State of Origin 2021 Game 1: livestream NSW Blues vs Qld Maroons var som helst

State of Origin 2021 Game 1: livestream NSW Blues vs Qld Maroons var som helst

Det är ursprungstid! Starten på årets State of Origin-serieöppning är inte långt borta och vi kommer snart att ta reda på om NSW Blues är lika bra på planen som de ser ut på pappret.

Match 1 i 2021 State of Origin Series äger rum ikväll klockan 8.

State of Origin Game 1: livestream och tid

Det är nästan startpistolen! Kvällens NSW vs Qld-match äger rum på Queensland Country Bank Stadium i Townsville, Australien med matchen planerad att starta klockan 8:10 AEST. Aussies kan se State of Origin Game 1 live och gratis på Channel 9, medan en försenad sändning kommer att sändas på Fox Sports och Kayo (öppnas i en ny flik). Letar du utomlands? Prova Watch NRL (öppnas i en ny flik).

Efter det senaste utbrottet av Covid-19 i Melbourne och den efterföljande låsningen har Origin Game 1 flyttats till ett mycket mindre neutralt territorium i Townsville, Queensland, vilket ger Maroons hemmaplansfördel.

Trots detta bakslag ser NSW Blues starka ut. Laget består av spelare från Penrith Panthers, som har dominerat NRL-serien i år. Pantern som gör sin Origin-debut i det första avsnittet av serien inkluderar Brian To'o, Jarome Luai och Liam Martin.

Blues tränare Brad Fittler kommer att försöka få ut det mesta av dessa spelares förtrogenhet med varandras spelstil. De kommer också att få sällskap av sin Panthers-lagkamrat Nathan Cleary på planen.

NSW Blues har verkligen stjärnkraft på sin Origin-lista, inklusive Latrell Mitchell, Josh Addo-Carr och James Tedesco. Queensland manager Paul Green medgav att Maroons hade en orolig förberedelse och att Blues var "på pappret ett bättre lag".

Men som vi vet är Origin en annan sorts best och allt kan hända. Queensland vann förra årets State of Origin-serie i vad som var en enorm upprördhet för NSW-laget, återigen den mest erfarna sidan 2020, även om det aldrig gav resultat.

Ikväll kommer NSW Blues att försöka vända utvecklingen, medan Queensland hoppas kunna göra en kraftfull prestation för hemmapubliken, trots skador som ådragits under uppbyggnaden.

Vill du se början av serien? Så här ser du State of Origin Game 1 live, var du än är.

Hur man ser State of Origin Game 1 i Australien

Alla tre State of Origin-spelen kommer att sändas live och gratis på Channel 9 i Australien. Du kan se Game 1 ikväll, onsdag 9 juni klockan 8:10 AEST. Du kan även streama spelet live från Channel 9:s streamingplattform 9Now (öppnas i en ny flik).

Det kommer också att sändas försenat på Fox Sports och Kayos streamingtjänst (öppnas i en ny flik) efter att spelet är slut.

Hur man ser State of Origin Game 1 från utlandet

Fans som bor utanför Australien, Nya Zeeland eller Stillahavsöarna kan titta på hemstaten online med streamingtjänsten Watch NRL (öppnas i en ny flik).

Watch NRL kräver ett abonnemang och erbjuder tre olika paket:

Veckovis: 17 USD / 13 € / 17 € / 20 AU€
Månatlig: 33 USD / 25 € / 33 € / 39 €
Årlig: 165 USD / 130 € / 155 € / 199 AU€

Hur australiensare streamar State of Origin Game 1 live från utlandet

Om du är en australiensare som vill se denna gratis kanal 9-bevakning men för närvarande befinner dig utomlands, kommer du att upptäcka att åtkomsten är geoblockerad. Det är irriterande, men inte oslagbart, eftersom du kan prova att använda ett VPN för att ställa in IP-adressen för din bärbara dator, telefon eller streamingenhet till en adress i Australien och titta som om du var i landet.

Använd ett VPN för att streama originalstatus var som helst