Om du letar efter ett annat e-postalternativ än de vanliga Gmail- och Microsoft Outlook-erbjudandena, finns det en ny tjänst från Vivaldi.

Webbläsartillverkaren har tillkännagivit lanseringen av Vivaldi Mail 1.0, som, precis som sina mer lysande rivaler, är en e-postklient inbyggd direkt i din webbläsare.

Företaget har dock försökt hjälpa sin nya utgåva att sticka ut från mängden med ett antal funktioner som man hoppas ska tilltala konsumenter och företag.

Vivaldi Messenger 1.0

«Vivaldi Mail är en ode till den ursprungliga, enkla och pålitliga kommunikationsformen. Och vi hoppas att du har lika roligt att använda den som vi gjorde att bygga den åt dig, säger Vivaldis vd Jon von Tetzchner.

"E-post kan vara kaotiskt och rörigt ibland, men Vivaldi Mail är partnern du behöver för att få jobbet gjort - att hålla din post organiserad och enkel att navigera."

Företaget säger att det designade Vivaldi Mail, nu tillgängligt på Windows-, Mac- och Linux-datorer, kring "hastighet, elegans och ... anpassning", i syfte att ge användarna möjligheten att göra tjänsten till sin egen.

Detta inkluderar Vivaldi Calendar och Vivaldi Feed Reader, vilket ger dig en enda portal till dina scheman, att göra-listor, nyhetsflöden och mer med dina e-postmeddelanden.

Användare kan kombinera alla sina e-postkonton, inklusive Gmail, Outlook och Yahoo Mail, och hantera dem från Vivaldi Mail, där de sedan kan kategoriseras och genomsökas för att hjälpa till att hitta meddelanden snabbt. E-postmeddelanden indexeras också, vilket innebär att användare kan bläddra i dem offline, och förladdade e-postmeddelanden indexeras innan de öppnas.

Vivaldi ser ut att erbjuda en rad anpassningsalternativ när det kommer till mappar och vyer, med möjligheten att automatiskt lägga e-postmeddelanden i olika vyer, vilket innebär att det kan visas i olika mappar om du vill.

Olika vyer kan slås på eller av via knappar och ett sökfält högst upp, med sju centrala alternativ tillgängliga: Visa uppspelning, Visa anpassade mappar, Visa spellistor, Visa strömmar, Visa skräp, Visa filer och Visa skräp . Medan allt är på som standard kan användare aktivera eller inaktivera specifika val, vilket innebär att de aldrig behöver missa ett viktigt e-postmeddelande.

Det finns också sexton konfigurerbara genvägar för aktiviteter som att skriva nya e-postmeddelanden, svara på e-postmeddelanden, etc., och möjligheten att växla mellan flera olika layouter för att passa dina preferenser.

Nya användare kan komma åt tjänsten genom att ladda ner webbläsaren Vivaldi nu, befintliga användare kan aktivera det nya tillägget genom att klicka inställningar > Allmänt > Produktivitetsfunktioner > Aktivera e-post, kalender och typsnitt.

Dela detta