Microsoft är känt för att rulla ut produkter som Edge-webbläsaren och Bing-sökmotorn rakt under näsan på oss vid varje tillfälle vi får. Men vissa människor upptäcker just att mjukvarujätten gärna betalar användarna för att använda dess tjänster, till exempel genom att erbjuda Minecraft "Minecoins" till användare som gör bytet, en marknadsföringstaktik som verkar rikta sig till en yngre publik.

Att få betalt för att använda Edge eller Bing är inget nytt: Microsoft Rewards har funnits i några år och belönar användare med poäng för att de använder produkterna under en längre tidsperiod.

Just nu säger Microsoft Rewards-webbplatsen (öppnas i en ny flik) att du kan tjäna fem poäng per Bing-sökning, och dessa poäng kan lösas in mot andra belöningar som presentkort eller kuponger till olika återförsäljare som Starbucks eller Amazon.

Det här är inte ens första gången Microsoft har försökt använda spelet för att locka Windows 10- och Windows 11-användare att hoppa av skeppet, eftersom poäng kan lösas in för Xbox-presentkort, Game Pass Ultimate och ännu mer. valutor i spelet som som de i Roblox. Robux', och det är värt att nämna att Microsoft Rewards har erbjudit Minecraft-relaterat innehåll under en tid.

Reddit-användaren u/TrueTech0 postade en skärmdump av en marknadsföringsbox på PCMR-forumet som visar att i det här fallet kommer du att belönas med 330 Minecoins om du går med i belöningsprogrammet och använder Bing-webbläsaren på Edge i fem dagar.

microsoft_are_literally_paying_you_to_use_edge de r/pcmasterrace

Dessa "Minecoins" används för att köpa anpassat innehåll på Minecraft Marketplace, men bara om du använder Bedrock-versionen av spelet. För Java-användare kan du modifiera spelet gratis med onlinenedladdningar, vilket Bedrock-användare kan göra. Det har jag inte, men Bedrock har vissa fördelar, nämligen lägre strålspårningsförmåga och systemkrav.

Detta betyder också att Bedrocks spelarbas tenderar att vara yngre än Java-servrarna, givet att spelet kommer att köras på nästan vad som helst. Men även om marknadsföringen av programvara till barn som använder mynt i appen verkar som en omedelbar röd flagga, finns det en gråzon i allt detta. Trots allt spelar många vuxna också Minecraft och Roblox, men det är svårt att se att det inte kommer att tilltala barn som inte har tillgång till riktiga pengar för att köpa valuta i spelet.

Data är en tjejs bästa vän.

Microsoft Rewards ger dig inte riktiga pengar, så tänk dig att det är Vbucks eller något. (Bildkredit: Shutterstock/pathdoc)

Microsoft försöker inte marknadsföra dessa belöningar till barn som en läskig superskurk; Marknadsföring är trots allt marknadsföring, och det stannar inte när det kommer till barns intressen, som vi kan se från andra annonser i branschen, från spannmål och snabbmat till YouTube-kanaler.

Detta väcker dock frågan: vad vinner Microsoft på att ta marknadsandelar i en gratistjänst? Svaret är verkligen enkelt: det är information.

Din data är värdefull, så det är ingen överraskning att Google och Microsoft är så engagerade i att behålla användarna, men den här typen av marknadsföring är osannolikt skadlig på något sätt, även om den verkar moraliskt tvetydig. . Google Chrome samlar också in en del av dina data, som nästan alla andra webbläsare gör, såvida du inte hittar en specialiserad som förhindrar detta från att hända eller inaktiverar datasynkronisering i inställningarna, valfritt.

Yngre barn kanske inte har de tekniska färdigheterna att följa instruktionerna på skärmen för att byta. Men med tanke på hur snabbt de kan ta reda på hur de ska använda enheterna, skulle jag inte säga att det verkligen är förebyggande: jag minns tydligt att jag satte upp proxyservrar för att komma åt flash-spel på mina skoldatorer när jag precis var i puberteten, och Microsoft guidar det enkelt. göra en förändring om du läser något av ditt marknadsföringsmaterial.

Det finns nog inget att oroa sig för

Microsoft Edge webbläsare på bärbar dator

Edge får verkligen inte den kärlek den förtjänar på grund av dess förbättringar under de senaste månaderna. (Bildkredit: Shutterstock.com/monticello)

Ändå är jag tveksam till att smutskasta Microsoft för allt detta, eftersom det egentligen inte går utöver vad dess konkurrenter gör när det kommer till datainsamling; den enda skillnaden är att du kan hämta något, förmodligen gratis om inte. Jag tror inte att din data har något värde.

Microsoft-belöningar är endast för invånare i USA (exklusive Puerto Rico), men om du är glad att installera Edge-webbläsaren och ställer in din standardsökmotor på Bing, kan du tjäna en blygsam summa pengar (i form av kupong) helt enkelt genom att använda din enhet. som vanligt.

Om du tillåter yngre barn att komma åt dina personliga enheter, se till att du har föräldrafilter eller inställningar på plats, eftersom Bing är välkänt som webbläsaren för att hitta ... eh, vuxet innehåll, och dessa belöningar kommer att vara kopplade till ditt personliga. Microsoft konto.

Det finns den extra bonusen att Edge faktiskt är en fantastisk webbläsare nuförtiden, särskilt om du migrerar från Chrome: de körs båda på Chromium, så de stöder många av samma tillägg, och Edge tar inte upp ditt minne, så mycket.

Kom ihåg att detta är ett personligt val av de bästa webbläsarna och sökmotorerna att installera, så låt inte Microsofts hårdhänta marknadsföringstaktik driva dig in i någonting om du inte vill få betalt någon gång.

Dela detta