Godzilla vs Kong spoilers följer.

Godzilla vs Kong är ute nu på HBO Max och den senaste MonsterVerse-filmen var en rolig åktur enligt vår åsikt. Det är inte problemfritt, men vad gäller storfilmer är det en av de snyggaste vi har sett under 2021.

När dammet lägger sig över deras episka kamp återstår några frågor efter filmens slutscener. Vi antar att du kommer att ha dina egna frågor om Godzilla vs Kong, inklusive frågor om dess slut.

Det är här vi kommer in. Vi är här för att svara på några av dessa frågor, som t.ex vem som korades till vinnaren av Duo's Battle, hur filmen slutar och om det kommer att finnas några andra bidrag i Legendary's MonsterVerse.

Observera att det finns stora spoilers för filmen efter undertexten nedan. Om du inte har sett Godzilla vs Kong i sin helhet än, vänligen lämna den här sidan och kom tillbaka när du har gjort det. Annars har du den bortskämda filmen för dig själv.

Godzilla vs Kong: vem vann totalt?

Godzilla vs. Kong

(Bildkredit: Warner Bros)

Det är en bra fråga till att börja med, men det förklaras bäst nu för att ge mer sammanhang för avsnittet nedan.

För de som inte är bekanta sa regissören Adam Wingard till IGN att det bara kommer att finnas en vinnare i duokampen. "Det är han som fattar besluten", sa han. Du behöver inte diskutera det längre. Du ser den här filmen. Det är Godzilla, det är King Kong. De slåss... och du vinner, och det är allt.

Godzilla och Kong kraschar bara två gånger i den här filmen, vilket är lite tråkigt för en film som utropar detta som den ultimata uppgörelsen. Hur som helst, trots hur slutscenerna i filmen utspelar sig, mer än så senare, finns det bara en klar vinnare.

Det är Godzilla.

Varför? Jo, för att det förhistoriska sjöodjuret vinner båda slagsmålen. I den första drunknade Godzilla Kong. Men för den amerikanska flottans djupladdningsdamm skulle den också ha varit framgångsrik. Kong återvänder till sitt skepp och är uppenbarligen inte i något skick att fortsätta slåss. Den amerikanska flottans entourage stänger till och med av sina motorer, lampor och vapen för att få Godzilla att tro att han har vunnit, så att han inte kommer tillbaka och avslutar Kong.

I den andra kampen besegrar Godzilla Kong igen. Naturligtvis är den här kampen mer balanserad tack vare Kongs intelligens och hans Hollow Earth-yxa, men Godzilla överträffar den ändå. Det är den sistnämnde som sliter isär Kong med sina vassa klor och stampar på bröstet för att till slut avsluta tävlingen.

Återigen, utan mänsklighetens ingripande för att hjälpa Kong i hans stund av nöd, skulle han inte ha överlevt. Det är Dr. Lind som använder ett av Apex Cybernetics HEAV-skepp för att starta om Kongs hjärta och låter honom hjälpa Godzilla att besegra filmens sanna antagonist, vilket vi kommer att ta upp härnäst.

I slutet av filmen finns det en motvillig respekt mellan de två. I våra sinnen är det dock uppenbart att Godzilla är det ultimata monstret i MonsterVerse oavsett vad Kong eller hans fans säger.

Godzilla vs Kong: hur slutar filmen?

Godzilla vs. Kong

(Bildkredit: Warner Bros.)

Adam Wingards film kan ha förebådats som en titanisk uppgörelse mellan titulärparet, men de är inte det enda monstret i filmen. Det visar sig att vissa delar av mänskligheten inte har lärt sig sin läxa från Godzilla, Kong: Skull Island eller Godzilla: King of the Monsters.

Vad har de gjort nu? Okej, de gjorde en robotversion av Godzilla. Du läste rätt. Genom en kombination av cybernetik, en av kung Ghidorahs dödskallar, Apex Cybernetics och Hollow Earth energy, skapade Apex Cybernetics, filmens antagonistföretag, Mechagodzilla.

För en introduktion till vem eller vad Mechagodzilla är, kan du hitta mer information i vår instruktionsartikel om Mechagodzilla. Om du bara vill ha svar i slutet av filmen, läs vidare.

