Company of Heroes-utvecklaren Relic ger bort ett spel för att fira sitt 25-årsjubileum, även om det inte är en av dess kärntitlar.

Armour of Heroes är ett arkadskjutspel för flera spelare uppifrån och ned som ställer dig och tre andra spelare mot rudimentära tankskärmytslingar. Det finns nio spellägen att välja mellan, ett urval av kartor och fordon att växla mellan, och till och med möjligheten att spela multiplayer, co-op eller PvP mot AI.

Spelet släpptes ursprungligen i oktober 2020 för att fira 60-årsjubileet för Sega (Relics moderbolag), men var bara tillgängligt under en begränsad tid innan det drogs ut från Steam-butiken. Men det är nu tillbaka och kan lösas in genom att skapa ett Relic Community-konto och länka det till din Steam-profil. Du måste vara snabb, eftersom kampanjen slutar idag (23 juni).

Vi skulle inte oroa dig för mycket om du är sen till festen. Som ett arkadskjutspel för flera spelare är spelets enda likhet med den större Company of Heroes-serien dess namn och tema. Arkadspelet gjordes inte ens av Relic, utan av en liten studio som heter The Eccentric Ape, som är specialiserad på att porta spel mellan system.

Förvänta dig inte att gratisspelet ska spränga dig eller hitta någon som väntar på deras onlineservrar. Men om du känner för att njuta av några gratisminuter av arkadbilskrig med dina vänner kan det vara värt det.

En skärmdump från en Armour of Heroes-match, som visar fyra stridsvagnar som träffar varandra

(Bildkredit: Sega/Future)

Hur man gör anspråk på hjälterustning

Om du vill få tillbaka Armour of Heroes är det här vad du behöver göra:

  • Gå till Company of Heroes community-webbplats (öppnas i en ny flik) och skapa ett gratis konto
  • Klicka på Armor of Heroes-bannern högst upp på sidan, som tar dig till en belöningsskärm.
  • Följ instruktionerna för att länka dina Relic- och Steam-konton
  • Gå tillbaka till belöningssidan och klicka på "gör anspråk" för att lägga till Armor of Heroes till ditt Steam-konto
  • Starta Steam och ladda ner spelet via ditt bibliotek

Nu kan du kämpa dig igenom andra världskrigets sand när du vill.

Dela detta