Eran av att bombarderas med irriterande popup-meddelanden och varningar i din webbläsare kan snart vara över tack vare en ny Google Chrome-uppdatering.

Företaget avslöjade hur det gör Chrome till "en mer användbar webbläsare" genom att använda verktyg för maskininlärning som körs i programvaran och kan stänga popup-fönster innan användaren vet om det.

Förändringen, som förväntas dyka upp i Chrome 102 senare i år, innebär att webbläsaren kommer att kunna granska en webbsida när den laddas och förutsäga om behörigheter för aviseringar eller andra uppmaningar sannolikt kommer att beviljas. Annars, låt oss säga att om webbplatsen har flaggats som irriterande eller skadlig tidigare, kommer meddelanden att blockeras automatiskt.

Google Chrome-aviseringar

"Å ena sidan hjälper sidaviseringar att ge uppdateringar till de webbplatser du bryr dig om; å andra sidan kan förfrågningar om meddelandetillstånd bli ett krångel”, noterade Google i ett blogginlägg (öppnas i en ny flik) som tillkännager nyheten.

"Vårt mål är att skapa en webbläsare som är genuint och kontinuerligt användbar, och vi är glada över möjligheterna som ML erbjuder."

Google Chrome låsavisering

(Bildkredit: Google)

När du besöker en sådan webbplats kommer användare (ironiskt nog) att få en varning som informerar dem om att meddelanden har blockerats automatiskt.

Google tillade att eftersom uppdateringen är inbyggd i Chrome är ML-modellerna fokuserade på din specifika enhet och användning, vilket innebär att din data förblir privat.

Flytten är Googles senaste drag för att använda artificiell intelligens och maskininlärning för att förbättra användarnas onlineupplevelse.

Tjänsten drivs av en helt ny maskininlärningsmodell från Google som bygger på det arbete företaget påbörjade med sitt Safe Browsing-verktyg i Chrome, samt dess inbyggda nätfiske-detektering i Chrome för att hjälpa till att upptäcka skadliga eller kriminella webbplatser. Krom. flera webbadresser.

Sedan lanseringen i mars 2022, säger Google att verktyget har identifierat "2,5 gånger fler potentiellt skadliga webbplatser och nätfiskeattacker än den tidigare modellen, vilket resulterat i en säkrare webb."

Företaget hoppas också kunna använda samma teknik i framtiden för att ge användarna ett mer attraktivt och intuitivt verktygsfält i Chrome. Verktyget kommer att visa olika knappar ibland, som att visa dela-knappen tydligt på sociala medier eller röstsökningsknappen om en användare använder Chrome på en mobil enhet.

Google siktade på att agera på skadliga aviseringar i oktober 2020, när det blockerade varningar från webbplatser (öppnas i en ny flik) som försökte begära tillstånd eller missbruka aviseringar på ett bedrägligt sätt och varnade användare för att webbplatsen kunde ha dåliga avsikter. .

Dela detta