Till slut skapade Apex Cybernetics Mechagodzilla så att mänskligheten skulle ha ett sätt att bekämpa Godzilla om han någonsin vände sig mot dem. Det är en dum idé av honom, med tanke på att Godzilla har lämnat mänskligheten ensam sedan slutet av King of the Monsters, men det finns alltid någon som vill dra fördel av en situation.

För att fungera korrekt kräver Mechagodzilla en större strömkälla än vad Apex kan tillhandahålla. Kort sagt, de stjäl energi från den ihåliga jorden för att driva sin skapelse, och föga överraskande går det fruktansvärt fel. Mechagodzilla blir kännande, tack vare en kombination av Hollow Earth-kraftkällan och kung Ghidorahs kvardröjande medvetande, och börjar jämna ut Hongkongbasen för Apex Cybernetics.

Godzilla, som precis besegrade Kong, möter äntligen sin rival i striden som följer. Med energin från den ihåliga jorden och kung Ghidorahs raseri tar Mechagodzilla omedelbart över sin namne. Godzilla har ingen chans mot sin arsenal av vapen, Hollow Earth-energiökningar och metalliska skal, så det är ingen överraskning att se Mechagodzilla besegra sin motsvarighet.

Allt är dock inte förlorat. Som vi nämnde i föregående avsnitt går Kong med i kampen efter att Jia, flickan Kong har ett förtroendefullt förhållande med, övertygar honom om att Godzilla inte är hans fiende. Genom att rädda Godzilla från en säker död, lade Kong och hans tidigare motståndare sina meningsskiljaktigheter åt sidan och slog sig samman för att besegra Mechagodzilla.

Efter en spännande krasch fram och tillbaka överbelastar Godzilla Kongs yxa med sin kärnkraftsprängning och Kong skär av Mchagodzillas svans. Ännu ett slag med yxan och hans högra arm faller till marken; olja läcker från såret på hans axel.

Med Mechagodzilla på ryggen fortsätter Kong sin attack. En bröstsvängning följs av amputationen av Mechagodzillas vänstra arm och högra ben, vilket får honom att falla till marken. Mechagodzilla förbereder sig för att släppa lös en kärnvapensprängning, men stoppas av ytterligare ett yxslag från Kong. Kong hoppar upp på sin fiendes fallna kropp och sliter isär hans huvud och övre ryggrad för att slutligen få ett slut på Mechagodzillas skräckvälde.

Kong, utmattad, faller till marken. När mänskligheten firar Kongs seger, reser sig Godzilla upp och går mot jätteapan. Kong tar tag i sin yxa och förbereder sig för ett nytt slagsmål. Till sin förvåning erkänner Godzilla tyst att Kong räddade hans liv och verkar ge honom respekt. Som svar tappar Kong sin yxa för att desarmera situationen.

Med paret som vet var de är simmar Godzilla i Stilla havet. Kong, tillsammans med Jia, Dr. Lind och Dr. Andrews, återvänder till Hollow Earth, som nu är hans hem.

Godzilla vs Kong: kommer det att finnas en annan film?

godzilla vs kong

(Bildkredit: Warner Bros.)

Det är svårt att säga. Godzilla vs. Kongs slut lämnar definitivt dörren öppen för filmer Ensam för paret, men Wingard själv säger att varje uppföljare kommer att dikteras av publikens efterfrågan.

När han pratade med DreadCentral inför filmens släpp sa Wingard att MonsterVerse är "vid ett vägskäl nu. Det är verkligen till den punkt där allmänheten måste gå vidare och rösta för fler av dessa saker. Om den här filmen blir en framgång kommer de [Warner Bros] uppenbarligen att fortsätta gå framåt. »

Om det kommer att bli några uppföljare kommer de troligen att äga rum i Hollow Earth. Det finns fortfarande mycket vi inte vet om den här underjorden där titaner ska födas. Att utforska denna värld skulle dessutom säkerställa att det inte finns någon annan upprepning av Warner Bros. formeln "Titaner som kämpar för jordens raseri." Hollow Earth ger dem kreativ licens att representera Hollow Earth som de tycker är lämpligt, och visar Kong att möta hot i sitt nya kungarike.

Från och med nu har Kong och Godzilla gått skilda vägar, och det är oklart om vi kommer att se dem igen eller MonsterVerse. Det är upp till den globala allmänheten att avgöra om det finns framtida avbetalningar.

Godzilla vs Kong finns nu på HBO Max och i teatrar i USA, liksom i teatrar i andra delar av världen.

 

Dela detta