Den sjudelade serien av The Book of Boba Fett har kommit till sitt slut, men slutet av TV-programmet förebådade en något spännande framtid för Star Wars-serien.

Avsnitt 7, även känt som In the Name of Honor, drar tillbaka gardinen för prisjägarens första fristående Disney Plus-serie på ett passande sätt. Men även om framtiden är oklar för Boba Fett själv, ger den senaste Star Wars-sändningen en inblick i framtiden för franchisen utanför The Mandalorian och andra kommande Star Wars TV-serier.

Hur gör Boba Fett-boken detta? I det nu traditionella formatet av en postgenerisk bloggstinger. Nu förklarar vi vad scenen efter kreditering av The Boba Fett Book avslöjar och vad den kan skapa i Star Wars-kosmos. Stora spoilers för säsongsfinalen av The Book of Boba Fett följerså kom tillbaka nu om du inte åker fast.

Förklaring av post-credits-scenen i The Book of Boba Fett: vem är i bacta-tanken?

Boba Fett i The Book of Boba Fett

Boba Fett står vakt utanför en byggnad på Tatooine. (Bildkredit: © XNUMX Lucasfilm Ltd. & TM. Alla rättigheter skyddade.)

Scenen efter krediter är mycket kort och varar inte mer än tio sekunder. Icke desto mindre ger den en lockande glimt av en annan potentiell Star Wars-spin-off-serie.

För att förklara det måste vi gå tillbaka lite. Under hela den sista sekvensen av avsnitt 7 promenerar Boba Fett och Fennec Shand genom Mos Espas gator efter sin seger över Pyke Syndicate. Stadsborna bugar för Boba Fett för att de räddat dem från Pykes totalitära styre, och Boba bugar av respekt. Men varje gång han gör det, rycker han ihop sig av skadorna han ådrog sig i seriens klimatstrid.

Fennec frågar varför han inte återhämtade sig genom att använda sitt palats baktatank, som Boba svarar: "Den är använd." Direkt verkar det som att Black Krrsantan är killen som använder tanken för att vårda sina sår, men Wookiee-prisjägaren som blev livvakt syns i avsnittets näst sista scen tillsammans med Boba, Fennec och moddarna.

Så vem är i baktatanken? Stingen efter krediterna avslöjar allt. Efter att krediterna rullats transporteras vi till Bobas palats, och mer specifikt till rummet med baktatanken, och det finns någon där som vi inte känner igen från början.

Men när kameran zoomar in blir det tydligt vem det är: det är Cobb Vanth, som sköts av Cad Bane i slutet av avsnitt 6:

Cobb Vanth rotar igenom en baktatank i The Boba Fett Book

Cobb Vanth är fortfarande vid liv i The Boba Fett Book. (Bildkredit: Disney Plus/Lucasfilm)

Kameran panorerar för att avslöja en figur, med ryggen mot publiken, stående på toppen av tanken. De vänder sig om för att upptäcka hans identitet, och det är ingen mindre än Mod Artist. Denna karaktär räddade Fennecs liv, när Boba förde henne till honom i avsnitt 4, genom att förändra hans kropp med cybernetiska delar. Nu ser det ut som att Mod Artist kommer att göra samma sak med Cobb.

Post-credits scen från Book of Boba Fett förklarade: vad betyder det för Star Wars-serien?

Timothy Olyphant's Cobb Vanth i avsnitt 6 av Book of Boba Fett

Cobb Vanth tittar på en motståndare i The Boba Fett Book. (Bildkredit: Disney Plus/Lucasfilm)

Till att börja med kommer Cobb Vanth att återvända som en cybernetiskt förbättrad människa. Så mycket är klart, med tanke på vad han hånar i post-credits scenen.

Men deras överlevnad antyder också var Boba Fett och Fennec Shands framtid ligger i Star Wars-kosmos, och det ser inte ut som att det kommer att finnas på Tatooine.

Återigen, den näst sista scenen i avsnitt 7 lockar starkt detta. Bobas linje "I don't think we're cut out for it" när det kommer till att vara Daimo av Mos Espa antyder att han överväger att avstå från rollen som beskyddare av staden.

Vem är bättre än Cobb att acceptera denna roll när han är helt läkt? Som beskyddare av Freetown och en individ som på egen hand gjorde motstånd mot Pyke-syndikatets intensiva operationer i Tattooines stora ödemarker, verkar han som den perfekta kandidaten att bli Mos Spains nya lagman. .

Om Cobb accepterar Bobas erbjudande att ersätta honom som Daimo, befriar han Boba Fett och Fennech Shand för att bege sig ut i galaxen för ett nytt äventyr. TV-programmet med prisjägare har dragit så mycket som möjligt in i sin Tattooine-berättelse, vilket kräver en nystart för att upprätthålla de två relevanta karaktärerna i Star Wars-kosmos.

Boba Fett bok episodiska sammanfattningar

Så The Book of Boba Fetts scen efter krediter är ganska stor, allt taget i beaktande. Cobb Vanths återkomst skulle göra att Lucasfilm och Disney potentiellt letar efter en annan spin-off-serie, som fokuserar på Cobb när han försöker hålla Mos Espas gator så rena som möjligt. Och, med Boba och Fennec fria att utforska galaxen, kan en andra säsong av The Book of Boba Fett, eller till och med enstaka framträdanden i The Mandalorian säsong tre, vara på korten.

Jon Favreau och Dave Filoni har visat sig kapabla att berätta övertygande och, ännu viktigare, nya historier till Star Wars-serien med hjälp av TV-mediet. Om paret bestämde sig för att göra The Book of Boba Fett säsong två eller en Cobb Vanth-fokuserad spinoff, så skulle de flesta Star Wars-entusiaster säkert bli glada att se de två på den lilla skärmen. Speciellt eftersom Star Wars tv-kosmos gradvis blir mer sammanlänkade.

Medan vi väntar på bekräftelse på någon av dessa fronter, är Star Wars tv-kosmos fortfarande ganska upptagen. En Obi-Wan Kenobi TV-show kommer i maj XNUMX, medan säsong två av The Bad Batch och Rogue One prequel show Andor också kommer att släppas i år.

Släng in en fristående serie för Ahsoka Tano, en Sith-centrerad show som heter The Acolyte, och den tidigare nämnda Mandalorian säsong tre, och det finns mycket att se fram emot i franchisen.

Dela detta