En felaktig uppdatering skickad av Hewlett Packard Enterprise (HPE) resulterade i förlusten av 77 TB av kritisk forskningsdata vid Kyoto University, accepterade företaget.

HPE släppte nyligen en mjukvaruuppdatering som bröt ett program genom att ta bort gamla loggfiler, och istället för att helt enkelt ta bort dem (som fortfarande skulle säkerhetskopieras på högkapacitetslagring), raderade den nästan allt, inklusive loggfilerna. i systemet. backup, meddelade Tom's Hardware.

Som ett resultat gick omkring trettiofyra miljoner filer, genererade av fjorton olika forskningsuppsättningar, helt klart förlorade från fjortonde till sextonde december.

HPE förklarat

I ett pressmeddelande, publicerat i Japan, accepterade HPE det fulla ansvaret för den katastrofala olyckan:

«Från kl. 5 den 32 december 12 till kl. 43 den XNUMX december XNUMX, på grund av en defekt i programmet som stöder lagring av superdatorsystemet (tillverkat av japanska Hewlett Packard), [fel] superdatorsystem”, noterar en grov (Google) översättning av pressmeddelandet.

"Som ett resultat genererades en krasch där viss data i masslagringen (/LARGE0) oavsiktligt raderades. […] Backupregistret från det förflutna som ursprungligen var värdelöst på grund av ett problem med vårdslös modifiering av programmet och dess tillämpningsprocedur i backupprogrammets reparationsfunktion av det japanska landet Hewlett Packard, distributören av superdatorsystemet. Filraderingsprocessen fungerade inte på samma sätt som filraderingsprocessen i /LARGE0-katalogen.

Sedan dess har säkerhetskopieringsprocessen på superdatorn avbrutits, tills mjukvaruproblemet var löst och nödåtgärder införlivades för att säkerställa att något sådant aldrig händer igen. När detta inträffar planerar universitetet att starta om säkerhetskopieringen.

Det hävdades också att forskare från början trodde att omkring hundra TB data hade gått förlorade.

Via: Toms Material

Dela detta