTV.

Under tiden kan du i Kanada se F1-lopp 2021 på TSN på engelska eller RDS på franska., men det här är premiumkanaler som vanligtvis kommer med ett betal-tv-paket.

Om du får dem som en del av ditt kabelavtal kan du bara logga in med dina leverantörsuppgifter och få tillgång till en livestream av F1.

Om du inte har kabel, du kan bara prenumerera på TSN- eller RDS-streaming från bara 4,99 USD per dag eller (mycket bättre värde) 19,99 USD per månad.

Gillar du ljudet av F1 TV? Gå in på hemsidan nu, registrera dig och börja titta!