Den här billiga Bluetooth-högtalaren kanske inte är snygg, men den kommer att göra dina samtal tydligare

Den här billiga Bluetooth-högtalaren kanske inte är snygg, men den kommer att göra dina samtal tydligare

Dessa huvudvärksframkallande Zoom- och Teams-möten kan vara ett minne blott, tack vare en ny dialoghöjande Bluetooth-högtalare från ZVOX.

Det Massachusetts-baserade ljudföretaget började som ett hemmabiohögtalarföretag, men har nyligen specialiserat sig på hörlursteknik och tillämpar den expertisen på sin senaste AV70 Bluetooth-högtalare: AccuVoice.

Designad för att förbättra tal i konferenser och videosamtal, såväl som dialog i filmer, program och spel, använder högtalartelefonen ZVOX exklusiva AccuVoice dialogförtydligande teknologi för att få röster att låta tydligare och lättare att förstå, även vid låga frekvenser.

Enligt ZVOX är högtalaren kapabel att öka ljudfrekvenserna i talområdet, samtidigt som bakgrundsljud dämpas, vilket gör dialogen mycket lättare att förstå, även i bullrigare miljöer.

Den bärbara högtalaren är 4 tum bred och 2,2 tum hög och har en känslig handsfree-mikrofon.

Det finns också ett inbyggt batteri, som håller enheten igång i 24 timmar på en enda laddning, plus knappar på toppen för att låta AccuVoice slås på/av, samt volym, videopaus/omstart och telefonsvar och kommandon för häng. .

ZVOX AV70 finns till försäljning nu på ZVOX.com (öppnas i en ny flik), prissatt till €99.99 (cirka $81 eller AU$147).

Analys: Den här billiga smarta högtalartelefonen kan erbjuda välkommen lättnad från konferenssamtalshelvetet

ZVOX AV70 AccuVoice Bluetooth-högtalare ovanifrån produktbild

(Bildkredit: ZVOX)

Tack vare pandemin kommer de flesta av oss att ha fått utstå timmar av långa konferensmöten genom kraftlösa och ofta små bärbara högtalare.

Att förstå vad vänner, familj och kollegor säger kan ofta vara en utmaning när det också finns mycket omgivningsljud, vilket gör en dedikerad högtalare för detta ändamål till en game changer, särskilt för hörselskadade. Kommer det att bli en av de bästa Bluetooth-högtalarna på marknaden? Det ger verkligen ett övertygande förslag.

Vad vi verkligen hoppas på med AV70 är dock att AccuVoice-tekniken kan motverka kvalmigheten i videosamtal. Det är vanligtvis tack vare extrem ljudkomprimering (som den som används av Zoom och Microsoft Teams), som så ofta leder till trötthet i lyssnaren – om ZVOX kunde klara av det med AV70, kan de där oändligt långa onlinemötena äntligen bli uthärdliga...