Med tanke på mitt jobb som ljudskribent är det inte ovanligt att ett par nya utmanare till vårt bästa lyssningsvarv anländer på mitt skrivbord, får smällar över huvudet (för mig behöver jag inte en tjänare till allt) och fortsätter att uppsluka mig i en härlig ljudbubbla i flera timmar.

I slutet av dessa dagar, långt efter att jag borde ha åkt hem, kommer de oundvikliga flämtarna och suckarna över kostnaden för dessa underbara ljudservrar. Och så kommer det stora beslutet: Är de där burkarna värda ett besvärligt samtal med min bankchef eller min långmodiga fästman?

Men idag var annorlunda. Idag trodde jag att det var en repa på kartongen. Idag behöver jag inte lyssna på min ekonomichef eller min pojkvän. För idag hörde jag de senaste hörlurarna från Sivga (kallas SIVGA i företagets marknadsföring), närmare bestämt den kinesiska ljudspecialistens nya Oriole Wood Wired Headphones.

Och de är löjligt bra för $149/£149 (det är runt AU$230).

Stil framför substans? Inte Sivgas orioler

Blank finish och byggkvalitet är ganska viktiga på den här nivån (Bildkredit: Future)

Regelbundna läsare kommer att veta att min kollega Kevin Lynch täckte lanseringen av nya Sivga Oriole och Sivga Robin. Och att lära mig dem på papper fick mitt hjärta (och öron) att hoppa över chansen att lära känna dem mer intimt.

Jag kommer direkt till det: för pengarna är detta ett fantastiskt par hörselkåpor. Nu är den här artikeln inte en fullständig recension; Jag tillbringade bara en dag med Orioles (efter att ha slagit på dem, vilket är något du alltid bör göra innan du utvärderar ljudkvaliteten på ett headset - låt dem spela i minst 15 timmar på låg volym)... men jag var väldigt, väldigt imponerad. .

Av de två uppsättningarna hörlurar som släpptes av Sivga, fascinerade Oriole mig mest från början. Varför? För trots träkopparna och 50 mm drivrutiner (båda paren har dem, och de är större och mer kapabla än de som finns i många av de bästa over-ear-hörlurarna till deras prisnivå), är konstruktionen snygg och lätt på 280 g, mjukt minne skumvaddering och glansig finish är det ljud jag gillar bäst.

Sivga berättar för mig att Oriole har "en balanserad, bred stämning, idealisk för klassisk musik och jazzmusik", medan Robin har vad företaget beskrev som ett "ljusare, mer avancerat ljud" riktat till lyssnare på rock, pop och dansmusik. .

Jag lyssnar på mycket rock och pop (och var en professionell dansare, så dansmusik hör till territoriet) och ändå har jag alltid prioriterat en expansiv, detaljerad, skiktad, integrerad föreställning framför ett lite mer edgy sound. rolig och nitisk presentation. Har du det på Oriole? Gud, ja, men jag kommer till det snart.

Sivga Oriole som visar aurikler mot svart bakgrund

Sivga Oriole har stora öronflikar som roterar helt för att ligga platt (Bildkredit: Future)

Min Oriole-provtagare kommer med en hampapåse, 1,8 m färgmatchade flätade kablar, en 6,3 mm adapter och en valfri balanserad kabel för anslutning till hörlursförstärkare, DAC:er och avancerade personliga mediaspelare. utbud: min Astell & Kern A&norma SR25 MKII ville ha dem väldigt mycket, liksom min nya Helm DAC (som jag måste berömma fullt ut, men i ett separat inlägg).

Kablarna är också en fröjd. Kalla mig ytlig om du vill, men eftersom de fästs (säkert och med premiumanslutningar, ska jag lägga till) på varje öronsnäcka, är färgschemat en elegant touch, liksom det faktum att dessa flätade mönster är praktiskt taget omöjliga att knyta. eller trassla in Pannbandet glider tyst på, de stora men lätta öronkåporna svänger för att ligga helt plant och även luta upp eller ner (med hjälp av deras metallförankringspunkter), och den övergripande konstruktionen är stensäker när den bärs.

Jag fick den ljusare finishen av de två alternativen, men båda färgalternativen använder rosenträ (finns oftast på gitarrgreppbrädor) och ser bra ut, med rundade klackar och ett kantigt fyrkantigt mönster som ramar in logotypen som är vackert framhävd på grund av den högblanka finishen. .

Naturligtvis utnyttjar Sivga (som har funnits sedan 2016 men inte riktigt slagit igenom förrän nu) den växande trenden att använda tonewoods i hörlurar, vilket kan piffa upp ljudet vad gäller akustik och resonans, samtidigt som det är en lite bättre. för miljön jämfört med plast- och metallfodral för engångsbruk.

Varför väcker just dessa trälådor mitt intresse mer än många andra? Tja, Sivgas systerbolag är det mycket älskade (och mycket mer premium) Sendy Audio, och även om Orioles finish är iögonfallande, och 50 mm-drivrutinerna verkligen sticker ut på den här nivån, är det inte en fråga om stil längre. ämne Påstådd frekvensgång är 20 Hz till 20 kHz, för en anspråkslös impedans på 32 ohm och hög känslighet på 108 dB, vilket är praktiskt taget ovanligt i den här prisklassen.

Åsikt: Sivga Sätt bara det nya riktmärket för 150 $ hörlurar

Sivga Oriole i förpackningen, visar hampa reseväskan

Sivga Oriole kommer med en hampapåse (Bildkredit: Future)

Börjar jag lyssna på King Buffalos Regenerator, de inledande synthackorden låter expansiva, strukturerade och med precis tillräckligt med utrymme för att lysa, även när kakofonien av gitarrer och trummor närmar sig som ett fortgående godståg. . Det finns en precision i lagren och placeringen här som jag aldrig har hört talas om i nivån.

Körtempot saktar aldrig ner, även när banan rampar upp ytterligare, och detta sker semi-konstant under hela dess nio minuter långa körtid. Det är en av de tuffaste utmaningarna du kunde ha kastat på en Sivga Oriole, men dessa burkar hyllar varje nyans genom topparna och kraschar in i mitten och låter ingenting svälla eller förstöra.

Klappen och skakningarna från tamburinen på Edge of the Edge av Panda Bear och Sonic Boom låter tredimensionellt och verkligt, uppbackat av saftiga, enkelt manipulerade basregister.

Tänk om det verkligen fanns en extra nolla i slutet av priset? Det är inte rättvist, men det är okej. För tydlighetens skull, om dessa verkligen var exklusiva burkar (som deras utseende och konstruktion antyder), kanske du måste lyssna lite mer och kanske ifrågasätta den marginella mjukheten över den övre änden, som kanske bara sjunker lite... men då igen, det är grovt orättvist! För det nominella priset i den audiofila världen, där hörlurar som Meze Audio Liric kan få fyrsiffriga priser, skulle jag säga att det inte finns något som ser ut och låter så bra för pengarna.

Och ja, jag vände ryggen åt high-end ljud den dagen. Sivga Oriole-hörlurarna gav mig glädje och gjorde min musik otroligt livlig och expansiv, och till ett pris som fick mig att le också.

Så det är allt: mer premiumljud? Tja, nej. Du kan fortfarande navigera i menyn utan att behöva beställa... men alternativet Sivga kommer inte att bryta banken, och i dessa tuffa tider är det viktigt.

Sivga Oriole detalj av öronlappar

Ett par bra hörlurar, för 149 € (Bildkredit: Future)

Dela detta