Las cuentas de Microsoft 365 son objeto de nuevas estafas

En ansenlig minoritet (5 %) av alla marknadsföringsmeddelanden öppnas av bots, eftersom bedragare flockas till "klickbedrägerirobotar" för att fejka e-postkonverteringar om Polygraph tror på forskningen.

En extremt populär variant av cyberbedrägeri, "klickbedrägeri", är där webbplatsägare använder bedrägliga metoder som bots eller automatiserade skript för att fejka legitima klick på sina annonser.

Eftersom dessa webbplatsägare får betalt baserat på antalet personer som klickar på deras annonser, genererar detta intäkter för bedragaren.

Hur fungerar processen?

Denna process innebär att bedragare skapar ett konto på en annonsörs webbplats. Bedragaren får sedan ett mejl med en länk för att aktivera kontot, enligt Trey Vanes, Polygraphs marknadschef.

Botarna, som är programmerade att övervaka bedragarens inkorg efter nya e-postmeddelanden, klickar på länkarna i dessa e-postmeddelanden.

Vanes säger att detta lurar annonsörer att tro att listorna är verkliga, så de börjar skicka marknadsföringsmail till bedragare.

Dessa marknadsföringsmeddelanden öppnas sedan av scammer-bots eftersom de är programmerade att öppna alla e-postmeddelanden och klicka på deras länkar, vilket lurar annonsören att tro att de får ett engagemang.

Men det är inte bara klickbedrägerier som kostar brittiska företag dyrt.

En klar majoritet, 64 %, av de brittiska företagen har varit med om en ekonomisk brottsincident under de senaste två åren, enligt en PWC-undersökning av 107 brittiska företag, långt över det globala genomsnittet på 46 %.

E-posttjänster fortsätter att spela en betydande roll i denna typ av bedrägeri som drabbar brittiska företag.

Undersökningar av säkerhetsleverantören Ivanti fann att nästan tre fjärdedelar (74 %) av organisationerna sa att de hade blivit offer för en nätfiskeattack under det senaste året, mestadels via e-post.

Dela detta