En ny rapport tyder på att Roku kan vara i förhandlingar om att köpas upp av Netflix, efter ett stenigt år då dess aktier har fallit runt 80% sedan juli förra året.

Nyheten kommer från Business Insider (öppnas i en ny flik) som säger att källor som är bekanta med saken sa att Roku hade diskuterat ett Netflix-förvärv under de "senaste veckorna".

Rapporter ger bränsle till elden och rapporterar att Roku har stängt sitt aktiehandelsfönster för alla anställda.

Normalt skulle anställda fritt kunna sälja någon av sina aktier vid denna tidpunkt, men Roku har tagit bort den möjligheten.

Sådana åtgärder är vanligtvis förbehållna när ett företag är på väg att avslöja detaljer som kan ha en väsentlig inverkan på dess aktiekurs för att förhindra insiderhandel, en praxis där anställda med insiderinformation köper eller säljer sina aktier rättvist före en annons och gör orättvis vinst . .

Varför skulle Netflix köpa Roku?

Den stora frågan som jag är säker på att många av er ställer sig är: varför?

En enkel första gissning kan vara att Netflix vill utveckla sin egen streamingenhet. Roku har skrivit historia med några av de bästa streamingenheterna som Roku Express (2019), såväl som 4K-erbjudanden som Roku Streaming Stick+ eller Roku Streaming Stick 4K (2021). Som sådan skulle det vara en utmärkt partner på detta område.

Men om Netflix har en egen strömningsenhet skulle det vara konstigt om det inte erbjöd denna hårdvara någon form av exklusivitet för sitt strömmande innehåll. Eftersom hans följare inte är där han vill att de ska vara, skulle det inte vara en bra idé. Netflix ska göra det så enkelt som möjligt att komma åt dess innehåll och maximera antalet tittare, utan att begränsa dem genom att tvinga oss att köpa en specifik enhet.

Istället verkar det mycket mer troligt att Netflix letar efter Roku-annonser.

Den här historien håller på att gå sönder, när vi lär oss mer detaljer kommer vi att uppdatera den här sidan med allt vi vet. Du kan behöva uppdatera sidan för att se den senaste informationen.

Dela detta