Denna nya ZTE-telefon är ett prisvärt alternativ till Samsung Galaxy S22 Ultra

Denna nya ZTE-telefon är ett prisvärt alternativ till Samsung Galaxy S22 Ultra

Om Samsung Galaxy S22 Ultra finns på din önskelista men över din budget, kanske du gillar utseendet på ZTE Axon 40 Ultra, en ny Android-telefon från det kinesiska teknikföretaget ZTE som ser ut som flaggskeppet från Samsung.

Medan S22 Ultra börjar på $1199.99 / £1149 / AU$1849 för 8GB RAM och 128GB lagring, erbjuder Axon 40 Ultra samma specifikationer för bara $799 / £709 (cirka AU$1200).

Telefonerna är inte särskilt olika på många andra sätt heller. Designmässigt har både Samsung- och ZTE-telefonerna "vattenfall"-skärmar som böjer sig i kanterna, samma skärmstorlek och uppdateringsfrekvens, och samma Snapdragon 8 Gen 1-chipset och batteri. med en kapacitet på 5000 mAh.

ZTE Axon 40 Ultra har till och med vissa funktioner som Galaxy inte har: Den har en selfiekamera under skärmen, så att du inte missar några skärmar, och den laddas snabbt vid 65W.

Det är sant att Samsung Galaxy S22 Ultra är den bästa telefonen överlag: den kommer med en penna och har mycket bättre kameror. Men vi har i stor utsträckning testat båda smartphones, och ZTE är verkligen inte under $400/€400.

ZTE Axon 40 Ultra

(Bildkredit: framtid)

Analys: ZTE är en riktig "bästa telefon"-utmanare

Vi har inte avslutat vår djupgående recension av ZTE Axon 40 Ultra än, men baserat på vad vi har sett hittills är det mycket troligt att den kommer till vår lista över bästa smartphones.

Det ser mycket ut som Galaxy S22 Ultra, som för närvarande toppar listan, både vad gäller känsla och prestanda, och det är de två nyckelegenskaperna hos en telefon som vi lägger mest uppmärksamhet på.

Dess snabbare laddning och avsaknaden av en "punch-hole"-utskärning på skärmen bidrar också till en solid och väl avrundad användarupplevelse.

Det som sviker telefonen är kamerainställningarna: inte dåligt, men inte tillräckligt bra för att konkurrera med Samsung eller nyare iPhones. AI-scenoptimering är inte bra, och autofokusen är också långsam. Den främre kameran är särskilt underväldigande, förmodligen på grund av dess placering under skärmen, och bilder ser otroligt mjuka ut med en läskig auraeffekt runt motiv.

Vi kommer också på att vi saknar Samsungs S Pen - avsaknaden av en penna är vanligtvis inte ett problem på smartphones, men när vår hand säger till vår hjärna "det är en Samsung Galaxy S22 Ultra", letar vi efter pennan vid några tillfällen , och besviken över att inte ha det.

En annan nackdel är batteritiden, eftersom telefonen inte alltid höll en dags användning utan att laddas upp.

Men med denna likhet med Galaxy S22 Ultra som kostar ungefär lika mycket som Samsung Galaxy S22, Xiaomi 12 eller iPhone 13, är det lätt nog att missa några problem. Missa inte vår fullständiga recension mycket snart.