Vi får äntligen en bra titt på F1 Manager 2022, Frontier Developments första satsning på motorsportledning och det ser ut som att det omfamnar banans tuffhet.

För fans av den tekniska sidan av Formel 1 har Frontier Developments skapat ett spel som definitivt kommer att glädjas. Det verkar som om det inte kommer att finnas något slut på den data du kan ta fram för att avslöja en fördel i varje lopp. Trailern som visades på PC Gaming Show (öppnas i en ny flik) använder exempel som greppanalysrapporter från kommande banor, som du sedan kan använda för att ställa in däckfönster för dina förare och sätta ihop ett schema som håller dem på banan så länge som möjligt innan du gör ett depåstopp.

Ta en titt själv:

Naturligtvis är en av glädjen med F1 hur sporten visar hur de bästa planerna sällan kommer att överleva chocken från tävlingsdagen. Oförutsägbara väderförhållanden kan förändra underlaget på en bana som kräver däckbyten, sedan finns det kollisioner på vägen som tvingar bilar av vägen. Allt detta finns med i F1 Manager 2022, där du måste ringa i farten för att hålla dina förare på rätt spår och tävla på topp.

Enligt utvecklarens dagbok kan du ge dina förare instruktioner mitt under loppet, som att säga åt dem att fixa sina däck, hantera batterianvändning eller gå till attack. Men han kan också utfärda mer kontroversiella order, som att säga till en förare att avstå från att tävla med en lagkamrat, en instruktion som säkerligen kommer att påverka banan för teammoralen.

Chef för F1 2022

(Bildkredit: Border Developments)

Utanför racing kommer du att kontrollera varje aspekt av ditt lag. Det kommer att anställa personal för att arbeta på sina forsknings- och ingenjörsteam, utveckla nya delar till sina bilar; du kommer att utforska de lägre ligorna och leta efter att rekrytera talangfulla förare för att leda ditt lag till seger; och under tiden måste du ha kontroll över ditt teams ekonomi.

Med tanke på uppmärksamheten på detaljer i Planet Coaster är det ingen överraskning att Frontier fångade en så exakt bild av motorsporten i F1 Manager 2022, men det är betryggande att se den i aktion ändå.

Vi behöver inte vänta för länge för att lägga vantarna på spelet heller, eftersom tidig tillgång till F1 Manager 2022 drar igång den 25 augusti.

Dela detta