Windows 11 kommer till Steam Deck men ska jag installera det?

Istället för att Valve ännu inte har sin egen bas för Steam Deck, skrev en Redditor 3D ut sin egen anpassade bas för systemet, och det ser ut som att Valve kan tänka sig något.

Reddit-användaren i fråga, Hannover2k (öppnas i en ny flik), byggde dockan genom att konvertera en Dock-Teck DD0003 USB-C-hubb. De la också till flera andra portar, inklusive två USB 3.0-platser, en SD/MicroSD-plats, HDMI- och LAN-portar och en 45W USB C-Charge-port.

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

Hantverksnivån i denna Steam Deck-säng är imponerande och kan leda till fler 3D-utskrivna dockor i framtiden. Steam har samarbetat med iFixit för att tillhandahålla officiella ersättningsdelar till konsolen, så köpare behöver inte gå till tredjepartskällor för dem, men om du letar efter ett Steam-däck kan den här anpassade tryckta dockan åtminstone inspirera vissa . DIY-alternativ bland Steam Deck-ägare.

Analys: Kan tredjepartsbryggor och DIY Steam Deck göra en officiell docka irrelevant?

Med de senaste nedslående nyheterna om att Steam Deck-dockningsstationen försenats på obestämd tid på grund av covid-relaterade tillverkningsutmaningar, ser det ut som att användarna kommer att behöva vända sig till tredjepartsleverantörer och i allt högre grad sig själva för att fylla tomrummet med Steam Deck-tillbehör.

Det finns redan flera dockningsstationer från tredje part, som UGreen USB-C Multiport Adapter eller j5create USB-C Docking Station, såväl som många andra alternativ på webbplatser som Etsy. Liksom Hannover2k lyckas dock fler och fler köpare med att 3D-printa sina egna fjädrar.

Om Valve inte kan åtgärda sina problem med leveranskedjan kan denna framväxande gör-det-själv- och tredjepartsmarknad allvarligt bromsa försäljningen när den släpper en officiell release.

Å andra sidan kan användare som tillhandahåller sina egna dockor och vaggor innebära att Valve inte behöver oroa sig för att släppa en själv, och till och med tyst kan dra tillbaka planer på att producera dem. Detta skulle ha den extra fördelen att tillåta företaget att fokusera på att producera Steam Deck, som alltid är efterfrågad.

Dela detta