Camtasia 2022 är ute nu, och utvecklaren TechSmith har lagt till ett antal kreativa funktioner till den populära programvaran för videoinspelning och redigering.

Verktyget, som toppar vår lista över de bästa skärminspelningarna, har ett antal nya tillägg. Skaparna av Camtasia säger att de är "designade för att hjälpa kunder att berätta en fängslande historia med muspekaren och enkelt lägga till visuella effekter och bearbetning som gör videor mer engagerande."

Höjdpunkter inkluderar markörförbättringar, nya övergångar, transkriptionsverktyg, mallar, videoeffekter och en förenklad exportprocess när du spelar in din skärm på Windows.

Vad är nytt på Camtasia 2022?

Markörförbättringar toppar listan över uppdateringar TechSmith rullar ut. Användare kommer nu att kunna redigera och lägga till markörsökvägar efter att ha sparat och åsidosätt OS-standardmarkören.

I ett försök att hjälpa användare att "skapa mer professionella och visuellt tilltalande videor på ännu kortare tid", har Camtasias arbetsflöden också förfinats. Förutom strömlinjeformad export har skärminspelningsprogrammet nu ett förnyat bibliotek som innehåller över 1000 XNUMX mallar och anpassningsbara element, inklusive musikspår och animerade titlar.

Audiate-integrationen förtjänar ett särskilt omnämnande eftersom det gör videorna mer tillgängliga för en större publik. Audiate är TechSmiths ljudredigerare, som automatiskt transkriberar videor till redigerbar text. Camtasia-användare kan nu enkelt överföra inspelningar mellan de två verktygen och tillämpa redigerade avskrifter på sin tidslinje.

På videoeffektsidan introducerade TechSmith 30 nya övergångar, samt Spotlight- och Outline Edge-effekter för att fånga publikens uppmärksamhet eller få videor att se ut som tecknade filmer. Samtidigt tillåter det nya blandningsläget användare att blanda bilder från två typer av media för att skapa filmiska effekter av hög kvalitet.

"Vi strävar efter att göra Camtasia till den bästa videoredigeraren som finns tillgänglig för videoexperter som har begränsad tid att lära sig att redigera videor. Den nya Camtasia 2022 gör det snabbare och enklare att skapa utbildnings- och träningsvideor, samtidigt som den erbjuder fantastiska nya effekter för programvarudemovideor." sa Wendy Hamilton, VD för TechSmith.

Camtasia 2022 är tillgänglig nu för €299.99 / €289.07, med reducerade priser tillgängliga för ägare av 2020 och 2021 års utgåvor.

Dela detta