VPN-leverantören ExpressVPN fattade beslutet att lägga ner sin verksamhet i Indien efter det senaste draget från lokala lagstiftare.

Enligt Indiens nya VPN-regel, som träder i kraft den 27 juni, kommer företag att vara skyldiga att lagra användarnas riktiga namn, IP-adresser som tilldelats dem, användningsmönster och annan identifieringsdata.

ExpressVPN säger att de vägrar att delta i den indiska regeringens försök att begränsa internetfriheten och är fokuserad på att skydda integritet och yttrandefrihet online.

ExpressVPN i Indien

ExpressVPN hävdar att flytten kommer att göra en "minimal skillnad" när det gäller användarupplevelsen. För alla nuvarande Express VPN-användare som vill ansluta till en indisk server kan du välja VPN-serverplatsen "Indien (via Singapore)" eller "Indien (via Storbritannien)".

Med virtuella platser matchar den registrerade IP-adressen det land som användare har valt att ansluta till, medan servern fysiskt är placerad i ett annat land.

När det gäller internetanvändare baserade i Indien, säger ExpressVPN att de kan vara säkra på att deras onlinetrafik inte loggas eller lagras och inte övervakas av deras regering.

Den nya datalagen infördes av Computer Emergency Response Team of India (CERT-In), skenbart som en åtgärd för att bekämpa cyberbrottslighet.

ExpressVPN hävdar dock att lagförslaget är "överdrivet och så brett att det öppnar fönstret för potentiellt missbruk" och sa att de tror att "skadan som orsakas av det potentiella missbruket av denna typ av lag vida överväger alla fördelar att vinna." säg att det skulle komma från henne."

VPN:er har blivit ogillade av många indiska lagstiftare, trots obestridliga fall av legitim användning av kommersiella VPN:er. I september 2021 kom det uppmaningar att förbjuda landets VPN-tjänster helt och hållet, trots att Indiens VPN används i stor utsträckning bland konsumenter i regionen.

Dela detta