Denna Steam Deck-docka var 3D-printad och det kan göra en officiell docka irrelevant

Denna Steam Deck-docka var 3D-printad och det kan göra en officiell docka irrelevant

I stället för att Valve ännu inte har sin egen bas för Steam Deck, skrev en Redditor 3D ut sin egen anpassade bas för systemet, och det ser ut som att Valve kan tänka sig något.

Reddit-användaren i fråga, Hannover2k (öppnas i en ny flik), byggde dockan genom att konvertera en Dock-Teck DD0003 USB-C-hubb. De la också till flera andra portar, inklusive två USB 3.0-platser, en SD/MicroSD-plats, HDMI- och LAN-portar och en 45W USB C-Charge-port.

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

(Bildkredit: Hannover2k)

Bild 1 av 4

Hantverksnivån i denna Steam Deck-vagga är imponerande och kan leda till fler 3D-utskrivna dockor i framtiden. Steam har samarbetat med iFixit för att tillhandahålla officiella ersättningsdelar till konsolen, så köpare behöver inte vända sig till tredjepartskällor för dem, men om du letar efter ett Steam Deck kan åtminstone den här anpassade tryckta dockan inspirera vissa . DIY-alternativ bland Steam Deck-ägare.

Analys: Kan tredjepartsbryggor och DIY-ångdäck göra en officiell brygga irrelevant?

Med de senaste nedslående nyheterna om att Steam Deck-dockningsstationen försenats på obestämd tid på grund av covid-relaterade tillverkningsutmaningar, ser det ut som att användare kommer att behöva vända sig till tredjepartsleverantörer och, i allt högre grad, sig själva för att fylla tomrummet med Steam Deck-tillbehör.

Det finns redan flera dockningsstationer från tredje part, som UGreen USB-C Multiport Adapter eller j5create USB-C dockningsstation, såväl som många andra alternativ på sajter som Etsy. Men i likhet med Hannover2k, finner fler och fler köpare framgång i 3D-utskrift av sina egna dockor.

Om Valve inte kan fixa sina problem med leveranskedjan kan denna framväxande tredjeparts- och gör-det-själv-marknad allvarligt minska försäljningen när den publicerar en officiell release.

Å andra sidan kan användare som tillhandahåller sina egna dockor och stöd innebära att Valve inte behöver oroa sig för att släppa en själv, och kan till och med tyst dra tillbaka planerna på att producera dem. Detta skulle ha den extra fördelen att företaget kan fokusera på Steam Deck-produktion, som alltid är efterfrågad.