Mortal Komba-spoilers följert.

Mortal Kombat har äntligen landat i USA. Warner Bros. R-klassade film, baserad på den ikoniska fighting-videospelsserien, är ute nu på HBO Max och även om det är en inre fest för ögonen, är det en ganska fånig film överlag.

Ändå läser du den här instruktionsartikeln för att lära dig mer om slutet av Mortal Kombat. Det finns några saker att smälta när krediterna rullar och du kanske undrar var filmserien kan ta vägen härifrån, om det finns en Mortal Kombat-uppföljare.

Med detta i åtanke kommer vi på den här sidan att förklara vem Cole Young är och hans koppling till Skorpionen, hur filmen slutar, och om det kommer att finnas en uppföljare eller fyra, beroende på vad slutscenen retar.

Var dock varnad - vi är på väg att komma in på spoilerterritorium från och med nu. Om du av misstag klickade på den här artikeln och inte har sett filmen än, kom tillbaka nu, annars kommer den att förstöras för dig.

Mortal Kombat-avslutningen förklarade: Är han Cole Young Scorpions son?

Dödlig kamp

(Bildkredit: Warner Bros.)

Cole Young är en originalkaraktär som skapades specifikt för 2021 års Mortal Kombat-film.. Som sådan har han inte medverkat i några videospel, men det betyder inte att han inte är släkt med en av de mest ikoniska karaktärerna i serien.

Det visar sig att Cole är en ättling till Hanzo Hasashi, som är en av de största ninjorna som någonsin funnits och den person som slutar bli en skorpion.

Efter att Bi-Han, även känd som Sub-Zero, dödade Hanzos fru och äldsta son i filmens öppningsscene, slåss Hanzo och Bi-Han till döds. Sub-Zero slutar med att besegra Hanzo och, som tror att han äntligen har avslutat Hasashi-blodslinjen, lämnar Hanzo att dö.

Väckt av skriken från deras yngste son, som Hanzos fru hade gömt i ett hemligt område av huset innan Sub-Zeros attack, försöker en halvdöd Hanzo desperat nå dem men dör i processen. Förbrukad av hämnd, är hans själ fången i helvetet och bjuder på sin tid tills någon släpper honom fri som en skorpion för att söka rättvisa för hans familjs död.

Strax efter Hanzos död anländer åskguden Lord Raiden och räddar Hanzos lilla flicka. Genom att göra det säkerställer Raiden överlevnaden av Hasashi-blodslinjen, vilket är avgörande för att en uråldrig profetia om Hasashi-familjen ska gå i uppfyllelse. Denna förutsägelse förebådar ankomsten av en ny mästare, Hasashi, som kommer att förena de bästa krigarna i Earthworld för att förhindra den onda Outworld från att erövra planeten.

Århundraden senare, Cole föddes med ett drakmärke, vilket identifierar honom som en av Earthworlds mästare. Han är en ättling till Hasashi-linjen, men han är inte son till en skorpion.

Hanzo och hans familj dödades 1617, och Mortal Kombat äger rum idag. Coles förfäder inkluderar Hanzo och hans Shirai Ryu-klan, men han kan inte vara Hanzos son på grund av tidshoppet.

Mortal Kombat slut förklarade: Finding Johnny Cage

Dödlig kamp

(Bildkredit: Warner Bros.)

I slutet av Mortal Kombat ser Lord Raiden och hans Earthworld-mästare mot Outworld-inkräktarna till Shang Tsung för jordens framtid.

Efter vad Kung Lao dödas av Soul Eater Shang Tsung i ett tidigare slagsmål, en kamp som Raiden-mästarna lätt förlorar, kommer Cole på en plan för att splittra Shang Tsungs styrkor, engagera dem i head-to-head-strider och döda dem. Gruppen går med på att implementera Coles plan men innan han gör det erbjuder Raiden Cole Hanzos kunai att använda i den sista uppgörelsen med Sub-Zero. Raiden fick kunai när han räddade Hanzos dotter 1617, väl medveten om att den skulle komma väl till pass en dag.

Liu Kang och Jax dödar Kabal respektive Reiko, medan Sonya Blade tar ut Kano. Den senares drakmärke överförs till Sonya, enligt Mortal Kombat-reglerna, och hon använder sina nya förmågor för att hjälpa Cole att besegra Mileena.

Med de andra krigarna i Shang Tsung döda dyker Sub-Zero upp och jordens mästare förbereder sig på att besegra honom tillsammans. Sub-Zero fångade dock Coles fru och dotter, vilket återspeglade hans kamp med Hanzo i början av filmen, och lockar en arg Cole till en en-mot-en-strid vid Coles burade Battle Dojo.

Cole misslyckas med Sub-Zeros skicklighet och, i ett sista anbud, kombinerar han omedvetet sitt blod med Hanzos kunai för att befria Scorpion från helvetet. Scorpion känner igen Cole som hans ättling och duon slår sig samman för att övermanna Sub-Zero och rädda Coles familj. Scorpion tycks döda Sub-Zero med en eldsvåda och innan han lämnar ber Cole att ta itu med Hasashi-blodslinjen.

Raiden och de andra mästarna återförenas med Cole, men deras glädje är kortvarig när Shang Tsung dyker upp. Han berättar för Raiden att han kommer att återvända till jorden med en armé och skickar de till synes döda Sub-Zero och Goro tillbaka till Outworld innan Raiden förvisar Shang Tsung från jorden. Raiden säger till Cole och de andra att de måste förbereda sig för Shang Tsungs återkomst och skickar dem att söka efter nya mästare.

I den sista scenen tömmer Cole sitt burna slagsmålsskåp och berättar för sin tidigare arbetsgivare att han är på väg till Los Angeles för att hitta någon. Kameran skannar en affisch på väggen när Cole går och bekräftar att han är på väg västerut för att hitta och potentiellt rekrytera en annan berömd Mortal Kombat-fighter: Johnny Cage.

Mortal Kombat slut förklarade: kommer det att finnas en uppföljare?

Dödlig kamp

(Bildkredit: Warner Bros.)

De sista ögonblicken av Mortal Kombat tyder verkligen på det. Medan Johnny Cage är Coles första uppdrag, finns det andra fanfavoritkaraktärer som inte har dykt upp i filmen. Cole, Sonya och de andra mästarna måste hitta mer och övertyga dem att gå med i Raidens sak, vilket troligen skulle involvera Mortal Kombat 2.

Joe Taslim, som spelar Bi-Han / Sub-Zero, har redan avslöjat att han har anmält sig till ytterligare fyra filmer om den första skulle visa sig vara en hit. Hittills har filmen tjänat in mindre än 20 miljoner euro på det globala biljettkontoret, men dess intäkter kommer att ha hämmats av antalet biografer som är öppna internationellt på grund av Covid-19-pandemin.

Därför kommer en uppföljare i slutändan att hänga på Mortal Kombats framträdande på amerikanska biografer och HBO Max. Filmen har för närvarande 55 % godkännande på Rotten Tomatoes. Även om det inte mottogs särskilt väl, kunde dess tittarsiffror på HBO Max och den nationella biljettkassan övertyga Warner Bros. att ge uppföljaren grönt ljus. Det är i nuläget oklart om studion kommer att ge regissören Simon McQuoid ytterligare ett bidrag i serien, men fansen kommer säkerligen att förvänta sig en, om inte mer än att se Johnny Cage i aktion.

 

Dela detta