Tienes razon muchos de tus correos electronicos de trabajo son

Cybersäkerhetsforskare och media varnar webbplatsägare och administratörer att inte falla för den senaste högprofilerade bluffkampanjen som hotar att läcka känslig data från en svartlistad webbsida med spam och skada ditt rykte.

BleepingComputer har rapporterat att ett nytt nätfiske-e-postmeddelande är på väg och riktar sig till webbplatsägare och administratörer runt om i världen.

I mejlet säger sig avsändaren ha "hackat" mottagarens hemsida och stulit känsligt innehåll där. För att förhindra att denna data läcker (eller säljs) online kräver angriparen en betalning på €2500 XNUMX till en Bitcoin-plånbok.

betala ansökan

I huvudsak hotas mottagarna av en icke-existerande ransomware-attack som redan skulle ha riktat in sig på deras system.

Angriparen hotar också att skicka meddelanden till företagets partners, leverantörer och kunder, och att "avindexera" alla länkar på webbplatsen som är rankade i sökmotorer, vilket enligt mejlet är möjligt "baserat på ca. blackhat-tekniker som [har] använt tidigare för att avindexera våra mål."

Avsändaren hotar också att placera företaget "på alla svarta listor i landet". Även om detta hot är vagt, är det utformat för att ingjuta rädsla. Och naturligtvis listar e-postmeddelandet två bitcoin-adresser till vilka offren uppmanas att göra betalningar.

En av adresserna har inte skickat eller tagit emot bitcoins sedan starten, men den andra fick en betalning på $2500 XNUMX, vilket tyder på att antingen någon föll för bluffen eller att bedragarna själva försöker göra affärer.

Dessa e-postmeddelanden, kända som nätfiskebedrägerier, kan vara skrämmande att läsa, särskilt för mindre tekniskt kunniga företagsägare, men de är i huvudsak bluff. Det är därför det är viktigt att användarna ifrågasätter varje e-postmeddelande de får och inte tar allt de ser till nominellt värde.

Istället för att skynda sig att göra betalningar är det bättre för mottagarna att markera e-postmeddelandet som spam och ta bort det, samt flagga bitcoin-adressen i bitcoin-missbruksdatabasen.

Dela detta