Låt oss inse det, ingen gillar att hantera Windows-uppdateringar. Vi har alla haft frustrationen att starta upp eller ställas inför "Din enhet installerar uppdateringar", en process som alltid verkar ta sekunder eller timmar.

Lyckligtvis är Microsoft på väg att lansera en ny tjänst som den säger kommer att hjälpa användare att få mer kontroll över sina Windows-uppdateringar för att säkerställa att denna process är så smidig som möjligt.

Windows Autopatch, som ursprungligen riktar sig till företagskunder, förväntas komma in i en offentlig förhandsvisning denna vecka, vilket innebär att en allmän release närmar sig.

Automatisk Windows-reparation

Windows Autopatch tillkännagavs först i april 2022 och syftar till att hjälpa IT-administratörer att hantera distributionen av Windows 10- och Windows 11-uppdateringar i ett företag, inklusive funktionsuppdateringar, drivrutiner, firmware och appuppdateringar från Microsoft. 365.

Tjänsten kommer att kunna upptäcka vilka uppdateringar som behöver göras genom en serie "testringar" och kommer att kunna verifiera inställningar genom Microsoft Endpoint Manager, med administratörer som bara behöver följa instruktionerna för att det ska fungera.

Kunder med minst en Windows 10 eller Windows 11 Enterprise E3-licens kommer att vara kvalificerade för den nya tjänsten och kommer att behöva Intune, Azure Active Directory och Microsoft 365 Apps for Enterprise för att vara korrekt konfigurerade.

”Vad ska man komma ihåg om man är IT-administratör? Du kan fortsätta att använda de verktyg och processer som du är van vid att hantera och distribuera uppdateringar, eller så kan du ta ett handgrepp och låta Windows Autopatch göra det åt dig, säger Microsoft. sa Lior Bela (öppnas i en ny flik) under Autopatchs första avslöjande i april 2022.

”Att ändra sättet att göra saker på, även om den förändringen gör det enklare, gör att de flesta som driver stora IT-organisationer stannar upp. Genom att gå med i den offentliga förhandsvisningen kan du komma igång med Windows Autopatch och förbereda din organisation för att dra nytta av storskaliga tjänster."

Tidigare släppte Microsoft de flesta av sina programvaror och säkerhetsuppdateringar på ett specifikt datum: Patch Tuesday. Företaget har dock nu meddelat att Patch Tuesday-släpp kommer att sluta sommaren 2022, med Autopatch som tar dess plats.

Dela detta