Förklaring av scenen efter kreditering av Book of Boba Fett

Förklaring av scenen efter kreditering av Book of Boba Fett

Den 7-delade serien av The Book of Boba Fett har kommit till sitt slut, men slutet av TV-programmet förebådade en något spännande framtid för Star Wars-serien.

Avsnitt 7, aka In the Name of Honor, drar tillbaka gardinen för prisjägarens första fristående Disney Plus-serie på ett riktigt sätt. Men även om framtiden är oklar för Boba Fett själv, ger den senaste Star Wars-sändningen en inblick i framtiden för franchisen utanför The Mandalorian och andra kommande Star Wars TV-serier.

Hur gör Book of Boba Fett detta? I det nu traditionella formatet av en postgenerisk bloggstinger. Nu förklarar vi vad scenen efter krediteringarna av The Book of Boba Fett avslöjar och vad den kan etablera i Star Wars-kosmos. Stora spoilers för säsongsfinalen av The Book of Boba Fett följerså kom tillbaka nu om de inte fångar dig.

Förklaring av scenen efter kreditering av The Book of Boba Fett: vem är i bacta-tanken?

Boba Fett i The Book of Boba Fett

Boba Fett står vakt utanför en byggnad på Tatooine. (Bildkredit: © XNUMX Lucasfilm Ltd. & TM. Alla rättigheter skyddade.)

Scenen efter krediter är mycket kort och varar inte mer än tio sekunder. Icke desto mindre ger den en lockande glimt av en annan potentiell Star Wars-spinoff-serie.

För att förklara det måste vi gå tillbaka lite. Under den sista sekvensen av avsnitt 7 promenerar Boba Fett och Fennec Shand genom Mos Espas gator efter sin seger över Pyke Syndicate. Stadsborna bugar för Boba Fett för att de räddat dem från Pykes totalitära regim, och Boba bugar av respekt. Men varje gång han gör det, grimaserar han över skadorna han ådrog sig i seriens klimakskamp.

Fennec frågar varför han inte återhämtade sig genom att använda baktatanken i sitt palats, som Boba svarar: "Den är använd." Det ser omedelbart ut som att Black Krrsantan är killen som använder tanken för att ta hand om sina skador, men Wookiee-prisjägaren som blev livvakt syns i avsnittets näst sista scen tillsammans med Boba, Fennec och moddarna.

Så vem är i baktatanken? Efterkrediterna avslöjar allt. Efter att krediterna rullats transporteras vi till Bobas palats, och mer specifikt, till rummet med bactatanken, och det finns någon där som vi inte känner igen från början.

Men när kameran zoomar in blir det tydligt vem det är: det är Cobb Vanth, som sköts av Cad Bane i slutet av avsnitt 6:

Cobb Vanth rotar igenom en baktatank i The Book of Boba Fett

Cobb Vanth är fortfarande vid liv i The Book of Boba Fett. (Bildkredit: Disney Plus/Lucasfilm)

Kameran panorerar för att avslöja en figur, med ryggen mot publiken, stående på toppen av tanken. De vänder sig om för att upptäcka hans identitet, och det är ingen mindre än Mod Artist. Den här karaktären räddade Fennecs liv, när Boba kom med den till honom i avsnitt 4, och förändrade hans kropp med cybernetiska delar. Nu ser det ut som att Mod Artist kommer att göra samma sak för Cobb.

Boba Fett bok Post-Credits Scen förklarad: Vad betyder det för Star Wars Franchise?

Timothy Olyphants Cobb Vanth i The Book of Boba Fett avsnitt 6

Cobb Vanth tittar på en motståndare i The Book of Boba Fett. (Bildkredit: Disney Plus/Lucasfilm)

Till att börja med kommer Cobb Vanth att återvända som en cybernetiskt förbättrad människa. Så mycket är klart, med tanke på vad han retar sig på i post-creditscenen.

Men deras överlevnad pekar också på var Boba Fett och Fennec Shands framtid ligger i Star Wars-universumet, och det låter inte som att det kommer att finnas på Tatooine.

Återigen gör den näst sista scenen i avsnitt 7 ett kraftfullt hån av detta. Bobas linje "I don't think we're cut out for it" när det kommer till att vara Daimo av Mos Espa antyder att han överväger att överge rollen som beskyddare av staden.

Vem är bättre än Cobb att acceptera denna roll när han är helt läkt? Som beskyddare av Freetown och en man som på egen hand gjorde motstånd mot Pyke-syndikatets kryddverksamhet i Tattooines stora ödemarker, verkar han vara den idealiska kandidaten att bli Mos Spaniens nya polis. .

Om Cobb accepterar Bobas erbjudande att ersätta honom som Daimo, befriar han Boba Fett och Fennech Shand för att bege sig ut i galaxen för ett nytt äventyr. TV-programmet prisjägare har utnyttjat allt möjligt för sin Tattooine-berättelse, så en nystart behövs för att upprätthålla de två relevanta karaktärerna i Star Wars-kosmos.

Boba Fett bok episodiska sammanfattningar

Så, The Book of Boba Fetts scen efter krediter är ganska stor, allt taget i beaktande. Cobb Vanths återkomst skulle lämna Lucasfilm och Disney att potentiellt fortsätta med ytterligare en spinoff-serie, en som fokuserar på Cobb när han försöker hålla Mos Espas gator så rena som möjligt. Och med Boba och Fennec fria att utforska galaxen, kan en andra säsong av The Book of Boba Fett, eller till och med enstaka framträdanden i The Mandalorian säsong tre, vara på korten.

Jon Favreau och Dave Filoni har visat sig kapabla att berätta intressanta och, viktigast av allt, nya historier i Star Wars-serien med hjälp av TV-mediet. Om paret skulle besluta sig för att göra The Book of Boba Fett till säsong två eller en Cobb Vanth-centrerad spin-off, då skulle de flesta Star Wars-fans säkert bli glada att se de två på den lilla skärmen. Speciellt eftersom Star Wars tv-kosmos blir allt mer sammankopplat.

Medan vi väntar på bekräftelse på någon av dessa fronter, är Star Wars TV-universum fortfarande ganska upptaget. En Obi-Wan Kenobi TV-show kommer i maj XNUMX, medan säsong två av The Bad Batch och Rogue Ones prequel-show Andor också kommer att lanseras i år.

Släng in en fristående serie för Ahsoka Tano, en Sith-centrerad show som heter The Acolyte, och den tidigare nämnda Mandalorian säsong tre, och det finns mycket att se fram emot i franchisen.