En av Googles mest missförstådda appar får en användbar uppdatering som kan hjälpa dig att bli av med oönskade saker från din Android-telefon.

Som namnet antyder kontrollerar appen Files by Google alla filer, appar och andra saker på din Android-enhet, men det kan ofta ge en något rörig och till och med förvirrande upplevelse.

En uppdatering av appen lägger dock till en mängd nya sökchipfilter för att hjälpa dig att snabbt och enkelt hitta objekt som kan raderas för att frigöra molnlagringsutrymme.

Uppdatera filer från Google

Sökmarker försöker i huvudsak visa möjliga resultat när en användare skriver in i sökfältet, och erbjuder förslag på autoslutförande och andra möjligheter för vad de tror att de letar efter.

Användare kommer nu att se nya filter när de kommer åt menyn "Bläddra" i Google Files. Till exempel kommer att välja appar från den här menyn nu erbjuda alternativet att filtrera vissa grupper (för närvarande "stora appar", "oanvända appar" och "spel"), och varje lista kommer också att visa ytterligare information, såsom storleken på appen och när uppdaterades senast. .

Appen låter flera filter vara aktiva samtidigt, vilket gör att du till exempel snabbt kan upptäcka spel du har installerat men aldrig spelat.

Verktyget verkar vara aktivt nu, så användare bör se till att uppdatera sina Files by Google-app så snart som möjligt för att dra nytta av det.

Företaget introducerade nyligen också sökfilter i flera av sina programvaruverktyg för Google Workspace, inklusive Gmail och Google Drive, vilket ger användarna ett snabbare sätt att hitta den exakta filen de letar efter.

I framtiden, istället för att bara använda sökord som "marknadsplan" eller "försäljningsrapport", som kan ge resultat som är för breda, kan användare använda sökpunkter för att visa mer relevanta resultat.

Resultaten kan vara filtyper, som ett Google-dokument, PDF eller bild, men de kan också vara relaterade till en specifik person, en plats (till exempel på en delad enhet eller mapp) eller datumet för den senaste sökningen. modifiering av en fil.

Via Android Police

Dela detta