Ett vilt nytt sätt att använda Android-widgets

Ett vilt nytt sätt att använda Android-widgets

När vi Androider tänker på widgets, tenderar vi att tänka på våra ödmjuka hemskärmar.

Vettigt, eller hur? Det är här widgets traditionellt har funnits här i Android-landet (med ett kortlivat undantag i alla fall, men Google är övertygat om att vi har glömt det).

Håll dock i telefonen eftersom det visar sig att det finns ett annat sätt att interagera med widgetarna på din favoritenhet från Google. Få dödliga vet detta, men vid något tillfälle började Google i tysthet erbjuda möjligheten att kalla Android-widgets på begäran, efter behov, genom ett enkelt röstkommando.

Det betyder att du kan se en Android-widget exakt när du vill och var som helst på din enhet, inte bara på startskärmen. Och du behöver inte hålla den synlig och ta upp plats hela tiden.

Nyfiken, eller hur? Jag trodde verkligen det. Låt mig förklara lite mer.

Android-widgets överallt

Först och främst har jag hittills bara fått den här dolda magin att fungera på en Google Pixel-telefon. Men om du har mer än bara en pixel, misströsta inte, för jag har en snygg lösning som kan ge dig en liknande typ av widget-anropande superkraft. (Fortsätt läsa.)

Den huvudsakliga magin i fråga är dock kopplad till Google Assistant på Android. Som medlem i vår underbara, nyupptäckta Android Intelligence Platinum-gemenskap kan du helt enkelt kalla till assistenten med hjälp av startfrasen "Ok Google" eller en av assistentens ikoner eller genvägar på skärmen, och sedan be assistenten att visa dig en specifik funktion. grej.

På ungefär en sekund kommer bam—Assistent att göra det, oavsett var du är på telefonen eller vad du gör.

Widgets de Android: Asistente de Google, Keep JR

Upprörd. Soufflé.

För lite sammanhang här har Google tekniskt lagt till möjligheten för appar att bädda in sina widgets i Assistant i Android 2021. Alla appar, gjorda av Google eller på annat sätt, kan göra detta. Men jag har verkligen aldrig märkt att någon app faktiskt implementerat funktionen och har aldrig märkt det förrän nu.

För närvarande verkar systemet, föga överraskande, främst fungera med widgets från Google-tillverkade Android-appar, inklusive Keep, Calendar, Chrome, Clock, Maps, Google News och YouTube Music. Du kan till och med göra detta med Googles appwidget med samma namn, även om det bara är en enkel sökruta så det är inte så meningsfullt.

Widgets de Android: Asistente de Google, Mapas JR

Konstigt nog fungerar detta inte med alla Googles Android-appar. Om du testar tricket med Drive, Gmail eller Foton, till exempel, får du ett meddelande om att assistenten inte kan visa dessa widgets och att du måste lägga till dem på din startskärm om du vill använda dem. .

Men med widgetar som den fungerar på är det ett underbart nytt sätt att interagera med en apps information och funktioner från var som helst på Android, och utan att behöva ha din widget framför dig 24/24. /7 och 7/XNUMX.

Och för resten av dina appar, eller om du använder en icke-Pixel-telefon där funktionen kanske inte fungerar alls, ja, du har ett annat bra alternativ.

Android-widgetens underverk för alla

Okej, redo att utöka horisonten för dina Android-widgets? Du har några intressanta tuggbara widget-anropsalternativ.

Först kan du använda en anpassad Android-starter som ger inbyggd en-touch-åtkomst till widgets direkt i din hemskärmsmiljö. Niagara Launcher, min personliga startstartare för tillfället (och visas i skärmdumpen nedan), och Action Launcher ger den möjligheten.

Widgets de Android: Niagara Launcher JR

Sedan, oavsett vilken typ av startskärmsinställning du använder, kommer en tjusig liten app som heter Popup Widget att låta dig skapa dina egna anpassade widget-genvägar. Placera dem helt enkelt var som helst på din startskärm och de kommer att visa den widget du väljer varje gång du trycker på dem.

Widgets de Android: Widget de contexto JR

Du kan till och med skapa en enda genväg som öppnar två widgetar tillsammans – din inkorg och kalender, till exempel – för ett superbekvämt sätt att visa och interagera med kompletterande uppsättningar information samtidigt.

Widgets de Android: Widget de contexto JR

Och sist men inte minst, för den sanna kraftanvändaren bara på Android, en fantastisk app som heter Edge Gestures låter dig ta samma popup-widgetgenvägar och göra dem tillgängliga från var som helst på din enhet, via vilken gest du vill.

Så, till exempel, kan du ställa in den för att visa din Gmail-widget varje gång du sveper nedåt på vänster sida av skärmen eller att visa din kalender-widget varje gång du sveper nedåt på kantkorrigeringen.

Widgets de Android: gestos de borde JR

Inte dåligt, eller hur?

Mellan dessa manuella alternativ för Android-widgettillägg och vår nya Assistent-widgetanropsmagi har du en helt ny värld av mobil produktivitet och multitasking-potential till hands.

Och du bör tro att du inte kunde göra något av det på den här andra mobila plattformen.

Få ännu mer avancerad kunskap om genvägar med min gratis Android-genvägar superkurs. Du kommer att lära dig massor av knep för att spara tid med din telefon!

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.