Du har redan läst rubrikerna: Apples mest älskade MacBook Air är äntligen tillbaka med en ny uppdatering.

Apples bästsäljande bärbara dator, som presenterades vid Cupertino-jättens årliga WWDC-evenemang, är nu bara 11,3 mm tjock och väger bara 2,7 pund. Det är också den första Mac-datorn som innehåller det snabbaste M2-chippet med en 40 % snabbare neuralmotor, den är 25 % ljusare, och alla tjatar om det av flera andra anledningar.

Men två stora hårdvaruuppgraderingar går till stor del under radarn, och vi tror att vissa människor kanske bryr sig, och inte bara rocklegenden Neil Young.

För audiofilen är de två största tillgångarna med den senaste MacBook Air stöd för Apple Musics exklusiva uppslukande rumsliga ljud från nya Airs inbyggda högtalare, samt, och detta är nyckeln, ett förbättrat 3,5-stifts hörlursuttag. XNUMXmm som nu stöder hörlurar med hög impedans.

Varför är det nya hörlursuttaget viktigt?

(Bildkredit: Lewis Leong)

Först och främst måste vi prata om de bästa högimpedanshörlurarna, det vill säga några av de bästa audiofilboxarna. Varför? De använder vanligtvis en mycket tunnare talspole i sina högtalare, så den kan lindas utan så mycket luft mellan de enskilda ledningarna.

När det görs rätt, översätts detta till mindre ljudförvrängning och bättre återgivning av rikare bas.

Så vi borde alla gå ut och köpa högimpedans hörlurar? Tja, nackdelen med all den precision och tydlighet är att det gör just dessa bestar så mycket svårare att hantera.

För att förtydliga är impedans ett mått på motståndet mot elektrisk ström, mätt i ohm: ju högre siffra, desto mer resistans finns det. Lågimpedans hörlurar anses generellt ha en impedans på mindre än 50 ohm. Högimpedans hörlurar, å andra sidan, kan vara 250 eller till och med 600 ohm.

Nu är en typisk smartphone-förstärkare designad för vanliga 32 ohm hörlurar. Så anslut bara en hög impedans hörlurar i hörlursuttaget på din vanliga bärbara dator kommer att resultera i dålig ljudkvalitet, och all den investering kommer att gå till spillo på grund av impedansfel.

För att få ut det mesta av högimpedanshörlurar med en MacBook Air som källa bör du också leta efter en dedikerad hörlursförstärkare. Tills (kanske) nu.

Även om Apple inte gav några konkreta specifikationer för uttaget förutom den glada frasen, "Det finns också ett hörlursuttag som stöder hörlurar med hög impedans", bådar det fortfarande gott.

Stöd för rumsligt ljud för MacBook Airs inbyggda högtalare

Neil Young håller en pono

(Bildkredit: The Verge)

När Neil Young kritiserade MacBook Pro:s "Fisher-Price"-ljudkvalitet i en 2020-intervju med The Verge (öppnas i en ny flik), kallade han det "shit, skojar du med mig?" och tillade: "Du kan inte få ut något av det här. Om du sätter in den kan du inte ta ut den eftersom DAC:n inte är bra på MacBook Pro."

Huruvida DAC ändras här eller inte återstår att se, men högtalarna i nya MacBook Air har verkligen justerats för att stödja Apple Musics imponerande proprietära uppslukande rumsliga ljud.

Vid tidpunkten för sin intervju för några år sedan var Ponos skapare och förkämpe för högkvalitativt strömmande ljud Young fördomsfri om framtida Apple-produkter och sa: "När kvaliteten kommer tillbaka, ska jag ge det ett nytt försök." titta aldrig

Bara ett förslag, men det kanske är dags att Mr Young får en fräsch look. Du kanske till och med säger "Hej Hej, min min"...

Dela detta