Este juego de terror de ciencia ficcion trata de asustar

Sci-fi är en av de mindre omsjungna subgenrerna inom skräckspel, åtminstone jämfört med rikedomen av zombie-angripna titlar. De siffrorna kommer dock att öka 2023, när de små grå männen kommer till stan.

Refugium Games trailer för det kommande överlevnadsskräckspelet Greyhill Incident visar ett tidigt 90-tals USA som plågas av en utomjordisk invasion, och som utplånar "de flesta" av utomjordingarna samtidigt som scenen är här på jorden.

Det kommer att behöva konkurrera med omstarterna av några av de bästa skräckspelen, med Resident Evil 4 planerad att släppas i mars 2023. Men om trailern för Greyhill Incident är bra bör vi förbereda oss för en ganska unik upplevelse i början. Days of Refugium Titel.

utstråla mig

Du spelar som Ryan Baker, och enligt Greyhill Incident Steam-sidan (öppnas i en ny flik) är han en vanlig kille från tidigt 90-tals Amerika. När andra utforskar konspirationsteorierna som hyllats av media efter det kalla kriget, inser Ryan snart att han och hans grannar i Greyhill är i centrum för en mycket större och dödligare lögn än någon hade föreställt sig.

"Utrustad med ett basebollträ och några kulor i sin revolver tar historien dig genom det atmosfäriska området Greyhill, som är översvämmat av UFO:n och gråa utomjordingar", står det i synopsis.

När det kommer till både PC och konsol, verkar Greyhill Incident ha massor av logiska pussel. Du förväntas söka efter föremål och lösa dem om du vill återförenas med dina grannar för att kämpa för din överlevnad mitt i den utomjordiska invasionen av din en gång så fridfulla stad.

Utomjordingarna i fråga är nyfikna små grå män. Lite är nyckelordet här; Kombinera hans diminutiva statur med de stereotypa mandelformade ögonen och näsborrarna, och en av dem ser ganska komisk ut på egen hand. Det är när de börjar närma sig en masse som rädslan verkligen sätter in.

Trailern visar inte lika många exempel på kampen som dessa gråhyade besökares invaliditet och sedan flykten. Det kan vara så att Greyhill-incidenten har ett element av försvarslöshet, genom att använda cloaking-mekanismer istället för skottlossning som man ser i Amnesia-spelen (även om detta kan förändras i Amnesia: The Bunker, där huvudpersonen kommer att vara beväpnad med en pistol).

2023 är ett år som redan verkar staplat när det kommer till överlevnadsskräck, så Greyhill Incident kommer inte att vara ensam. Med Dead Space-remaken och Killer Klowns From Outer Space också tickar i sci-fi-rutorna, kan vi inte vänta på att se hur Refugiums jungfruresa står sig mot föremål som redan finns på våra önskelistor.

Dela detta