En kommande uppdatering av Microsoft Excel kan vara på väg att lösa en vanlig frustration för användare över hela världen.

En ny post i Microsoft 365 färdplanen (öppnas i en ny flik) har avslöjat att användare snart kommer att kunna infoga data direkt från en bild eller bild i kalkylarket.

Microsoft noterar att användare kommer att kunna lägga till tabelldata från en bild från fliken Data, en välkommen uppdatering för många, vilket sparar dem den tråkiga processen att manuellt mata in data som de brukade göra.

Excel-databilder

Uppdateringen är fortfarande listad som "under utveckling" när detta skrivs, men Microsoft har publicerat ett allmänt tillgänglighetsdatum juni 2022, vilket innebär att en release kanske inte är för långt borta.

När den väl har släppts kommer funktionen att vara tillgänglig för alla Microsoft Excel webbanvändare över hela världen.

Excel har redan en bilddatafunktion, tillgänglig för Mac, iPhone och Android, som analyserar en bild för relevant data som sedan kan redigeras och klistras in i ditt kalkylark.

Nyheten är den senaste i en serie av de senaste uppdateringarna av Microsoft Excel som verkar grundläggande, men som kommer att vara mycket välkomna för användare över hela världen.

Detta inkluderar möjligheten att tillåta användare att placera hyperlänkar i kommentarer som lagts till i kalkylblad, snarare än det tidigare formatet att bara lägga till dem i vanliga textkommentarer och klistra in dem manuellt i en webbläsare.

Microsoft avslöjade också nyligen att det kommer att ge mjukare rullningsstöd till Excel-skrivbordsappen, vilket förhoppningsvis kommer att resultera i en mycket bättre användarupplevelse och sätta stopp för att oavsiktligt knäppa till oönskade slumpmässiga celler eller förlora all din data. . av en viktig arbetsuppgift.

Slutligen introducerade företaget ett nytt JavaScript API i november 2021 som gör det möjligt för utvecklare att skapa sina egna anpassade datatyper i Excel. Dessa nya anpassade datatyper kan innehålla bilder, entiteter, arrayer och formaterade numeriska värden, alla med stöd av dina egna anpassade datakällor. Dessa nya Excel-datatyper kan också användas som in- och utdata.

Dela detta