Spoilers för Ms. Marvel avsnitt 1 följer.

Marvel har tagit sitt första stora steg in i Marvel Cinematic Universe (MCU). Fan-favorit-superhjälte-tv-serien har äntligen anlänt till Disney Plus, och det slösar ingen tid på att hitta sin plats i Marvels gigantiska franchise.

Hur? Tja, öppningsavsnittet av Ms. Marvel innehåller ett påskägg som direkt refererar till Spider-Man: No Way Home. Inte bara det, utan Disney Plus-showen gör den kopplingen i en scen efter krediter. Ja, vi är verkligen bortskämda med det senaste MCU Phase 4-projektet.

Om du behöver hjälp med att ta reda på vad som händer i denna post-credit stinger, vi är här för att hjälpa. Nedan går vi igenom vad som händer i den här korta scenen, vem som är inblandad och vad den potentiellt skapar för framtida Ms. Marvel-avsnitt.

Var försiktig: vi dyker in i Fullt territorium av spoilers för premiären av Ms. Marvel från och med nu. Läs inte förbi denna punkt om du inte har sett det första avsnittet av Disney Plus-serien, annars kommer du att förstöra överraskningen.

Ms. Marvel End Credits Scenförklaring: Vem arbetar agent Cleary med?

Vänta, vem är den här karaktären som jobbar tillsammans med agent Cleary? (Bildkredit: Marvel Studios)

Scenen inleds med en mystisk kvinna som tittar på en video av Kamala Khan, aka Ms. Marvel, som använder sina superkrafter vid den första AvengerCon. Detta är efter att Khan satt sin mormors gamla armband på sin arm, som är genomsyrad av mystiska förmågor som gör att Khan kan sträcka sina lemmar och skapa energibaserade plattformar med hjälp av kosmiska krafter, och av misstag visar sina förmågor under en tävling. Marvel cosplay.

Att utföra en sådan bedrift kommer naturligtvis att locka oönskat intresse, vilket är anledningen till att den här anonyma kvinnan tittar på bilderna på sin mobiltelefon. Hon visar videon för en av sina medarbetare och säger att hon "aldrig har sett sådana krafter förut." Vem pratar han med? Ingen mindre än agent Cleary (Arian Moayed), anställd vid Department of Damage Control (DODC) som intervjuade Peter Parker på No Way Home om Mysterios död.

Cleary svarar sin agent och säger att de borde "föra in henne", vilket betyder att hitta och arrestera Khan för att ta reda på hur hon fick sådana superkrafter. Scenen slutar innan vi får reda på vem Clearys medarbetare är, men i sluttextsekvensen ser vi henne gå förbi Agent Sadie Deever, som spelas av Alysia Reiner från Orange Is The NewBlack.

Det ryktades om att Reiner skulle spela någon som heter Deever innan Ms. Marvel släpptes på Disney Plus. Eftersom dessa spekulationer visade sig vara sanna, är det troligt att en annan del av dessa rykten också är korrekta: att agent Sadie Deever är chef för, eller åtminstone involverad i, en organisation som heter NICE.

Ms. Marvels scen efter krediter: Vem är Agent Deever? Och vad är NICE?

Ms. Marvel använder sina krafter för att skapa en sköld för att skydda Kamran i sin Disney Plus-serie

Det ser ut som att Marvel måste ligga steget före NICE under sitt TV-program. (Bildkredit: Marvel Studios)

Tyvärr finns det ingen serietidning som motsvarar Agent Deever eller en statlig organisation som heter NICE. Som sådan kan vi inte fördjupa oss i bakgrunden till den här karaktären eller det här företaget för att ta reda på hur de kan påverka handlingen för Ms. Marvel (eller MCU som helhet) framåt.

Det har dock förekommit flera läckor som indikerar rollerna som Agent Deever och NICE kommer att ha i Marvel TV-show. Högprofilerade insiders från MCU, inklusive The Cosmic Circus (Öppnas i en ny flik) och MyTimetoShineHello (Öppnar i en ny flik), har retat sina respektive roller i förfarandet, men den informationen har ännu inte avslöjats. intrigen av Ms Marvel.

Om du vill veta mer om Agent Deever och NICE kommer vi kort att förklara deras antagonistiska roller i serien efter bilden nedan. Allt är en spoiler, så kom tillbaka nu om du inte vill veta det.

Kamala Khan sitter på en lyktstolpe och äter mat i Ms. Marvel på Disney Plus

Ms. Marvel kommer att behöva ta hand om henne... (Bildkredit: Marvel Studios)

Enligt MyTimetoShineHello är NICE en statlig organisation som skapades efter Avengers: Endgame. Han ägnar sin tid åt att fånga och fängsla supermakta människor som han anser vara en fara för allmänheten, vilket inte är särskilt överraskande med tanke på hur spelet slutade.

Med fler och fler superhjältar som växer fram på jorden och i Marvel-universum, verkar det som att den amerikanska regeringen gör allt den kan för att bekämpa dessa individer och stänga av dem innan de kan göra någon mer skada. De förberedde sig redan för att tygla superhjältar med ankomsten av Sokovia-avtalet i Captain America: Civil War. Mycket har hänt i MCU sedan dess, så det är naturligt att myndigheterna skulle vilja slå ner på vilken superkraftig individ som helst som kan utgöra ett hot mot världen.

Vi kommer säkert att ta reda på vad NICE står för, samt mer information om hur det skapades, i ett kommande avsnitt. För tillfället riktar sig NICE verkligen till Ms. Marvel och utan att förstöra något (vi har sett de två första avsnitten, så läs vår spoilerfria recension för mer), är de definitivt positionerade i en roll som medspelare. Bäst att hålla huvudet kallt, Kamala.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

Dela detta