Att ta bort irriterande deltagare från ett Google Meet-samtal kommer snart att kännas mycket bättre tack vare en ny uppdatering.

Videokonferensverktyget kommer nu att erbjuda en rikare uppsättning alternativ för dem som vill utöva rättvisans hammare, med möjligheten att inte bara ta bort deltagare utan också rapportera och blockera dem.

Förhoppningsvis kommer förändringen att sätta stopp för störande användare som orsakar förödelse på Google Meet-samtal, och det kommer att vara goda nyheter för Jackie Weaver-wannabes överallt.

Google mötesblock

I ett Google Workspace-uppdateringsblogginlägg (öppnas i en ny flik) som tillkännager nyheten, noterade företaget att flytten innebär att när en värd eller medvärd tar bort en deltagare från ett samtal, kommer de också att få ett urval av resurser. aktier.

(Bildkredit: Google Workspace)

Förutom att helt enkelt ta bort deltagaren från samtalet kommer du nu att uppmanas att lämna in en ytterligare missbruksrapport och/eller blockera användaren från att gå med.

"Vi hoppas att dessa ytterligare alternativ kommer att göra det lättare att hantera dina möten och förhindra ytterligare avbrott", sa företaget.

Han noterar att användningen av "blockera"-funktionen endast bör användas när det är absolut nödvändigt, och att blockerade användare manuellt kan återställas till samtalet från "People"-panelen.

Uppdateringen, som rullas ut nu och inte kräver några speciella ändringar från användarens eller administratörens sida, kommer att finnas tillgänglig för Google Meet på bärbara och stationära datorer, såväl som Android- och iOS-enheter. Den är tillgänglig för alla Google Workspace-kunder, såväl som tidigare G Suite Basic- och Business-kunder och användare med personliga Google-konton.

Nyheten kommer kort efter att företaget meddelade att de skulle kombinera Google Meet med sin mer konsumentfokuserade Duo-plattform till en enda plattform.

Flytten kommer att ge användarna "en integrerad lösning för videosamtal och möten", eftersom Duo kommer att döpas om till Google Meet senare under 2022.

Dela detta